Ένας 40χρονος άνδρας κατηγορήθηκε για την επiθεση εναντίον μιας influencer του TikTok στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα, καθώς πολλές γυναίκες έχουν εμφανιστεί για να μοιραστούν παρόμοιες ιστορίες. Η Influencer Halley McGookin -που ακούει στ’ όνομα: “Halley Kate”- έκανε βίντεο που θυμάται μία επίθεση που δέχθηκε με γροθιές στο πρόσωπο, στις 25 Μαρτίου στο Τσέλσι κοντά στη W 16th St., και 7th Avenue.

Η McGookin δημοσίευσε αρκετές φορές για την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα σε λίγες ημέρες, η το βίντεό της απέσπασε πάνω από 5 εκατομμύρια likes. Ο Σκιμπόκι Στόρα κατηγορήθηκε για την επίθεση. Ο ίδιος ο Stora έχει τεράστια απήχηση στο Instagram. Διατηρεί πολλούς λογαριασμούς στο TikTok που τον δείχνουν να πλησιάζει την αστυνομία κι αγνώστους και να επiτίθεται σε γυναίκες. Πλέον κρατείται μ’ εγγύηση 10.000 δολαρίων.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Impact (@impact)

 

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός πρόσφατου κύματος καταγγελιών από γυναίκες που δήλωσαν ότι επίσης δέχθηκαν τυχαία γροθιές ενώ περπατούσαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Ο Mallik Miah, ένας 30χρονος άνδρας απ’ το Μπρούκλιν, κατηγορείται για επίθεση μετά τη σύλληψή του στο Greenwich Village, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ABC News Aaron Katersky. Ο Miah κατηγορείται ότι γρονθοκόπησε τη Mikayla Toninato, 27χρονη φοιτήτρια στη Σχολή Σχεδιασμού Parsons, στο πρόσωπο μπροστά απ’ την οδό 65 Fifth Avenue στο Greenwich Village γύρω στις 2 μ.μ. της Δευτέρας. Ο συγκεκριμένος δεν έχει συνδεθεί με άλλες επιθέσεις.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε επιπλέον περιστατικά με γυναίκες που γρον8οκοπήθηκαν κι αργότερα έκαναν σχετική ανάρτηση, τα οποία η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά. Όλα τα περιστατικά συνέβησαν μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν πιστεύει ότι οι επιθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους.

Αυτή η επικίνδυνη αύξηση επιθέσεων κατά των γυναικών στη Νέα Υόρκη, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλά απ’ τα θύμaτα ν’ ανακαλύπτουν ότι δεν ήταν μόνο η McGookin που δέχθηκε επίθεση.