%ce%bf%ce%b9%ce%b7%ce%b8%ce%b3%cf%85%ce%b9

Η καριέρα του Παναγιώτη Τιμογιαννάκη δε χρειάζεται συστάσεις. Από τους γνωστότερους και πιο πετυχημένους κριτικούς κινηματογράφου, με την πένα του να έχει ακουμπήσει δεκάδες παραγωγές της μικρής και μεγάλης οθόνης σε εγχώριο και παγκόσμιο βεληνεκές. Εκτός των άλλων, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook προσφέρει τη γνώμη του για ελληνικές σειρές (κι όχι μόνο) της φετινής σεζόν. Κι όπως δηλώνει κι ο ίδιος μέσα από το gazzetta για το διαδίκτυο: «Ας συστηθούμε εδώ από το νέο μέσον, που είναι αυτό της διακίνησης ιδεών.»

Για «Τα Νούμερα» του Δεληβοριά, έχει πει:

 

-To αποψινό (για 11/11) είναι σχολείο. Όχι απλώς, μάθημα! Για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το είδος κωμωδία. Είτε ως ηθοποιοί είτε ως συγγραφείς είτε ως αυτοσχέδιο, είτε ως σκηνοθέτες του είδους είτε ως μουσικοί για το είδος.

Τι ταλέντα!

Αυτός ο Αλευράς με το αφιέρωμα στη Βέμπο που το τραγούδησε με διαφορετικές φωνές! Κι άλλοι… Κι ο Ζουγανέλης. Μ’ έκανε και γέλαγα. Όλοι. Όλοι κι όλες. Μη γράφω κατάλογο ονομάτων, όλοι κι όλες. Η μαμά ΕΡΤ, άπαξ κι αποφάσισε να γίνει θεία απ’ το Σικάγο, ξελευτερώθηκε.

 

-Πρωτοχρονιά ρεβεγιόν στην ΕΡΤ με «Τα Νούμερα»  θα ήταν αληθινή ευχή για καλή χρονιά.

 

-Ελένη Ουζουνίδου. Ταλεντάρα! Τι τόπος κι αυτός ο δικός μας! Δραματικούς θες, κωμικούς θες, επιθεώρηση θες, φωνάρες θες; Γι’ αυτό και παράλληλα έφτιαξε και τον σουσουδισμό, για να αυτοσνομπαριζόμαστε και να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Και «Τα Νούμερα», μετά από μια εβδομάδα στερητικού, μάς ήρθαν υπέρ-σουρεαλισμένοι.

 

-Με το κόντρα τέμπο και το σουρεαλιστικό γράψιμο (του σεναρίου) δηλώνει (ο Δεληβοριάς) και κάτι περαιτέρω, εννοώ δεν περιορίζεται σε παραδοξολογίες αστεϊσμών και πλακίτσες.

 

-(για το τρέιλερ) Γύρευε από εκεί ο άλλος (Δεληβοριάς) τι καινούργιες απενοχοποιήσεις μας ετοιμάζει μ’ αυτούς που έχει μαζέψει στο trailer. Απενοχοποίηση και συναίσθημα: Η ψυχαγωγία της Παρασκευής.

 

Πηγή φωτογραφίας