Με υψηλό συναισθηματικό φόρτο ξεκίνησε το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του 6χρονου Κόρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από βάναυση κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα, τον 31χρονο Κρίστοφερ Γκρέγκορ. Τα αποκαλυπτικά βίντεο που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης δείχνουν το μικρό αγόρι να υποφέρει ενώ ο κατηγορούμενος πατέρας τον ωθεί να τρέξει σε διάδρομο γυμναστικής σε υπερβολικές ταχύτητες, με σκοπό, όπως φαίνεται, να χάσει κιλά.

Στα σοκαριστικά αυτά βίντεο, φαίνεται ο μικρός Κόρι να πέφτει επανειλημμένα από τον διάδρομο, με τον πατέρα του να τον σηκώνει βίαια για να τον επαναφέρει στην άσκηση. Ακόμα πιο ανησυχητική, η στιγμή που ο 31χρονος φαίνεται να δαγκώνει το παιδί στο κεφάλι προκειμένου να τον αναγκάσει να συνεχίσει. Η ταχύτητα του διαδρόμου ήταν τόσο μεγάλη που το ανήλικο αγόρι συνέχισε να πέφτει και να σέρνεται χωρίς δυνάμεις, προσπαθώντας να ακολουθήσει τις εντολές του δυνάστη του.

 

 

Η κατάσταση της κακοποίησης του μικρού Κόρι έγινε γνωστή όταν η μητέρα του, παραλαμβάνοντας το παιδί (καθώς έχει κοινή κηδεμονία με τον πατέρα του) παρατήρησε εκδορές και μώλωπες και το πήγε στον γιατρό, όπου και το παιδί μοιράστηκε τι ακριβώς του είχε συμβεί. Δυστυχώς, την επόμενη μέρα ο 6χρονος επισκέφθηκε και το νοσοκομείο, αφού ξύπνησε με δυσκολία στην αναπνοή, σύγχυση και ναυτία. Οι γιατροί αντιμετώπισαν μια κρίσιμη κατάσταση καθώς προσπάθησαν να διατηρήσουν τον νεαρό στη ζωή, όμως χωρίς επιτυχία. Η πρώτη νεκροψία-νεκροτομή απέδειξε ότι ο 6χρονος κατέληξε από χτυπήματα που υπέστη, με πλήγματα στην καρδιά και το συκώτι.

Ο πατέρας του αγοριού, Κρίστοφερ Γκρέγκορ, συνελήφθη κι αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων φυλάκισης.

Είναι απαράδεκτο και σοκαριστικό να βλέπουμε ένα παιδί να υφίσταται τέτοιου είδους βασανιστική μεταχείριση από ένα άτομο που θα έπρεπε να το προστατεύει. Οι εικόνες προκαλούν θυμό και αηδία, καθώς αποκαλύπτουν τον βαθμό της αδιαφορίας και της σκληρότητας που μπορεί να εκδηλώνει κάποιος προς ένα ανυπεράσπιστο παιδί. Ωστόσο, πέρα από την εφαρμογή ποινών, που ασφαλώς δε θα γυρίσουν ποτέ πίσω το παιδί, πρέπει επίσης να εξεταστεί και το γεγονός ότι το σύστημα απέτυχε να προστατέψει τον Κόρι από την κακοποίηση πριν φτάσει σε τέτοια καταστροφικά αποτελέσματα. Η αποτυχία να διακρίνουμε τα σημάδια της κακοποίησης ή την ακαταλληλότητα στην κηδεμονία και να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε ένα ανήλικο από έναν ανίκανο φροντιστή, είναι εξίσου ενοχλητική με την απάνθρωπη συμπεριφορά του κακοποιητή.

Φωτογραφία από το prwtothema.gr