Κι εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολούσε με όλους τους δυνατούς τρόπους κι όλους τους πιθανούς λόγους, φάνηκε πως για άλλη μια φορά κατακλύζει τα μέσα με τις αποφάσεις ζωής του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη. Αυτή τη φορά, η προσοχή πέφτει στο θέμα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του νέου ηγέτη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και στην απόφασή του να διευθετήσει τα διαδικαστικά σε ό,τι αφορά το γράμμα της μαμάς πατρίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αιτηθεί να συμμετάσχει στην επερχόμενη Στρατιωτική Εκπαίδευση Σε Συνθήκες Ειρήνης (ΕΣΣΟ), που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το in.gr αναφέρει πως ο κ. Κασσελάκης θα υποβληθεί σε αυτή τη θητεία για διάστημα 20 ημερών και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς τη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπίπτει στην κατηγορία των Ελλήνων πολιτών που έχουν παραμείνει εκτός της χώρας για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ξεπερνώντας τα 45 έτη, μπορεί να πάρει μόνιμη απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία, που στη χώρα μας παραμένει υποχρεωτική.

Επιστρέφοντας ωστόσο στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών, έχει διαθέσιμες τις ακόλουθες επιλογές βάσει των ισχυόντων κανονισμών:

α) εφόσον είναι άνω των 35, έχει το δικαίωμα βάσει νόμου να τελέσει στρατιωτική θητεία διάρκειας 6 μηνών ή

β) να υπηρετήσει για 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της στρατιωτικής θητείας του, καταβάλλοντας 810 ευρώ για κάθε μήνα, επιλογή που φαίνεται να προτιμά ο ίδιος και να ακολουθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη στον ΑΝΤ1.

Ταυτόχρονα με την είδηση κυκλοφόρησε και μια φήμη ότι ο ίδιος αιτήθηκε να υπηρετήσει σε συγκεκριμένο μέρος, στη Ρω, πράγμα που φαίνεται να μην ισχύει, αλλά να υπάρχει και η δυνατότητα να συμβεί έτσι κι αλλιώς λόγω της ακριτικής φύσης της περιοχής. Οι συνεργάτες του, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο protothema.gr διαψεύδουν ότι θα πάει στη Ρω καθώς, όπως σημειώνουν, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πού θα τον καλέσουν. Το ρεπορτάζ της iefimerida, αναφέρει ότι «η μόνη επιθυμία του είναι να υπηρετήσει σε ακριτικό νησί -εφόσον η Ρω είναι ακριτικό νησί, ενδεχομένως και στη Ρω-, αλλά ο ίδιος δεν έχει ζητήσει κάτι».

Φυσικά, το twitter είχε να κάνει το δικό του σχόλιο για την εν λόγω απόφαση:

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότ ο ίδιος έχει τοποθετηθεί για την υποχρεωτικότητα της στρατιωτικής θητείας λέγοντας ότι: «Για το στρατό έχω πει ως στόχο, ότι η πρώτη γραμμή πρέπει να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό προγραμματισμό και πολύ καλές απολαβές. Για τη δεύτερη γραμμή θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους. Ο σκοπός είναι να μην χάνει κανείς 9 μήνες από τη ζωή του. Ο χρόνος πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του.»