Σε ένα ατυχές περιστατικό, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης λογομαχίας με μοναχούς, πριν από την πτήση του με τον Γιώργο Τσαλίκη για επαγγελματικούς λόγους στο business lounge της Aegean στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το σκηνικό καταγράφηκε σε βίντεο που στη συνέχεια ανέβηκε στο Instagram του τραγουδιστή και το facebook του κου Γαβαλά, στο οποίο φαίνεται πως ένας από τους μοναχούς θέτει στον Λάκη Γαβαλά μια αμήχανη ερώτηση κοιτώντας τον υποτιμητικά από πάνω μέχρι κάτω: «Τι είσαι; Γυναίκα ή άντρας;»

Ακολούθησε έντονη αντίδραση από τον σχεδιαστή, ο οποίος αμφισβήτησε την πνευματικότητα του μοναχού και τον κατηγόρησε για διακρίσεις. Η λογομαχία κλιμακώθηκε, με τον Λάκη Γαβαλά να χαρακτηρίζει τον μοναχό «ηλίθιο άνθρωπο» και να τον κατηγορεί ότι «δεν προσεύχεται στον Θεό για τους ανθρώπους».

Ο έντονος διάλογος:

 • Λάκης Γαβαλάς: Μπορείς να μου ξανακάνεις την ερώτηση που μου έκανες;
 • Μοναχός: Ναι, ρώτησα τι είσαι
 • Λάκης Γαβαλάς: Εσύ τι είσαι; Είσαι πνευματικός; Πιστεύεις στον Θεό;
 • Μοναχός: Μοναχός είμαι.
 • Λάκης Γαβαλάς: Και μοναχός θα μείνεις με τέτοια κρίση που έχεις.
 • Μοναχός: Είσαι Έλληνας;
 • Λάκης Γαβαλάς: Εσένα τι σε νοιάζει τι είμαι; Ληξιαρχείο είσαι;
 • Μοναχός: Άνθρωπος, γυναίκα, τι είσαι;
 • Λάκης Γαβαλάς: Εσύ δεν είσαι γέροντας, είσαι ένας ηλίθιος άνθρωπος και θα βγεις και στην τηλεόραση σε λίγο. α έπρεπε να ντρέπεσαι, γιατί είσαι άνθρωπος, δεν προσεύχεσαι στον Θεό για τους ανθρώπους κάνεις διακρίσεις.
 • Μοναχός: Φύγε από ‘δω.
 • Λάκης Γαβαλάς: Από εδώ να φύγεις εσύ.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον Λάκη Γαβαλά να αναφέρει πως δεν είναι καλόγερος αλλά κ@λόγερος, ρωτώντας τους υπόλοιπους μοναχούς αν συμφωνούν με τη στάση του πρώτου απέναντί του, και μην παίρνοντας απάντηση.

 

Ο Γιώργος Τσαλίκης, σοκαρισμένος από το περιστατικό, εξέφρασε τη θλίψη του στη λεζάντα του βίντεο, τονίζοντας την πίστη του στον Θεό και καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του μοναχού: «Η βαθιά μου πίστη στο Θεό με έχει σώσει από μικρό παιδί. Κάνω ομολογία πίστεως χωρίς κανένα φόβο γιατί η παρουσία Του είναι ολοζώντανη στη ζωή μου. Αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου σίγουρα δεν είναι κάτι που ο Θεός που είναι αγάπη θα ήθελε από τους εκπροσώπους του εδώ στη γη. Λυπηρό. Το 2024 στο business lounge της Aegean στη Θεσσαλονίκη ο εξευτελισμός ενός συνανθρώπου μας που απλά πήγε να ταξιδέψει για να πάει στη δουλειά του. Και μετά μέσα στο αεροπλάνο οι “κύριοι” καθήμενοι στην business τον υποδέχτηκαν με ακόμα χειρότερους χαρακτηρισμούς λέγοντας του δυνατά μπαίνοντας “είσαι π@@@της” Πόσο λυπηρό», έγραψε ο τραγουδιστής.

Σε δήλωσή του στο “Πρωινό”, ο Λάκης Γαβαλάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «δε θα επιτρέψει σε κάποιον να του πει αυτά τα πράγματα». «Εδώ είμαι με τον Γιώργο Τσαλίκη κι έχει πάθει πλάκα ο άνθρωπος με αυτά που γίνονται. Δουλεύουμε σκληρά και θα έχουμε κάποιον να μας λέει αυτά τα πράγματα;», δήλωσε ο σχεδιαστής.

  

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στα social media, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά τη συμπεριφορά του μοναχού και να εκφράζουν την υποστήριξή τους στον Λάκη Γαβαλά. Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας σήμερα, και το περιστατικό αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη πως υπάρχει λόγος που δίνεται σημασία κι αξία σε αυτήν. Όπως και το γεγονός πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε φέρει σε δύσκολη θέση, επειδή δεν ταιριάζεις με τα στεγανά του και τα κουτάκια του. Όπωςκαι το γεγονός πως τα ρούχα δεν κάνουν τα φύλα, με τον ίδιο τρόπο που τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.