Σπαράζουν οι εικόνες από τρεις φίλους που εθεάθησαν να αγκαλιάζονται λίγες στιγμές πριν παρασυρθούν από τις πλημμύρες. Δύο γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι νέοι ηλικίας κοντά στα 20 έτη, καταγράφηκαν από την κάμερα να αγκαλιάζονται αφού βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από ταχέως ανερχόμενα νερά στην Ιταλία.

 

 

Οι τρεις τους βρέθηκαν σε κίνδυνο αφού πήγαν για περίπατο κατά μήκος του ποταμού Natisone, κοντά στο Ούντινε, το απόγευμα της Παρασκευής, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Καθώς η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει ξαφνικά, η ομάδα συνειδητοποίησε ότι είχε παγιδευτεί και ειδοποίησε τους περαστικούς. Κλήθηκε η πυροσβεστική και τα συνεργεία έφτασαν γρήγορα στο σημείο. Προσπάθησαν να σώσουν την ομάδα πετώντας τους ένα σχοινί – αλλά οι τρεις τους δεν μπόρεσαν να το φτάσουν, σύμφωνα με τις αναφορές.

Σπαρακτικές σκηνές στην Ιταλία: Τρεις φίλοι αγκαλιάζονται πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά

Πηγή φωτογραφιών: lifo

Σπαρακτικές σκηνές στην Ιταλία: Τρεις φίλοι αγκαλιάζονται πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά

Οι σοροί των δύο γυναικών βρέθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία περίπου 1 χιλιόμετρο πιο κάτω στο ποτάμι την Κυριακή, ανέφερε η εφημερίδα Corriere della Sera. Οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί ενώ η αναζήτηση του άνδρα συνεχίζεται. Οι γυναίκες αναγνωρίστηκαν σε δημοσιεύματα ως μια 20χρονη φοιτήτρια και μια 23χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία είχε φθάσει πρόσφατα στην Ιταλία για να επισκεφθεί τους γονείς της. Ο άνδρας, ηλικίας 25 ετών, φέρεται να είναι ο φίλος της μεγαλύτερης γυναίκας και είναι επίσης Ρουμάνος.

Μια τσάντα που ανήκε σε μία από τις γυναίκες, με το κινητό της τηλέφωνο ακόμα μέσα, ανακαλύφθηκε από τις ομάδες έρευνας το Σάββατο. Περισσότερα από 80 άτομα συμμετείχαν στις έρευνες. Η τοπική εφημερίδα Messaggero Veneto ανέφερε ότι η θερμοκρασία του νερού ήταν πολύ χαμηλή όταν παρασύρθηκε η ομάδα. Είπε ότι τα πληρώματα που βρήκαν τις σορούς περιέγραψαν τη σκηνή ως «σπαρακτική».

Οι πλημμύρες ήρθαν μετά από σερί σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή – όπως και σε άλλα μέρη της Ευρώπης επίσης. Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη νότια Γερμανία, ενώ προσπαθούσε να διασώσει ανθρώπους που είχαν αποκοπεί από τα νερά των πλημμυρών. Ένας άλλος πυροσβέστης και μια 43χρονη γυναίκα αγνοούνται επίσης.

 

Με πληροφορίες από skynews