Και έρχεται η στιγμή που η ζωή φέρνει έναν άνθρωπο στο δρόμο σου, αρέσει ο ένας στον άλλο και κανονίζετε για να γνωριστείτε καλύτερα να βγείτε ένα πρώτο ραντεβού μαζί. Μπορεί να έχετε γνωριστεί από τη δουλειά, από το γυμναστήριο, από κάποιου είδους εκπαιδευτικής φύσης οργανισμό -δεν έχει σημασία. Σημασία έχει που ο ένας από τους δύο πήρε τελικά την απόφαση να κάνει το βήμα και να οργανώσει το πρώτο σας ραντεβού.

Και κάπου εκεί ξεκινάει το άγχος τι θα φορέσουμε και αν θα κάνουμε μια πρώτη καλή εντύπωση με την εξωτερική μας εμφάνιση, αν θα είμαστε επιθυμητοί, αν θα προκαλέσουμε το θαυμασμό, αν θα καταφέρουμε να έχουμε χιούμορ, αν θα γοητεύσουμε. Μπορεί να μας αγχώνει αν θα βρούμε θέματα προς συζήτηση -παίζει πολύ σημαντικό ρόλο φυσικά σε αυτό πόσο χαλαρός και συζητήσιμος είναι και ο συνομιλητής μας. Θα θέλαμε στο πρώτο ραντεβού να μας διακρίνει ο αυθορμητισμός και το χιούμορ, αφού όλα αυτά είναι βασικές προϋποθέσεις για να πετύχει και να υπάρξει μια εξέλιξη στη σχέση μας με το άτομο που μας ενδιαφέρει. Θα έδινες όμως μια δεύτερη ευκαιρία αν εκείνη την ημέρα πήγαιναν όλα στραβά;

Και κάπου εκεί εσύ μπορεί να σκέφτεσαι πόσα θα ειπωθούν, πόσα «κρυφά» συναισθήματα θα βγουν στην επιφάνεια, ότι πολλές λέξεις θα ειπωθούν και θα αγγίξουν την ψυχή κι ας καταλήξουν σε μια θερμή αγκαλιά, σ’ ένα φιλί ή σε κάτι παραπάνω -αυτό είναι θέμα κάθε ζευγαριού. Οι φίλοι σας αυτό που θέλουν να ακούσουν από εσάς όταν θα τους διηγηθείτε την ιστορία του πρώτου σας ραντεβού και θα προσπαθήσουν να την δημιουργήσουν στο μυαλό τους με εικόνες είναι ότι ένας μεγάλος έρωτας αρχίζει, αφού θέλουν να σας δουν ευτυχισμένους. Αλλά ενδόμυχα κι εσείς οι ίδιοι αυτό αποζητάτε.

Και εκεί που περιμένεις να πάνε όλα τέλεια έχοντας εξιδανικεύσει τον άνθρωπο που έχεις πλάι σου όλα καταλήγουν στραβά από την αρχή μέχρι το τέλος. Από ασυνέπεια στο ραντεβού μέχρι το να σε στήσει καμία ώρα καταφέρνοντας να κάνει κακή εντύπωση. Από το να σου μιλάει συνεχώς για τα προβλήματα της δουλειάς, να παραπονιέται ότι δεν μπορεί και δεν αντέχει μέχρι να σου λέει για προηγούμενες σχέσεις που τέλειωσαν άδοξα. Από το να σε διακόπτει, να μη σε αφήνει να μιλήσεις μέχρι το να έρθει κακοντυμένος/η ή με ενδυμασία ακατάλληλη για το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Μπορεί ακόμα να υπάρχει και αμηχανία για το ποιος θα πληρώσει ή και να προκληθεί διαφωνία. Για να μην αναφέρω τη χειρότερη περίπτωση που είναι ένας από τους δύο να μεθύσει και να κάνει άσχημη πρώτη εντύπωση. Άραγε μετά από όλα αυτά θα ξαναβρισκόσασταν για ένα δεύτερο ραντεβού;

Και γιατί να μην υπάρξει δεύτερο ραντεβού; Θεωρητικά, μια δεύτερη ευκαιρία θα έπρεπε να δώσεις, εκτός αν θεωρείς πως προσβλήθηκες με τη συμπεριφορά του date mate σου στο πρώτο ραντεβού και για αυτό το λόγο δε θέλεις να ξαναβρεθείτε. Αλλά αν κάποια πράγματα τα οποία συνέβησαν εκείνη την ημέρα τα αποδώσεις στην κακή τύχη ή στην υπέρμετρη προσπάθεια του άλλου να κάνει καλή εντύπωση, κάτι που δεν κατάφερε λόγω άγχους για παράδειγμα, ίσως και να αξίζετε μια δεύτερη ευκαιρία. Πρέπει να θυμάσαι πάντα πως πριν κανονιστεί το ραντεβού μεταξύ σας υπήρχε μια αμοιβαία έλξη που ίσως δε θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη.

Κάπου εκεί μας έρχεται στο μυαλό η αξέχαστη ταινιάρα των 80s Blind Date με τους Kim Basinger (Nadia) και Bruce Willis (Walter). Βέβαια στη δική τους περίπτωση μιλάμε για ραντεβού στα τυφλά, αλλά πόσα τους συνέβησαν και μας έκαναν να ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Εκείνη τον συνόδεψε σε ένα επαγγελματικό δείπνο, πανέμορφη μεν, αλλά με αδυναμίες και επιρρεπής στο αλκοόλ. Και εκεί που ο Walter θεωρεί πως η εκθαμβωτική Nadia θα εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του κάνει το λάθος και της δίνει να πιει- παρόλο που τον είχαν συμβουλέψει να μην το κάνει- και όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και όμως παρόλα τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στην ταινία αυτή, το ραντεβού τους εξελίχτηκε σε ιστορία αγάπης.

Για αυτό, λοιπόν, ακόμα και αν το πρώτο ραντεβού δεν πέτυχε, ίσως να τολμήσεις και ένα δεύτερο. Φρόντισε να είσαι ο εαυτός σου, να χρησιμοποιήσεις το χιούμορ ως γοητεία και το χαμόγελό σου και αν και την επόμενη φορά εμμένεις στην αρχική σου απόφαση, τότε είναι η ώρα να δώσεις ένα τέλος. Αν όμως το δεύτερο ραντεβού αποδειχθεί δέκα φορές καλύτερο από το πρώτο τότε ίσως να αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν και όπου σας βγάλει, γιατί μπορεί και να είναι η αρχή για μια υπέροχη σχέση με αμοιβαία συναισθήματα και με επιστέγασμα την αγάπη σας.

Συντάκτης: Βασιλική Ασλόγλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.