Ένα περιστατικό άνευ προηγουμένου που αποκαλύπτει και το μεγάλο πρόβλημα με τις κακοτεχνίες των δρόμων σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 5:00 π.μ. μετά από την έντονη βροχόπτωση χθες βράδυ στην Αττική που συνεχίστηκε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί της οδού Μουστοξύδη που αυτή την περίοδο γίνονται τα έργα, το οδόστρωμα υποχώρησε με αποτέλεσμα να «καταπιεί» ένα ταξί μαζί με τον οδηγό του. Ο οδηγός κατάφερε να σωθεί την ώρα που το ταξί ξεκίνησε να μπάζει νερά!

Ο οδηγός του ταξί ανέφερε στην κάμερα του ΣΚΑΙ ότι: «Ήμουν κανονικά στη Λεωφόρο Αλέξάνδρας και ξαφνικά ένιωσα να με καταπίνει ο δρόμος. Αυτός είναι ο λόγος που πληρώνουμε δημοτικά τέλη, αυτός είναι ο λόγος που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Αυτά δε γίνονται σε καμία άλλη χώρα. Λυπάμαι που το λέω αλλά πρέπει οι αρμόδιοι ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το όχημά μου έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, δυστυχώς».

  

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός περιστατικού που δείχνει την προχειρότητα κατασκευής των δρόμων, την αντοχή τους κι ότι όλοι ζούμε καθημερινά από τύχη και πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ. Είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει έργα να γίνονται και να έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που κινούνται στους δρόμους.

Ωραία τα έργα για να ομορφύνουμε το κέντρο αλλά δεν μπορούμε να πέφτουμε με τα αυτοκίνητά μας σε κακοφτιαγμένους δρόμους με λακκούβες που δεν εξυπηρετούν τους πολίτες και σε πεζοδρόμια που φοβάσαι να πατήσεις μην τυχόν και σκοντάψεις. Είναι μια κατάσταση που πρέπει ν’ αλλάξει ριζικά. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μετακινηθούμε στο μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια.