Εκείνος προχωρημένος και εναλλακτικός τύπος, υπερβολικά ευδιάθετος κατά τα λεγόμενά της και ο ορισμός του κοινωνικού ανθρώπου. Ξυρίζει το μαλλί από άποψη, κυκλοφορεί απαραιτήτως με backpack mcm, αθλητής αλλά και θερμός οπαδός της μπίρας.

Εκείνη γοητευτικά συνεσταλμένη και συντηρητική, χαμηλών τόνων και με αυτοεκτίμηση υπό του μηδενός. Λάτρης της ρουτίνας, χωνεύει δύσκολα τις αλλαγές, κοιμάται ακόμα αγκαλιά με το λούτρινο και δεν αποχωρίζεται τον σφιχτοδεμένο κότσο της.

Είχαν σχεδιάσει το τέλειο ραντεβού. Εκείνος είχε κάνει κράτηση σε Michelin εστιατόριο, όχι ότι το άντεχε η τσέπη του αλλά για να εντυπωσιάσει το κορίτσι, είχε γυαλίσει τ’ αμάξι και στις 8 ακριβώς θα κόρναρε έξω από την πόρτα της. Εκείνη είχε βάλει το καινούριο κόκκινο φόρεμά της, αρκετά τολμηρό για τα δεδομένα της, έπρεπε όμως να προκαλέσει το αναπόσπαστο ενδιαφέρον του γοητευτικού συναδέρφου της, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο είχε ασχοληθεί μαζί της.

Θα τρώγανε κάτι γκουρμέ, θα ανοίγανε ένα μπουκάλι κρασί, θα γελάγανε αμήχανα, εκείνος θα πλήρωνε και αν η βραδιά ήταν πράγματι πετυχημένη θα κατάφερνε να της πει κάτι έξυπνο στο δρόμο του γυρισμού ώστε να κοιμηθούν μαζί.

Ο θεός έρωτας είχε όμως άλλα σχέδια για τους ήρωές μας. Αποφάσισε να τους οπλίσει με το θάρρος και τον αυθορμητισμό ώστε να πάνε κόντρα στο προσχεδιασμένο σενάριο ιδανικού ραντεβού που τους είχαν σερβίρει, και να ξεκινήσουν από το τέλος. Ίσως να ‘φταιγε το κόκκινο φόρεμα, ίσως οι έντονες διαφορές που επιζητούσαν λύσεις άμεσες και δραστικές, ή ακόμα και ο φόβος μιας λάθος κίνησης που θα τα τίναζε όλα στον αέρα.

Τον αναστάτωνε το γεμάτο απορία βλέμμα της, δεν μπορούσε να τραβήξει τα μάτια του από το μπούστο της. Εκείνη τρόμαξε με τις σκέψεις της, δεν τον ήξερε καθόλου κι όμως τον φανταζόταν να της φιλάει γαργαλιστικά το λαιμό και να της ψιθυρίζει πόσο τη θέλει. Γιατί λοιπόν να υποκύψουν σε τυπικότητες και να μην ακολουθήσουν τα φυσικά τους ένστικτα;

Μάλλον απλά αποφάσισαν πως δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο, ίσως να είχαν πια χορτάσει από γλυκανάλατα ραντεβού που καταλήγουν σε άνοστες βραδιές μετρίου ή κακού σεξ. Εξάλλου το σεξ είναι η αρχή των πάντων. Είναι το πιο σημαντικό τεστ μίας σχέσης, είναι τα θεμέλιά της, ο ακρογωνιαίος λίθος της. Για να γλιτώνουμε λοιπόν ανεγέρσεις και κατεδαφίσεις, πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις από την αρχή.

Αν δεν ταιριάζετε στο σεξ, γιατί να προσπαθήσετε να χτίσετε κάτι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα γκρεμιστεί; Αν όμως υπάρχει χημεία στο κρεβάτι, όλα τα υπόλοιπα ευθυγραμμίζονται, επισκευάζονται και ανακαινίζονται.

Πού αλλού θα μάθεις καλύτερα τον άλλον, αν όχι στο σεξ; Αν έχετε μοιραστεί το κρεβάτι σας, θα ξέρεις τι τον διεγείρει και τι τον ηρεμεί, πόσο τολμηρός ή πόσο ρομαντικός είναι, αν είναι παγωτό φράουλα ή σοκολάτα τέλος πάντων. Φυσικά και δεν αποκαλύπτεται η πολύπλευρα πτυχή του χαρακτήρα κάποιου μόνο μέσα από το σεξ, όμως σίγουρα θα ανακαλύψεις πολλά περισσότερα απ’ όσα θα σου αποκάλυπταν δύο ώρες συζητήσεων περί ανέμων και υδάτων.  

Μετά το σεξ εξάλλου είναι που κάνεις τις καλύτερες συζητήσεις, όταν η ατμόσφαιρα είναι πιο χαλαρή κι εσύ πιο αυθεντικός, άσε που δε χρειάζεται να πιαστεί το σαγόνι σου χαμογελώντας μηχανικά. Ενώ το άλλο, που ενώ σ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού καταπίνεις τη γλώσσα σου αντί για τα ορεκτικά, μετά το σεξ φλυαρείς λες και σου έχουν κάνει ενδοφλέβια με ορό αλήθειας; 

Κι αν δεν είναι θετικό σημάδι η αδυναμία σας να κρατήσετε τα σώματά σας σε απόσταση, ενώ τα λίγα εκατοστά που σας χωρίζουν μοιάζουν ορμητικό ποτάμι αγεφύρωτο, αν δε λέγεται κάρμα αυτή η αχόρταγη έλξη, τότε δεν ξέρω τι λέγεται.

Κι αν τελικά η σχέση δε στεριώσει, σίγουρα δε θα είναι επειδή κάνατε σεξ στο πρώτο ραντεβού, πόσο μάλλον επειδή ήταν και το πρώτο πράγμα που κάνατε οι δυο σας.

Ωραία τα ρομαντικά δείπνα, τα κεριά και τ’ ακριβά κρασιά, οι χοροί και το ακανόνιστο καρδιοχτύπι, δεν αξίζει όμως να τα θυσιάσεις για μια στιγμή κορύφωσης; Εξάλλου το φαγητό μετά το σεξ είναι πιο χορταστικό και σίγουρα πιο απαραίτητο, το αλκοόλ σε μεθάει γρηγορότερα γιατί έχεις ήδη ζαλιστεί από φιλιά και ερωτοτροπίες, η καρδιά χτυπάει πλέον κανονικά γιατί δευτερόλεπτα πριν κόντευε να σπάσει.

Για κείνον και για κείνη άξιζε, και κατάφεραν να γνωριστούν καλύτερα απ’ όσο θα επέτρεπε η συνεσταλμένη φύση της, να λύσουν ταχύτερα όσες διαφορές φαινομενικά τους χώριζαν, να χαλαρώσουν και ν’ ανοιχτούν.  Έφαγαν τελικά σουβλάκια, ήπιαν φτηνό κρασί από το μπουκάλι, γέλασαν ειλικρινά και μοιράστηκαν ντροπιαστικά μυστικά. Κι ήταν το καλύτερο ραντεβού της ζωής τους. 

 

Συντάκτης: Ελευθερία Ευαγγελοπούλου