pexels-mart-production-7277952

Το sexting με ό,τι περιλαμβάνει, αποτελεί ένα υποκατάστατο αρκετά πλήρες στη χρησιμότητά του, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε σχέση από απόσταση και θες κάτι πιο πικάντικο με το ταίρι σου. Είναι αρκετό για να ικανοποιήσει την κάψα της στιγμής κι είναι ok να συμβαίνει, άμα θέλεις μια στιγμιαία ικανοποίηση από την άνεση του σπιτιού σου. Εντός ή εκτός σχέσης.

Υπάρχει όμως ένα μελανό σημείο, παρ’ όλη την όποια απόλαυση μπορεί να προσφέρει. Μπορεί να προσφέρει ετεροχρονισμένα κι απίστευτη ντροπή κι αμηχανία. Ειδικά την επόμενη μέρα που θα πας να στείλεις «πάω να πληρώσω τον λογιστή» και θα διαβάσεις από την αρχή όλη τη συνομιλία που είχατε χθες το βράδυ. Αν δε, είχες πιει και τα ποτάκια σου, θες να βάλεις τα γέλια ή και τα κλάματα. Ενδεχομένως και για τους πιο έξω από τα νερά τους, να νιώθεις μια κάποια αποστροφή. Ντρέπεσαι για σένα και το άτομο στο chat και βεβαίως, αν δεν είναι η σχέση σου, πατάς άμεση διαγραφή.

 

All About Sex | eBook


€7,00

-----

 

Ξεκινώντας με το ενδεχόμενο να είστε κι οι δύο μεθυσμένοι, αν κάτσεις να ρίξεις μια σύντομη ματιά θα δεις πως εκθετικά κι όσο προχωράει η συζήτηση οι λέξεις γίνονται όλο και πιο μπερδεμένες κι ακαταλαβίστικες. Το σαρδάμ που θα έχεις κάνει, με νηφάλια ματιά θα σου φαίνεται το πιο γελοίο· το προηγούμενο βράδυ βέβαια, στο μυαλό σου ήταν μια ξεκάθαρα καλή ατάκα της στιγμής. Το πιο τρελό είναι ότι έγινε κι αντιληπτή. Τι κι αν το κινητό μπορεί να έπεσε στο κούτελο καμιά δεκαριά φορές από την προσπάθεια να ολοκληρώσετε ό,τι ξεκινήσατε, τι κι αν οι λέξεις έκαναν φτερά και κάμποσοι μικροί «Μπαμπινιώτιδες» γεννήθηκαν, με τον γνήσιο Μπαμπινιώτη να σας κοιτά με απαξίωση. It’s ok! Μην προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη, δε θα το καταφέρεις.

Τώρα, αν ήσουν και πιο τολμηρός και κατάφερες να κοτσάρεις emoji με μπάμιες, φατσούλες με γλώσσα έξω και σηκωμένα φρύδια, μελιτζάντες και τα συναφή, είσαι άξιος της ντροπής σου. Όταν ξεκινάς κάτι, να το κάνεις σωστά- δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Μίλα βρόμικα, χωρίς τη βοήθεια των emoji και λέγε τις λέξεις ξεκάθαρα με το όνομά τους, χωρίς υποκοριστικά και με γρίφους για τον άλλον. Έτσι, την επόμενη μέρα που θα τα ξαναδείς θα είναι μια συζήτηση αυστηρώς ακατάλληλη κι όχι η λαϊκή της Κυριακής.

Υπάρχει κι η φάση που βαριέσαι να κάνεις sexting ή και να μιλήσεις βρόμικα, όμως το κάνεις για να περάσει λίγο η ώρα ή γιατί αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από τη συζήτηση. Αν ξαναδιαβάσεις τις απαντήσεις σου, θα φανεί κι η βαρεμάρα σου και το πόσο τυποποιημένα απαντούσες. Βέβαια, ανάθεμα κι αν ο άλλος που σε κυνηγούσε για το sexting, κατάλαβε την απροθυμία σου. Εδώ πια δε μιλάμε για αμηχανία αλλά ενοχή προς τον εαυτό που κατέληξες να κάνεις κάτι που δε θες και δεν ήταν για σένα. Καλύτερα, να δώσεις ένα ξεκάθαρο όχι, παρά απαντήσεις που θα δυσανασχετήσουν και θα απογοητεύσουν, κυρίως εσένα και τη διαθεσιμότητά σου.

Ίσως η ντροπή έρθει όταν διαβάζεις απαντήσεις που δεν είσαι εσύ. Παραπάνω προστυχιά σε λόγια, ενώ δεν είσαι στη ζωή σου έτσι, να τα δίνεις όλα στο πιάτο- γιατί πόσο μυστήριο μπορεί να υπάρξει από μια οθόνη, να προσποιείσαι ότι σ’ αρέσει κάτι που στο κρεβάτι σου σιχαίνεσαι. Ενδεχομένως να βρεις στις απαντήσεις σου έναν υπερβολικό ενθουσιασμό, που θα βάλει τον άλλον σε σκέψεις μήπως είναι ψεύτικος/ προσποιητικός, ιδίως αν δεν υπάρχει οικειότητα και καλή γνωριμία. Μ’ ένα σύντομο scroll down, μπορείς να το αντιληφθείς κι εσύ. Και να το μετανιώσεις.

Για το τέλος, γεμάτο αγάπη: Μην κάνεις κάτι που αισθάνεσαι ότι δε σου ταιριάζει. Άσε το γέλιο και την ντροπή που θα νιώσεις να φανεί με τις απαντήσεις σου, αρχάριες ή μεθυσμένες. Να νιώθεις σιγουριά ότι θες να το κάνεις και να μη θέτεις ποτέ τον εαυτό σου σε κίνδυνο. Πρώτα οι δικές σου επιθυμίες και μετά του παρτενέρ.

Συντάκτης: Ηλιάνα Τσακίρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου