Αδιανόητες στιγμές βίωσε ένας 17χρονος στη Σπάρτη, όταν έπεσε θύμα απαγωγής και άγριου ξυλοδαρμού από τους συγγενείς της κοπέλας του. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος και η οικογένειά του, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Μαΐου. Ο 17χρονος, ο οποίος διατηρούσε σχέση με μια συμμαθήτριά του, δέχτηκε κλήση από τον αδερφό της κοπέλας με πρόφαση να συναντηθούν για να συζητήσουν.

Ανυποψίαστος, ο νεαρός πήγε στο σημείο που του υποδείχθηκε, όπου τον περίμεναν ο αδερφός της κοπέλας κι ένα ακόμη άτομο. Χωρίς προειδοποίηση, δέχτηκε άγρια επίθεση, από τα άτομα που ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μανία. Στη συνέχεια, τον άρπαξαν και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, μπροστά στα μάτια της έντρομης μητέρας του, η οποία μάλιστα δέχτηκε και η ίδια επίθεση από τον αδερφό της κοπέλας.

Σπάρτη:17χρονος απήχθη και ξυλοκοπήθηκε ανελέητα από συγγενείς της κοπέλας του -Ρατσιστικά κίνητρα, έχασε την ακοή του – Libre

Ακολούθησε μαρτυρική διαδρομή προς το σπίτι του αδερφού της κοπέλας, όπου ο 17χρονος υπέστη νέο κύκλο βασανιστηρίων, όχι μόνο από τον αδερφό και τον φίλο του, αλλά και από τους γονείς της κοπέλας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αγριότητα των δραστών ήταν πρωτοφανής, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να φέρει σοβαρά τραύματα, όπως αιμορραγία από το αυτί κι απώλεια ακοής στο ένα του αυτί. Τελικά, μετά από ώρες βασανιστηρίων, οι δράστες εγκατέλειψαν τον αιμόφυρτο νεαρό σε ερημική τοποθεσία, αφήνοντάς τον αβοήθητο. Η μητέρα του, που τον αναζητούσε απεγνωσμένα, τον εντόπισε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ κι ερωτήσεις για το γιατί έφτασε η οικογένεια της κοπέλας του σε τέτοια επίπεδα βιαιότητας, ενώ πληροφορίες λένε πως η οικογένειά του δεν ενέκρινε την αλβανική καταγωγή του και γι’ αυτό προέβη σε βίαια μέσα για να τον αποτρέψει από το να βγαίνει μαζί της. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ήδη, έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ενώ αναμένονται κι άλλες. 

Παράλληλα, η οικογένεια του 17χρονου έχει κινητοποιήσει δικηγόρο και ετοιμάζεται να ασκήσει αγωγή εναντίον των δραστών. Η υπόθεση έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις, με τα ΜΜΕ να καλύπτουν εκτενώς το γεγονός και να καταγγέλουν την έλλειψη ανθρωπιάς και την άγρια βία που άσκησαν οι δράστες στον ανήλικο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κανείς δεν αξίζει να βιώνει τέτοια βαρβαρότητα, πόσω μάλλον ένα ανήλικο παιδί. Η βία και η ρατσιστική συμπεριφορά, είναι δεδομένο ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και πάλι στη βία, κι αυτοί είναι κύκλοι που χρειάζεται να κλείσουν, με συμπεριφορές που οφείλουν να καταδικαστούν απερίφραστα και να λάβουν την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία.

Ευχόμαστε ο 17χρονος να αναρρώσει πλήρως από τα τραύματά του, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, και να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη για να ξεπεράσει αυτή τη φρικτή εμπειρία. Όσο για τα υπόλοιπα και πέρα για πέρα τραγικά, ας μιλήσει η δικαιοσύνη.