Όλοι μας έχουμε φίλους ή κολλητάρια του αντίθετου από εμάς φύλου. Και λέγοντας φίλους, εννοώ ασφαλώς άτομα με τα οποία βγαίνουμε συχνά-πυκνά, έχουμε πάει ο ένας στο σπίτι του άλλου, έχουμε μοιραστεί όμορφες και δύσκολες στιγμές, προσωπικές εξομολογήσεις κι έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλον, οπότε και δεν τον κατατάσσουμε στην κατηγορία του απλού γνωστού.

Κι έρχεται μια μέρα, που αυτός ο φίλος ή κολλητός ξεκινάει μια καινούρια σχέση. Ξέρετε είναι αυτή η αρχική περίοδος, που ο καθένας προσπαθεί να δείξει τον καλύτερό του εαυτό στον νέο έρωτά του, να τον εντυπωσιάσει και μοιραία να ρίξει σ’ αυτόν όλο το βάρος του. Εμείς από τη μεριά μας, όπως κι η υπόλοιπη παρέα, αναμένουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ώστε ν’ ακολουθήσει κι η γνωριμία με το νέο ταίρι του φίλου μας.

Σας έχει τύχει λοιπόν σ’ αυτό το σύντομο -λογικά- διάστημα, ο φίλος σας να σταματήσει να σας ακολουθεί στα social media γιατί το ζήτησε η νέα του σχέση, μόνο και μόνο επειδή ανήκετε στο ίδιο φύλο μ’ αυτή; Ή ακόμα χειρότερα να το απαίτησε αμέσως αφού σας γνώρισε; Ελπίζω όχι, αλλά συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ’ όσο πιστεύετε.

 

eBook Box | Be my Baby


€20,00

-----

 

Προφανώς ο νέος σύντροφος από τη μεριά του και για τους δικούς του λόγους, αφενός κουβαλάει ανοιχτές πληγές κι ανασφάλειες, τις οποίες κακώς μεταφέρει στη νέα του σχέση κι αφεταίρου δεν εμπιστεύεται τον φίλο μας. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτή η συμπεριφορά μόνο σε αδιέξοδο θα οδηγήσει, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, όμως δεν είναι της παρούσης. Το μεγάλο πρόβλημα ουσιαστικά και σε πρώτη φάση, είναι η συμπεριφορά του δικού μας φίλου, αυτού που έχουμε ζήσει δυο-τρία πράγματα μαζί. Θα μου πείτε, είναι τόσο σημαντικό να είμαστε φίλοι κι ακόλουθοι στα social media; Σίγουρα όχι. Όμως αυτή του η απόφαση, δείχνει αυτόματα μια σειρά από επιλογές.

Αρχικά ας ξεκινήσουμε με την προφανή επιλογή, αυτή που υποδεικνύει ότι ο φίλος μας δε μας ανέφερε ποτέ, ούτε σαν όνομα στον νέο του έρωτα για να μη δημιουργεί περιττές ζήλιες. Τώρα από πότε είναι κακό να κάνεις παρέα με άτομα του αντίθετου φίλου κι από πότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι πέραν της φιλίας απαραιτήτως, δεν το γνωρίζω. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που μας έχει αναφέρει σαν μέλη της παρέας του, ή πρόλαβε να μας γνωρίσει στη σχέση του κι αυτή στη συνέχεια ζήτησε μια τέτοια κίνηση, σημαίνει και πάλι ότι ο φίλος μας προτίμησε ξεκάθαρα να υποκύψει, ώστε ν’ αποφύγει άσκοπους τσακωμούς κι αντιπαραθέσεις -το ότι έρχονται χειρότερα προφανώς δεν το αντιλαμβάνεται- από τα να υπερασπιστεί εμάς σαν φίλους και κατ’ επέκταση τα θέλω του. Πώς είναι δυνατόν ν’ αντιδρά κανείς κατ’ αυτόν τον τρόπο στο άκουσμα ενός τέτοιου αιτήματος, αντί να θίγεται που ένα άτομο, το οποίο είναι στη ζωή του ελάχιστους μήνες, καταπατά κάθε επιλογή, ελευθερία κι εμπιστοσύνη του; Κι εμείς από την πλευρά μας, πώς θ’ αντικρίσουμε ξανά με σεβασμό κι εμπιστοσύνη τον φίλο μας, που με την πρώτη κι πιο αστεία ευκαιρία μας άδειασε κυριολεκτικά; Ακόμα, πώς θα δεχτούμε να γνωρίσουμε ή να ξανά βρεθούμε σε κοινή παρέα με τον ίδιο και το ταίρι του, ξέροντας ότι το δεύτερο, μάς έχει ήδη περιθωριοποιήσει, αντιπαθήσει και στοχοποιήσει σαν αντίζηλους;

Όπως είναι λογικό, μια τέτοια επιλογή ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, αφού ο φίλος μας δε θέτει εξαρχής τα όρια του, αφήνοντας χώρο στη σχέση του για μελλοντικές και δραστικότερες αποφάσεις, όπως ας πούμε να μας κάνει εντελώς πέρα από τη ζωή του, για να μην αναστατώνεται το νέο του ταίρι. Κι εκείνος με το ίδιο αρχικό σκεπτικό, θα υποκύψει ξανά -για να εξασφαλίσει την ικανοποίηση της άλλης πλευράς. Κι αν η άλλη πλευρά δεν το απαιτήσει ποτέ είναι γιατί θα έχει ήδη επιτευχθεί λόγω των παραπάνω. Έπειτα τι ακολουθεί; Θα μπορούσε άνετα να είναι η αποκοπή και των ελεύθερων φίλων του ίδιου φύλου, αφού φαντάζομαι θ’ αποτελούν κακή επιρροή στο μυαλό του άλλου ατόμου.

Και τότε θα είναι αργά ν’ αντιστραφεί η κατάσταση και να επέλθουν οι ισορροπίες τόσο στην ίδια τη σχέση όσο και στην παρέα. Γι αυτό παιδιά, προσοχή. Η ζωή είναι απλώς μικρές καθημερινές επιλογές, οι συνέπειες των οποίων μπορούν να καταλήξουν τεράστιες.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου