Οι ηθοποιοί της ταινίας «Ιστορίες καλοσύνης» (Kind of Kindness), βρέθηκαν στο 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών.Οι ηθοποιοί και συνεργάτες του Γιώργου Λάνθιμου έδωσαν μία συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέα αυτής ταινίας. Μεταξύ άλλων ερωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους για το πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Λάνθιμο αλλά και το φεμινισμό.

The Favourite stars Joe Alwyn and Emma Stone reunite with Yorgos Lanthimos  at Cannes | Evening Standard

Πηγή εικόνας: Evening standard

Η Έμμα Στόουν είπε ότι τον εμπιστεύεται τυφλά μετά από τόσες συνεργασίες και ότι νιώθει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, ενώ η Μάργκαρετ Κουόλι είπε ότι είναι σαν «ελεύθερη πτώση».

Ιδιαίτερα η Έμμα Στόουν, που συνήθως αποκαλείται ως η «μούσα του» καθώς πρωταγωνιστεί στις τελευταίες του ταινίες, έβαλε ένα τέλος σε αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι η μούσα μου!» είπε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνεργασία της με τον Έλληνα σκηνοθέτη και αν θεωρεί ότι είναι η μούσα του μετά από τόσες ταινίες που έχουν κάνει μαζί. «Το έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό αυτό» πρόσθεσε γελώντας ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η ηθοποιός συνέχισε και είπε σχετικά με τη συνεργασία της με το Λάνθιμο: «Τον γνώρισα πριν δέκα χρόνια περίπου, φάγαμε μαζί για να μιλήσουμε για την ιδέα της “Ευνοούμενης”. Μέχρι τότε είχα δει μόνο τον Κυνόδοντα και τον Αστακό. Με κέρδισε η ζεστασιά του και το πόσο ανοιχτός ήταν στη συζήτηση. Και στην “Ευνοούμενη” είχαμε μια θαυμάσια συνεργασία. Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από όσο έχω εμπιστευτεί οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη… Με συναρπάζουν οι ιστορίες του, οι ταινίες του, οι χαρακτήρες τους, ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο».

Αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί μίλησαν για το κινηματογραφικό τους ταξίδι στο κόμσο του Λάνθιμου, λέγοντας χαεακτηριστικά: «Μια αργή διαδικασία η οποία ξεκινάει ήδη από το σενάριο» είπε ο Τζέσι Πλέμονς, ο Τζο Αλγουιν σημείωσε πως ο κόσμος του Λάνθιμου είναι «κάτι που νιώθεις περισσότερο παρά καταλαβαίνεις», ενώ ο Γουίλεμ Νταφόε είπε ότι η συνεργασία μαζί του είναι «μια απόλαυση γιατί σε βοηθάει να αγγίξεις την ομορφιά».

Η συζήτηση προχώρησε και γύρω από το θέμα του φεμινισμού όπου η Έμμα Στόουν σε σχετική ερώτηση απάντησε πως είναι φεμινίστρια, ακτιβιστικά ή όχι ακτιβιστικά αναφέροντας: «Δεν κάνω ποτέ μια ταινία για το μήνυμά της, αλλά επειδή με ενδιαφέρει ως ηθοποιό για την ιστορία της».

Δείτε το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου λάνθιμου:

Με πληροφορίες από CNN

Πηγή κεντρικής εικόνας: grace.gr