Article of the day: Είναι ειλικρινής ένας έρωτας που ζει μόνο μέσα από το πληκτρολόγιο; Δες εδώ.

9d150737111207-5734aec78b6d2

Η ελκυστικότητα που εκπέμπουμε μπορεί να είναι σαρκική, πλατωνική, σωματική, συναισθηματική, πνευματική. Πολλές φορές η ευφυΐα, η εμφάνιση και το χιούμορ, μπορούν εύκολα να εξηγήσουν την ελκυστικότητα, αλλά συμβαίνει συχνά η ελκυστικότητα, να είναι μια διάχυτη αίσθηση στην ατμόσφαιρα, που δεν μπορεί ακριβώς να εξηγηθεί, που είναι δύσκολο να βρεθούν λογικές εξηγήσεις, που δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό που μας τραβάει σαν μαγνήτης προς το μέρος κάποιων ανθρώπων.

 Το προσωπικό και μοναδικό στιλ που υιοθετεί ο καθένας από εμάς, είναι για κάποιους άλλους ο βασικός λόγος που νιώθουν μια έλξη προς το πρόσωπό μας. Είναι τέχνη και χάρισμα να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, τ μας ταιριάζει και τι αναδεικνύει το πρόσωπο, το σώμα και την προσωπικότητά μας και μάλλον αποτελεί ένα είδος καθήκοντος για όποιον σέβεται τον εαυτό του, να έχει ανακαλύψει εκείνο το αυθεντικό στιλ, το ταιριαστό με την προσωπικότητά του.

Επίσης, δε γίνεται να μη θαυμάσεις ένα  όμορφο, συμμετρικό πρόσωπο ή ένα ωραίο σώμα. Και βέβαια, όλοι μας σίγουρα θα σαγηνευτούμε και θα παρασυρθούμε από ένα ωραίο, πηγαίο, αυθεντικό χαμόγελο. Κι αυτό γιατί έχουμε συνδυάσει το χαμόγελο με εκείνα τα άτομα τα οποία αγαπούν τη ζωή, σε όλες της τις εκφάνσεις, απολαμβάνουν τη χαρά της επιτυχίας και διστάζουν να μοιραστούν τη χαρά τους. Γιατί και το πιο όμορφο και καλοσχηματισμένο πρόσωπο του κόσμου, όταν δε συνοδεύεται από ένα αληθινό χαμόγελο, δεν αναδεικνύεται, δε γοητεύει στο βαθμό που θα μπορούσε, δε σαγηνεύει.

Είναι κι από την άλλη αυτό το πάθος από το οποίο διακατέχεται ένα άτομο, σε οτιδήποτε κι αν κάνει στη ζωή του. Είναι παθιασμένο με το επάγγελμά του, είναι παθιασμένο με τους φίλους του, είναι παθιασμένο με το κατοικίδιό του ή με τα μαθήματα δημιουργικής γραφής που μόλις ξεκίνησε. Βλέπεις, το πάθος συνήθως είναι αποτέλεσμα ενός ισχυρού σκοπού, γεγονός το οποίο μας εμπνέει θαυμασμό για το άλλο άτομο, ενώ συχνά φαίνεται να είναι μεταδοτικό. Πράγματι, όταν κάνουμε παρέα με έναν παθιασμένο άνθρωπο, αρχίζουμε να παθιαζόμαστε κι εμείς και να τροφοδοτούμαστε με περίσσεια ενέργεια στην καθημερινότητά μας ακόμα και για τα πιο απλά και πεζά πράγματα.

Οι ελκυστικοί άνθρωποι πολλές φορές είναι γνώστες πολλών πραγμάτων. Είναι συχνά εκείνοι που θα σου πουν από τη μία πώς να φτιάξεις ένα νόστιμο χοιρινό στη γάστρα κι από την άλλη θα ξέρουν τα πάντα για τη ζωή και το έργο του Πλάτωνα, για τις ιστορικές γεγονότα κατά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο (κι όχι μόνο). Θα τους δεις πάντα να έχουν άποψη ορθή και τεκμηριωμένη για την επικαιρότητα, αλλά και να αυτοσαρκάζονται ή να κάνουν χιούμορ, προκειμένου να διασκεδάσουν την παρέα τους, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ένας άνθρωπος επίσης μπορεί να σε κερδίσει με τη γενναιοδωρία, τον αλτρουισμό και την ανιδιοτέλειά του. Είναι σπάνιο και πολύ γοητευτικό παράλληλα, να βλέπουμε έναν άνθρωπο να είναι ανοιχτός με τους γύρω του, να τους βοηθάει, να τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί και ότι έχουν τη δική τους, μοναδική αξία. Και βέβαια, η αυτοπεποίθηση, αποτελεί σαφώς μεγάλη πηγή έλξης προς έναν άνθρωπο. Όλοι έχουμε ανασφάλειες έως ένα βαθμό, εκείνοι που έχουν την ικανότητα να εστιάζουν στα θετικά και δημιουργικά στοιχεία τους και να τα αναδεικνύουν, είναι όμως εν τέλει και οι πιο ελκυστικοί. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που δε θα τους δεις να διστάζουν να δείξουν πώς βλέπουν τον κόσμο και τι αξίες διαθέτουν. Είναι εκείνοι που έχουν έρθει για κάποιο σκοπό στη ζωή κι ο οποίος αποτελεί τη δική τους καύσιμη ύλη για ό,τι κάνουν.

Τέλος, το να είναι κάποιος ελκυστικός, δε σχετίζεται μόνο με την εξωτερική εμφάνιση ή με στοιχεία της προσωπικότητάς του, αλλά και με το άρωμά του, με τη δική του μοναδική μυρωδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι, αντίθετα με την έλξη που νιώθουμε βάσει της εμφάνισης κάποιου και την τάση μας να επιλέγουμε ανθρώπους με αντίστοιχα χαρακτηριστικά με εμάς, συνηθίζουμε να προτιμούμε τις μυρωδιές που είναι διαφορετικές από τις δικές μας.

Η γοητεία που εκπέμπει ένας άνθρωπος έχει να κάνει περισσότερο με τη συμπεριφορά και τη μοναδική αύρα και λιγότερο με τη συνιστώσα της εμφάνισης και των κλασσικών προτύπων. Άλλωστε, η γοητεία είναι ένα χάρισμα που ξεκινάει από μέσα μας και ρέει προς τα έξω. Γοήτευσου, λοιπόν,  από ανθρώπους, από στόχους και ιδέες, από μέρη και ασχολίες και δε θα αργήσει η στιγμή εκείνη που κι εσύ ο ίδιος θα γοητεύσεις!

Συντάκτης: Ειρήνη Μακρινού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου