Σπεύσαμε κι εμείς στην Ελλάδα να πανηγυρίσουμε, γιατί ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Η Ολλανδία όμως είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Μέσα στη Βουλή, κοτζάμ «κανονικοί» υπουργοί Δικαιοσύνης και Μεταφορών επιβεβαίωσαν ότι είναι νόμιμη πρακτική οι δάσκαλοι οδήγησης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αντάλλαγμα σεξ. Γνωστό και ως “Ride for a Ride”. Πολύ επιτυχημένος χαρακτηρισμός, οφείλουμε να παραδεχτούμε. Ωστόσο, θεωρείται παράνομο να τάζεις σεξ ως αντάλλαγμα για τα μαθήματα! Πιάσ’ το αβγό και κούρευτο, δηλαδή. Είναι τρελοί αυτοί οι Ολλανδοί!

Καημένε μου Έλληνα, ένιωσες κι εσύ για λίγο απελευθερωμένος Ευρωπαίος, χωρίς ταμπού και συντηρητισμούς. Ομόφυλα φιλιά έπεσαν μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Κι έρχονται αυτοί οι Ολλανδοί να σου πάρουν την μπουκιά από το στόμα, τη δόξα μέσα από τα χέρια. Τι να πεις! Πρέπει ως λαός να προχωρήσουμε και να βρούμε τρόπους να συμβαδίσουμε με την ενωμένη και ανεπτυγμένη Ευρώπη. Δεν μπορούμε πια να ζούμε στο μεσαίωνα.

Μανία που έχουμε κι εμείς ως λαός, ρε παιδί μου, με το συντηρητισμό και την παράδοση· εκεί, προσκολλημένοι στα πατροπαράδοτα ήθη. Ας ανοίξουμε λίγο τον ορίζοντά μας να δούμε τι γίνεται εκεί έξω, στην ανεπτυγμένη Δύση. Το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων ήταν ένα πρώτο βήμα.

Γιατί να μην απελευθερωθεί δηλαδή η χρήση ινδικής κάνναβης και στην Ελλάδα, γιατί να μην είναι νόμιμη η πορνεία και γιατί να μην ανταλλάσσουμε υπηρεσίες με σεξουαλικές χάρες; Γιατί να μη γίνουμε κι εμείς ένας απελευθερωμένος λαός, σαν τους Ολλανδούς; Μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας και να πιστεύουμε ότι δε μας βλέπει και κανείς.

Ας ελληνοποιήσουμε το «ride for a ride», ας το κάνουμε δικό μας ελληνικό προϊόν. «Κούρσα για μία κούρσα», «καβάλα για Καβάλα», «πίτα για μια πίτα», «καρεκλάτο για μια καρέκλα», «τούρκικο για έναν καφέ τούρκικο», «σάντουιτς για ένα σάντουιτς», «69 για 69τ.μ. γης». Το ελληνικό μυαλό είναι πολύ ευρηματικό και σίγουρα θα μπορέσει να βρει πολλά τέτοια συνθήματα που θα αντιπροσωπεύουν σεξουαλικά ανταλλάγματα. Θα είναι μεγάλη πρόκληση αλήθεια. Αφήστε τη φαντασία του κόσμου ελεύθερη και θα μεγαλουργήσει. Παπάδες θα σας φτιάξουμε εμείς οι Έλληνες. Θα μείνουν με το στόμα ανοικτό οι Ολλανδοί. Θα παίρνουν ιδέες.

Εκεί στην Ολλανδία, η ελεύθερη χρήση ινδικής κάνναβης τους κάνει να βλέπουν τα θέματα πιο χαλαρά κι ανάλαφρα. Κι αν δεν έχει ο άνθρωπος να πληρώσει τα μαθήματα οδήγησης και χρειάζεται οπωσδήποτε το δίπλωμα, τι θα κάνει δηλαδή; Θα μείνει χωρίς δίπλωμα. Ας τα ξεπληρώσει σε είδος το παιδί. Πού είναι το κακό; Εκτός κι αν ο δάσκαλός έχει πρόβλημα, είναι τόσο άσπλαχνος κι αφήσει τα νέα παιδιά στην Ολλανδία χωρίς δίπλωμα. Ας πάρουν ποδήλατο σου λέει, να μη ρυπαίνουν και το περιβάλλον. Τους έχω ικανούς αυτούς τους Ολλανδούς δασκάλους οδήγησης να μη δέχονται σεξουαλικά ανταλλάγματα, για να έχουν όλο και λιγότεροι δίπλωμα οδήγησης και να μειωθούν τα καυσαέρια.

Γι’ αυτό σας λέω, ας ψηφίσουμε έναν τέτοιο νόμο στην Ελλάδα. Ας βγουν οι Υπουργοί μας να επιβεβαιώσουν ότι η παροχή υπηρεσιών με αντάλλαγμα σεξ είναι νόμιμη πρακτική και στην Ελλάδα για άτομα άνω των 18. Έτσι κι αλλιώς λεφτά δεν υπάρχουν, είναι ένας ωραιότατος τρόπος να ξεπεράσουμε την κρίση και να μειωθεί το ποσοστό της φτώχιας. Ας προσφέρει ό,τι μπορεί ο καθένας.

Πλάκα πλάκα δεν ξέρω αν την έχει «μυριστεί» η Βουλή μας αυτήν την είδηση. Γιατί τώρα που η κυβέρνησή μας έχει πάρει μια τόσο φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή στροφή, μπορεί να σκεφτεί την εφαρμογή και τόσο ακραίων μέτρων για να μας σώσει από την οικονομική κρίση. Όλα μπορούμε να τα περιμένουμε πια σε αυτήν την εποχή που ξυπνήσαμε ξαφνικά.

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός μας όλο στην Αμερική πάει, δεν κάνει και καμιά βόλτα προς την Ολλανδία να του δώσουν μερικές ιδέες, πώς να μας έχει όλους σε κατάσταση νιρβάνα, μοιράζοντας δωρεάν κάνναβη, και πώς θα λύσει σε όλους τους Έλληνες το οικονομικό πρόβλημα επιτρέποντας την πληρωμή σε είδος;

Κι ας μην είναι σεξ απαραίτητα, ό,τι είδος διαθέτει ο καθένας ας το προσφέρει. Ας κάνουμε ανταλλαγή υπηρεσιών. Γιατί δε θέλω να είμαι απαισιόδοξη, αλλά προβλέπω ότι το 2016 δε θα υπάρχει ούτε σάλιο, για να σαλιώσουμε τα γραμματόσημα στα γράμματα που θα αρχίσουμε να ξαναστέλνουμε, αφού θα κοπεί και το κινητό και το ίντερνετ σύντομα.

Ας συνεδριάσει για άλλη μια φορά η Βουλή μας κι ας σκεφτεί σοβαρά την ωραιότατη πρακτική που μας προτείνουν οι φίλοι Ολλανδοί. «Ride for a ride», λοιπόν. Τόσες ηλίθιες αποφάσεις έχουν παρθεί κατά καιρούς σε αυτήν τη Βουλή· αυτή νομίζω πως θα είναι η λιγότερο βλαβερή από όλες.

 

Επιμέλεια Κειμένου Βασιλικής Γραμμένου: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Βασιλική Γραμμένου