Law of assumption. Στα ελληνικά «Ο νόμος της υπόθεσης». Μας παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τον συγγραφέα Nevile Goddard και είναι ένα είδος manifestation όπου μας βοηθάει να αποκτήσουμε ό,τι πραγματικά επιθυμούμε. Πώς; Με το να υποθέτουμε ότι το έχουμε ήδη. Και την υπόθεση αυτήν τη βάζουμε στη ζωή μας σαν πραγματικότητα. Ζούμε σαν να έχουμε ήδη αποκτήσει αυτό που επιθυμούμε, όπως ας πούμε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, την καριέρα των ονείρων μας ή τον κατάλληλο σύντροφο -και έτσι αυτό εμφανίζεται σαν να ήταν δικό μας. 

Ο συμπαντικός αυτός νόμος, υποστηρίζει πως τίποτα άλλο δεν υπάρχει πέρα από τη συνείδησή μας και έτσι με αυτή για βοηθό μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Με λίγα λόγια λοιπόν, αν εμείς ξυπνήσουμε ένα πρωί και ζούμε τη ζωή μας σαν να είμαστε κάποιος που έχει όλα αυτά που εμείς θέλουμε να αποκτήσουμε, η συνείδησή μας θα το πιστέψει και το σύμπαν θα μας το δώσει. Και ίσως ακούγεται ουτοπικό. Ίσως σκεφτόμαστε εκείνη τη φορά που πήγαμε σε μια συνέντευξη για δουλειά με την αυτοπεποίθηση που θα είχαμε αν την είχαμε ήδη πάρει κι όμως φάγαμε πόρτα, ή εκείνη την άλλη φορά, που πλησιάσαμε το πρόσωπο που επιθυμούσαμε σαν να έχει ήδη πει το «ναι» και νιώσαμε σαν το σύμπαν να έβαλε τα γέλια μεσ’ στα μούτρα μας. Όμως για να πετύχει ο νόμος της υπόθεσης, χρειάζεται κάτι πέρα από μια στιγμιαία έκλαμψη αυτοπεποίθησης. Χρειάζεται να γίνεται συστηματικά και να υπάρχει βαθιά πίστη και επιθυμία. 

 

Για 300 tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις κάθε στόχο σου, κάνε ένα κλικ εδώ!

 

Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι αποτυγχάνουν, είναι γιατί δεν επιμένουν αρκετά στον στόχο τους και σιγά-σιγά αρχίζουν να αμφισβητούν την πραγματικότητα της δυνατότητας. Σε αυτόν τον νόμο το πιο σημαντικό από όλα -και ίσως ταυτόχρονα το πιο δύσκολο- είναι να πιστέψεις ότι έχεις αυτό που θέλεις, όχι απλώς να φανταστείς πως είναι εκεί. Η επίτευξή του στην πραγματικότητα έπειτα από αυτό, θα είναι δευτερεύουσα. Είναι θέμα αισθήσεων, η φαντασία λειτουργεί διαφορετικά από την πραγματικότητα, έτσι και οι πράξεις μας προσαρμόζονται αναλόγως. Πρέπει ουσιαστικά να φροντίσουμε να κρατάμε τον στόχο μας υλοποιημένο εκεί μέσα.

Το πώς θα ξεκινήσεις είναι απλό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική, ούτε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ικανότητα που αποκτάται μετά από χρόνια διαλογισμού για να τα καταφέρεις. Ρώτα τον εαυτό σου τι είναι αυτό που θέλει και με ποιον τρόπο αυτό θα γινόταν πραγματικότητα· έπειτα βάλ’ το μπρος. Μην υποτιμάμε όμως τη διαδικασία. Θα πρέπει να υπάρχει καθημερινή εκπαίδευση και ασταμάτητη στον εαυτό μας ώστε να προσηλωθεί σε κάτι τόσο δυνατά που να πιστέψει ότι ήδη είναι δικό του και κάθε μέρα να ξυπνάει και να κοιμάται σαν να είναι έτσι. Κάποιες φορές μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να γίνει η επιθυμία τόσο ισχυρή οπού να περάσει στο επόμενο level, δηλαδή την πραγματοποίηση. 

Κάποιοι θα έλεγαν ότι ακούγεται σαν να μοιάζει με τον νόμο την έλξης. Η διαφορά των δύο είναι ότι πολύ απλά ο νόμος της έλξης, μας μαθαίνει να ελκύουμε τα πράγματα που θέλουμε να γίνουν στον κόσμο, έξω από εμάς. Ενώ ο νόμος της υπόθεσης υποστηρίζει πως οτιδήποτε θελήσουμε είναι μέσα μας και μπορούμε να το αποκτήσουμε πολύ απλά γιατί εμείς είμαστε οτιδήποτε θέλουμε να προσελκύσουμε. Εμείς είμαστε η αρχή και το τέλος του εσωτερικού μας, αλλά και του εξωτερικού μας κόσμου. 

Ακούγεται να είναι κάτι που θέλει δουλειά και μπορεί η σκέψη της δοκιμής να φαίνεται σαν ένα εξόφθαλμο φλερτάρισμα με την τρέλα. Όμως εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο λέγεται πως το έχουν καταφέρει και δεκάδες βιντεάκια σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να έχουν γίνει viral με συγκεκριμένα affirmation και manifestation που περιλαμβάνουν τον νόμο αυτόν. Τελικά, μάλλον τίποτα δεν είναι απίθανο, εάν πραγματικά το θέλουμε και το πιστεύουμε πολύ.

 

Συντάκτης: Ειρήνη Χριστοδούλου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη