paul2027

Ο έρωτας μπορεί να σε απογειώσει και να σε καταστρέψει ταυτόχρονα, με την ίδια ταχύτητα και την ίδια δύναμη. Συναίσθημα απρόβλεπτο, δυνατό, κτητικό, που ίσως βγάλει την καλύτερη πτυχή του εαυτού σου, ίσως πάλι τη χειρότερη.

Η μαγεία του, όμως, κρύβεται στο γεγονός ότι πάντα έρχεται ξαφνικά, όταν δεν τον αναζητάς, και πολλές φορές καθρεφτίζεται στο πρόσωπο ενός ατόμου που ποτέ δεν περίμενες να ‘ναι για ‘σένα το ιδανικό. Ο έρωτας στην έχει πάντα στημένη στη γωνία και μόλις αντιληφθεί ότι τον απαρνείσαι, σε χτυπάει αλύπητα. Βλέπεις, είναι εγωιστής και δεν ανέχεται, ούτε για αστείο, την απόρριψη.

Κάθε φορά που ορκίζεσαι με πάθος ότι δε θα ερωτευτείς ξανά, γιατί πληγώθηκες και πόνεσες ή γιατί δεν κάνεις εσύ αυτά και δεν κάνουν αυτά για ‘σένα, γιατί θαρρείς πως δε σε πολυνοιάζει το άθλημα και πως προτιμάς μια ζωή χωρίς ρομάντζα, αυτός γελάει ειρωνικά κι εμφανίζεται μπροστά σου πιο δυνατός από ποτέ. Κάθε φορά που τελειώνει ένας έρωτας έντονος, παθιασμένος, ξεσηκωτικός κι εσύ νιώθεις ότι, βάσει πιθανοτήτων, είναι αδύνατον να βιώσεις ξανά τόσο δυνατά αυτό το συναίσθημα, αυτός έρχεται να καταρρίψει κάθε στατιστική και σε παίρνει μαζί του στα βαθιά.

Γι’ αυτόν είναι παιχνίδι, είναι μια πρόκληση, και δε δέχεται την ήττα. Όσο αρνείσαι σθεναρά, τόσο πεισμώνει, κι όσο νομίζεις ότι έχεις βάλει δικλείδες ασφαλείας για να τον αποθαρρύνεις, τόσο πιο εύκολα θα σε κάνει να υποκύψεις.

Όσο και να αγαπάς την ασφάλεια της μοναξιάς που έχεις χτίσει γύρω σου σαν τείχος, για να αποφύγεις τους μπελάδες, όσο και να απολαμβάνεις τις στιγμές μόνο για ‘σενα ή με την παρέα σου, και να διασκεδάζεις τις επιφανειακές ηδονές, θα έρθει στιγμή, αργά ή γρήγορα, που ο έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα, θα μπουκάρει μέσα απ’ το παράθυρο, για αιφνιδιασμό, και θα σε ξεβολέψει, με μια αναστάτωση που μαζοχιστικά θα ευχαριστιέσαι.

Ωραία είναι κι η μοναξιά, αναγκαία πολλές φορές, αλλά το «μαζί» ανοίγει άλλους δρόμους. Σε όποιον βαθμό και να την αγαπάς τη μοναχικότητά του, ή αν απλά την ανέχεσαι, είναι αδύνατον να την πάρεις αγκαλιά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Όλο και κάποια χαραμάδα έχει μείνει ανοιχτή για να τρυπώσει ο έρωτας και να σε ταρακουνήσει, να σε γοητεύσει, να σε προκαλέσει και να σου αποδείξει ότι τον χρειάζεσαι. Θα σου θυμίσει τη ζωντάνια του να ‘σαι ερωτευμένος, τη γλυκά βασανιστική αναμονή μέχρι να αντικρίσεις το άτομο που σου ξύπνησε αυτό το συναίσθημα, την ταχυκαρδία στο κάθε φιλί σας και το χαζό χαμόγελο που σου κάρφωσε στα χείλη ένα ζευγάρι μάτια.

Ακόμα κι αν η λογική σου σού υποδεικνύει, για οποιονδήποτε λόγο, να απέχεις, είναι ανέφικτο να ελέγξεις την καρδιά σου, εκείνη έχει πείσμα μικρού παιδιού. Ένα πονηρό βλέμμα, ένα γλυκό χαμόγελο, μια ισχυρή προσωπικότητα, ένα έξυπνο χιούμορ, είναι υπεραρκετά να σε κάνουν να ερωτευτείς ξανά και ξανά, όσο και να μην το περιμένεις, όσο και να μην το πιστεύεις, όσο και να μην το αποζητάς κι ειδικά όσο κι να μην το σχεδιάζεις.

Αν πάλι ανήκεις σ’ αυτούς που μέσα από απογοητεύσεις έχασαν την πίστη τους, θεωρώντας πως δε θα μπορέσουν να ξαναγευτούν τους γλυκούς καρπούς του απόλυτου συναισθήματος, τότε να θυμάσαι ότι ο επόμενος έρωτας είναι πάντα ο καλύτερος. Ξέρεις γιατί; Γιατί θα ‘ρθει ξαφνικά, όταν θα ‘χεις χάσει κάθε ελπίδα, όταν θα ‘χεις εξαντλήσει τις αντοχές σου και θα ‘σαι έτοιμος να αποδεχθείς την κατάσταση. Τότε θα εμφανιστεί στη ζωή σου, πιο ισχυρός από ποτέ, να σου υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει να τον υποτιμάς ή να φαντάζεσαι, λανθασμένα, πως σε ξέχασε.

Θα ‘ναι σαρωτικός, λες και προσπαθεί να σε αποζημιώσει για κάθε δευτερόλεπτο μοναξιάς που άντεξες και για κάθε στιγμή αμφιβολίας που βίωσες. Θα ‘ρθει εκείνη ακριβώς τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πόσο σου έλειψε, πόσο τον χρειάζεσαι.

Μην προσπαθήσεις, λοιπόν, να κρυφτείς απ’ τον έρωτα, ούτε να πιστέψεις ότι σου κρύφτηκε εκείνος. Κανέναν δεν ξεχνάει και σε κανέναν δεν επιτρέπει να τον ξεχάσει. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές αγαπά το κρυφτό, το παιχνίδι και την πρόκληση, αλλά είναι πάντα εδώ να παραφυλάει στο επόμενο βήμα μας, αναμένοντας  την πιο κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί, είτε το θέλεις είτε όχι. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Όταν καταλάβει ότι είσαι έτοιμος να σε κερδίσει.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!