Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης φαίνεται πως μπαίνει μια παύση στις συζητήσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, όταν ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ορατότητα νομοσχεδίου ο ίδιο αποκρίθηκε ότι «μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Σαφώς, η κίνηση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από την αξιωματική αντιπολίτευση κι έτσι, με εντολή Κασσελάκη, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, δημοσιοποίησε την πρόθεση της αντιπολίτευσης να καταθέσει εκ νέου το σχετικό νομοσχέδιο.

  

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Χ σήμερα, πρωί Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τη συζήτηση με δημοσιογράφους που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ανάρτησή του, ο Κασσελάκης αναφέρει πως η επανακατάθεση του νομοσχεδίου είναι η μοναδική επιλογή του, δεδομένης της αναβολής της σχετικής ρύθμισης από τον Πρωθυπουργό. «Αφού δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς» αναφέρει, δείχνοντα αποφασισμένος να μην αφήσει το θέμα να χωρέσει ακόμη μία αναβολή.

Στην ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης επικρίνει άμεσα τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι καθυστερεί και διστάζει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ισότητας στον γάμο. Καλεί επίσης τον Μητσοτάκη να δώσει σαφή απάντηση εάν υποστηρίζει την ισότητα ή όχι, υπογραμμίζοντας πως ο λαός απαιτεί σαφήνεια σε αυτό το θέμα. Από πλευράς του ο Πρωθυπουργός, έχει δηλώσει ότι αυτή τη στιγμή ο δημόσιος διάλογος δεν ευνοεί το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών κι άφησε ανοιχτό παράθυρο για μετά τις ευρωεκλογές.

Τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να περιμένει η κυβέρνηση και πως είναι βουτηγμένη στον συντηρητισμό της, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει εκ νέου το νομοσχέδιο μόλις ανοίξει η Βουλή, ασκώντας ξεκάθαρη πίεση στην προσπάθεια της ΝΔ να κερδίσει χρόνο κι ενδεχομένως να κερδίσει την κοινή γνώμη, που διχάζεται επάνω στη ζήτημα, με μια σαφή τάση των μέσων να προβάλλουν καταδικαστικές απόψεις.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αναβολή της σχετικής ρύθμισης, ο Κασσελάκης από πλευράς του τονίζει πως η ισότητα στον γάμο είναι πρωταρχικό δικαίωμα και πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση. «Μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Οι εκκλήσεις για σαφήνεια από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Δε χρειάζεται να είσαι αριστερός, πόσω μάλλον συριζαίος για να κατανοήσεις ότι το εν λόγω θέμα, απλώς δε χωράει άλλη συζήτηση κι είναι ώρα να φανούν οι πράξεις. Τα μπαλάκια που πηγαίνουν πέρα-δώθε δείχνουν τη σημασία της ισότητας στον γάμο και δε θολώνουν τα νερά, αντιθέτως διογκώνουν την οργή και δε βοηθούν την κοινωνία να προχωρήσει λιγάκι πιο μπροστά και να εκπαιδευτεί έτσι ώστε να κατανοήσει ότι δεν είναι θέμα άποψης, μα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Σ. Κασσελάκη: