Ο έρωτας λένε πως περνάει από το στομάχι -και μάλλον δεν έχουν άδικο- αλλά πώς θα καταφέρεις να οργανώσεις το ιδανικό ρομαντικό δείπνο για το ταίρι όταν συγκατοικείς με άλλους; Σίγουρα η ύπαρξη άλλων προσώπων σε περιορίζει κάπως, αυτό όμως δε σημαίνει και πως είναι αδύνατον να γίνει.

Με τα άτομα που μένεις μπορεί να υπάρχει οικειότητα και άνεση, ώστε τους ζητήσεις να αποχωρήσουν το μικρό χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το δείπνο με το ταίρι σου. Φυσικά αυτό θα πρέπει να το έχετε οργανώσει νωρίτερα για να μη βρεθούν απροετοίμαστοι και να έχουν ήδη κανονίσει κάτι άλλο. Όταν μείνει το τοπίο ελεύθερο από αδιάκριτα βλέμματα, αναλαμβάνεις δράση. Αρχικά περιορίζεστε σε συγκεκριμένο χώρο και δεν ξεναγείς το πρόσωπο σε όλα τα δωμάτια, κάτι που ενδεχομένως να αποτελούσε αδιακρισία και καταπάτηση του προσωπικού χώρου των άλλων που μένουν στο ίδιο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς το μόνο που θα χρειαστείτε εκείνο το βράδυ είναι μια γωνιά και ζεστή ατμόσφαιρα για τους δυο σας. Σημασία θα δοθεί σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της βραδιάς και τη σίγουρη επιτυχία της.

 

 

Ακολουθεί το βασικότερο όλων, το φαγητό. Κανένας δε θέλει μετά τη λήξη της βραδιάς μια στοίβα άπλυτα πιάτα ούτε και να περισσέψουν μεγάλες ποσότητες από αυτά που ετοιμάστηκαν αλλά μη φάτε και μέχρι τελευταίας ανάσας. Άλλα είναι τα σχέδια για το υπόλοιπο της νύχτας, όχι να επικεντρωθείτε στο να χορτάσετε. Κάτι λιτό, γευστικό και συνάμα αφροδισιακό θα βοηθούσε πολύ να ξεκινήσει δυναμικά το δείπνο σας. Μπορείς να φτιάξεις ατμόσφαιρα με κεριά -όχι υπερβολικά σε αριθμό αφού δε θέλουμε αποπνικτική αύρα, ούτε έντονα αρώματα. Αρκεί να χαρίσουν τον ρομαντισμό που μόνο εκείνα ξέρουν. Οι περισσότεροι θα μπορούσαν να σκεφτούν και τα ροδοπέταλα, κάτι κλασικό αλλά συχνά όχι και τόσο πρακτικό. Ας μην ξεχνάμε πως το σπίτι θα πρέπει να μην έχει τη μορφή βομβαρδισμένου τοπίου, δε μένετε μόνοι εξάλλου. Αντ’ αυτού με λίγη χαλαρωτική μουσική και δυο ποτήρια καλό κρασί, οι αποστάσεις μηδενίζονται.

Δε θα πρέπει να παραλείπεται και το στοιχείο της αποπλάνησης. Στόχος είναι αυτό το δείπνο να σας φέρει πιο κοντά και να χαρίσει μια ξεχωριστή πινελιά στη σχέση. Πάντα θα υπάρχει βέβαια το απρόοπτο και τα ευτράπελα σε μια τέτοια βραδιά όσο δεν έχεις τον δικό σου χώρο. Κάτι μπορεί να προκύψει, να εμφανιστεί από το πουθενά ο συγκάτοικος και να χαλάσει σε δευτερόλεπτα ό,τι έχτιζες όλη μέρα. Για να αποφευχθεί αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή στο άλλο άτομο πως δε μένεις μόνος κι εφόσον το ξέρει θα νιώθεις κι εσύ πιο ανακουφισμένος. Δεν είναι εύκολο να ετοιμάσεις κάτι τόσο ξεχωριστό χωρίς να έχεις τον πλήρη έλεγχο του χώρου και με αντίπαλό σου τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας. Αυτό δε σημαίνει πως με καλή οργάνωση, συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση δε θα καταφέρεις να προσφέρεις μια αξέχαστη βραδιά. Αλλά πρέπει και να μη φέρεις σε δύσκολη θέση τους συγκατοίκους σου. Έτσι λοιπόν αφού έχουν ρυθμιστεί όλα και έχεις τον χώρο ελεύθερο, καλομαγειρεμένο φαγητό -θα εκτιμηθεί αν είναι από τα δικά σου χέρια- και ερωτική ατμόσφαιρά με όλα τα απαραίτητα το μόνο που μένει είναι να λάβεις δράση και να χρησιμοποιήσεις όλα τα μέσα για να χαλαρώσεις το ταίρι. Ένα αισθησιακό μασάζ υπό το φως των κεριών και με χαλαρωτική μουσική θα μπορούσε να φτάσει τη βραδιά στο αποκορύφωμά της. Ποιος λέει όχι σε ένα μασάζ;

Εμπόδιο δεν αποτελεί τίποτα παρά μόνο η σκέψη και το άγχος που ίσως λειτουργήσουν σαν αρνητικοί καταλύτες της στιγμής. Αυτό που θες, αυτό που έχεις οργανώσει θα το φέρεις εις πέρας και μπορεί με επιπλέον βοήθεια από τους συγκάτοικους και χωρίς να αναλάβεις εσύ όλο το τρέξιμο και την πίεση της προετοιμασίας, να απολαύσεις ακόμη περισσότερο το δείπνο. Καλή διάθεση να υπάρχει, έλξη και χημεία και τα πράγματα θα κυλήσουν τόσο όμορφα και χωρίς πολλές ετοιμασίες και υπερπαραγωγές. Καμιά φορά στα απλά βρίσκεις τη μεγαλύτερη απόλαυση και όταν υπάρχει ο έρωτας εξαρχής το στομάχι θα έχει ήδη δεθεί κόμπος και δε θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να δέσει το γλυκό. Αφέσου ελεύθερος, χωρίς άγχος και η επιτυχία είναι σίγουρη!

Συντάκτης: Ολυμπία Καραμπέτσου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.