Ο πασίγνωστος Έλληνας, δημοσιογράφος, εκδότης και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Νίκος Χατζηνικολάου, γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1962 στην Αλεξανδρούπολη κι είναι 61 ετών. Μέχρι τα 16 του χρόνια, έζησε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Νέα Σμύρνη. Έχοντας πατέρα πολιτικό, μετά τις πανελλήνιες εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική σκηνή.

Αν και δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, στο σχολείο βρισκόταν όταν ξεκίνησε να αρθρογραφεί, ενώ λίγο καιρό αργότερα ασχολήθηκε με τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Συνεργάστηκε με κορυφαία τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς κι εφημερίδες. Η μέχρι τώρα ανοδική πορεία του, του έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει δικούς του ραδιοφωνικούς σταθμούς, μια κυριακάτικη εβδομαδιαία εφημερίδα αλλά και μια ενημερωτική ιστοσελίδα. Η ευθύτητά του, η χαρακτηριστική φωνή του και η αντίληψή του τον ανέδειξαν και τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους στην ελληνική πραγματικότητα.

Στην προσωπική του ζωή φαίνεται να έχει δοκιμάσει δύο φορές το επικίνδυνο φρούτο του γάμου. Η δεύτερη ευδοκίμησε και συνεχίζει να μας καθηλώνει με την αστείρευτη αγάπη του -την οποία δηλώνει κι ο ίδιος με κάθε ευκαιρία- με την Κρίστη Τσολακάκη.

 

Χατζηνικολάου-Τσολακάκη μετρούν μαζί πάνω από 20 χρόνια κοινής πορείας. Αφορμή αυτού του κεραυνοβόλου έρωτα υπήρξε η επικοινωνία τους για επικείμενη επαγγελματική συνεργασία με την τότε μάνατζερ της Βίσση. Ο κύριος Χατζηνικολάου, εργαζόταν ως δημοσιογράφος για το Mega κι επιδίωκε μια συνέντευξη με την Άννα, ενώ η Κρίστη Τσολακάκη ήταν τότε υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων της Κύπριας τραγουδίστριας. Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Βασικά, ήθελα να ρίξω τον καφέ πάνω της. Με το που μπήκε, όμως, στο γραφείο μου, έπαθα ηλεκτροσόκ. Είπα εδώ είμαστε και διάφορα άλλα που δε λέγονται!» 

Η σχέση τους προχώρησε και τελικά ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου δύο χρόνια αργότερα. Έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδάκια, την Εύα, τον Αλέξανδρο, τον Κωσταντίνο, τέσσερα μαζί με το αγόρι του τον Παναγιώτη, από τον πρώτο γάμο.

O Νίκος Χατζηνικολάου έχει δηλώσει πως μετά από επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, σταματώντας στο φανάρι, έβγαλε το δαχτυλίδι και έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Κρίστη: «Εγώ όταν έκανα πρόταση γάμου στην Κρίστη, τράβηξα ένα βράδυ το χειρόφρενο σε φανάρι που μόλις είχε ανάψει πράσινο, γύρισα με τεράστια ηρεμία ενώ κόρναραν εκατοντάδες αυτοκίνητα από πίσω, της έκανα πρόταση, τη φίλησα, εκείνη είχε αγχωθεί πάρα πολύ, ίδρωνε γιατί μας κόρναρε και μας μούτζωνε η μισή Αθήνα και μετά το κατέβασα και έφυγα στο επόμενο φανάρι. Με διάφορους τύπους να με μουτζώνουν γύρω γύρω και εγώ να γελάω.»

 

 

Το άλλο του μισό, που θαυμάζει και το δείχνει. Την αγαπάει όσο τίποτα και δε διαπραγματεύεται να μην το εκφράζει. Παραμένει ερωτευμένος κι επιθυμεί να το γνωρίζουν όλοι. Η Κρίστη για τον ίδιο είναι ύπαρξη σπάνια και δυσεύρετη, που τον γεμίζει και τον ολοκληρώνει. Καταφέρνει να τον ηρεμεί και να ελέγχει το οικογενειακό χαρακτηριστικό μας, αυτό της κυκλοθυμίας μας. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της προσωπικής κι επαγγελματικής επιτυχίας του, καθώς εκτός του ότι είναι η προσωπική του σύμβουλος, η σύντροφός του είναι και η καλύτερή του φίλη.

Η Κρίστη Τσολακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μάνατζερ. Είναι κόρη της Μαργαρίτας Μπρόγιερ (το επίθετο αυτό προέρχεται από τη γιαγιά της που ήταν αυστριακής καταγωγής) -γνωστού χορευτικού διδύμου που μαζί με την αδερφή της Έρρικα, συμμετείχαν σε όλες τις ελληνικές ταινίες της εποχής- και του επιχειρηματία  Κωνσταντίνου Τσολακάκη, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του σωματείου της Ν. Σμύρνης, όπως και πρόεδρος και ηγέτης στην ομάδα του Πανιωνίου  την περίοδο 1974- 1979. Παππούς της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης.

 

 

Οι δύο τους αλληλοϋποστηρίζονται και παρά τη διαφορά ηλικίας, που κατά καιρούς έχει συζητηθεί, βρίθουν εξαιρετικής χημείας. Μάλιστα την τελευταία δεκαετία, ο δημοσιογράφος, χρησιμοποιώ τη μια από τις πολλές, μα την πιο αντιπροσωπευτική γι’ αυτόν ταυτότητα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία ξεπερνάει ευτυχώς. Έχει χειρουργηθεί τέσσερις φορές, το ένα εκ των δύο χειρουργεία του ήταν αρκετά σοβαρό: «Το πρώτο και το δεύτερο χειρουργείο -γιατί έκανα τέσσερα στη σειρά- ήταν πολύ σοβαρά χειρουργεία. Το πρώτο ήταν ένα καρκινάκι στο θυρεοειδή που το πετάξαμε, έφυγε πριν από τέσσερα χρόνια. Το δεύτερο ήταν ένα μεγάλο ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Ένα χειρουργείο επτά ωρών που κάθισε την ημέρα που έβγαινε η εφημερίδα. Ευτυχώς, πέτυχε», είπε ο γνωστός δημοσιογράφος πριν χρόνια σε συνέντευξή του.

Κλείνοντας, θα λέγαμε πως η αγάπη ιαίνει. Η αλήθεια είναι πως είναι τιμή τους που είναι σε θέση να τη βιώνουν, να την προστατεύουν και να αποτελούν παράδειγμα μιας μακροχρόνιας υγιούς σχέσης. Ελπίζουμε κάποια στιγμή, από κοινού να μας παραχωρήσουν τα μυστικά της επιτυχημένης σύνδεσης, εκείνης που συνταιριάζει την ένωση ψυχής και σώματος.

Συντάκτης: Ματίνα Χατζηνικολάου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου