Το καλοκαιράκι έχει φτάσει από καιρό κι η έκθεση στον ήλιο ισοδυναμεί με την εμφάνιση και την ενίσχυση φακίδων, στα πρόσωπα των τυχερών που έχουν λίγο πιο απαλό χρώμα δέρματος από εμάς τους υπόλοιπους. Γιατί είναι τυχεροί θ’ αναρωτιέστε. Η απάντηση βέβαια είναι αρκετά ολοφάνερη!

Οι φακίδες, όπως έχουν γίνει γνωστές στο ευρύ κοινό, προσθέτουν μια ξεχωριστή και πάνω απ’ όλα πολύχρωμη πινελιά στα πρόσωπα αυτών που οι ίδιες έχουν επιλέξει να στολίσουν. Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, κάποια πράγματα δεν είναι για όλους. Πρέπει λοιπόν, να τις αγκαλιάζετε για τη μοναδικότητα που σας προσφέρουν και φυσικά για την ικανότητα που έχουν να αποδίδουν στο βλέμμα σας όποιο τόνο εσείς επιθυμείτε. Μπορούν με ευκολία να σας μετατρέψουν στα πιο γλυκά πλάσματα κατά τη διάρκεια της μέρας κι αντίστοιχα στα πιο σαγηνευτικά θηλυκά με την άφιξη της νύχτας.

Κι ας μην ξεχνάμε τους άντρες με φακίδες. Το καλοκαίρι δίνει ένα αποτέλεσμα αλλιώτικο κι αν μη τι άλλο ελκυστικό στα πρόσωπά τους. Μια δελεαστική γοητεία με την οποία αν έρθουμε αντιμέτωπες πολλές από εμάς, όσο και να προσπαθήσουμε, το πιο πιθανό είναι ότι δε θα καταφέρουμε να αντισταθούμε. Αποπνέουν μια φυσική ομορφιά οι φακίδες, που πολλοί δυσκολεύονται να εκτιμήσουν λόγω των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που τις βομβαρδίζουν από παντού.

Γι’ αυτό κι αν ψάξεις για τον όρο φακίδες σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης, θα βρεις χιλιάδες αποτελέσματα για το πώς να τις κρύψεις, με διαφόρων λογιών πράγματα που πρέπει να πασαλείψεις στο πρόσωπό σου. «Πώς να τις εξαφανίσεις προσωρινά, να τις διαγράψεις μόνιμα και να τις καταπολεμήσεις με τρόπους χημικούς, αλλά και φυσικούς». Λες κι είναι καμιά αρρώστια.

Έχοντας υπόψη λοιπόν την αρνητική κι αποδοκιμαστική γνώμη που νομίζετε ότι έχουν οι γύρω σας γι’ αυτές τις παιχνιδιάρικες τελίτσες ομορφιάς, οι περισσότεροι από εσάς επιστρατεύετε όλων των ειδών τις θεραπείες για την καταπολέμησή τους. Τι χημικά peelings, τι θεραπείες με μικροκρυστάλλους, τι συμπληρώματα βιταμινών, τι λεμόνια, τι κρέμες προσώπου με γάλα. Έλεος, βρε παιδάκι μου! Τι άλλο θ’ ακούσουμε πια! Κρίμα όμως που όλοι εσείς –κι εμείς μαζί σας– ζείτε σε μια κοινωνία, που είναι αποφασισμένη να σας πλασάρει όλων των ειδών τις βλακείες για να κρύψετε κάτι για το οποίο θα έπρεπε να νιώθετε περήφανοι. Και φυσικά όλα αυτά για λόγους μάρκετινγκ και κέρδους.

Εκμεταλλευτείτε αυτό το δώρο που σας έδωσε η φύση για να αναδείξετε την ομορφιά και τη διαφορετικότητα του προσώπου σας. Γιατί να προσπαθείτε τόσο απεγνωσμένα να καλύψετε κάτι που σας ξεχωρίζει κι είναι τόσο γοητευτικό; Ρωτήστε μας κι εμάς που ζηλεύουμε και θαυμάζουμε όποιον περάσει από δίπλα μας κι έχει φακίδες. Ή και δικούς μας ανθρώπους, που δεν παύουμε να κολακεύουμε με άπειρα σχόλια θαυμασμού για τις φακίδες που κοσμούν τα πρόσωπά τους – κι όχι μόνο.

Αυτή είναι και η κατάλληλη στιγμή για να πετάξετε όλα αυτά τα προϊόντα που χρησιμοποιείται και να ξεχάσετε όλα όσα έχετε διαβάσει περί καταπολέμησης και τα σχετικά. Ναι λοιπόν, οι φακίδες σας εκπέμπουν προς τα έξω τη διάθεσή σας και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δεν είναι ούτε κάτι τραγικό για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεστε, αλλά ούτε και κάτι πρωτάκουστο. Το αντίθετο μάλιστα.

Εμείς πάντως που τις βλέπουμε, τις λατρεύουμε και πιστεύουμε ότι σας ταιριάζουν απόλυτα. Το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς που τις έχετε. Σε οποιοδήποτε σχήμα και μορφή, βρίσκονται στο πρόσωπό σας για να τονίσουν την έμφυτη γοητεία και φυσικά γλυκύτητά σας. Γι’ αυτό μην τις σνομπάρετε και μην αρνείστε να τις αγαπήσετε και να τις αναδείξετε με όποιο – κατά προτίμηση– φυσικό τρόπο μπορείτε. Και τα αντηλιακά σας να τα χρησιμοποιείται για να προστατεύετε τα όμορφα πρόσωπά σας απ’ τον ήλιο κι όχι από τις φακίδες, όπως σας προτρέπουν άπειρα άρθρα κι ιστοσελίδες.

Το συμπέρασμά μας λοιπόν, είναι ότι πρέπει όλοι εσείς –χωρίς καμία εξαίρεση– να αναδεικνύετε αυτό που σας κάνει διαφορετικούς αντί να προσπαθείτε να απαλλαγείτε από αυτό. Οι φακίδες είναι στο πρόσωπό σας γιατί μπορείτε άνετα να τις υποστηρίξετε και σαν εμφάνιση αλλά και σαν χαρακτήρες. Αρκεί να μην αφήσετε τα λόγια τρίτων να σας αποτρέψουν απ’ το να αποδεχτείτε τη μοναδικότητά σας.

Γιατί η αποδοχή του εαυτού σας είναι πολύ σημαντική κι έχει τη δυνατότητα να διαγράψει κάθε είδους αμφιβολία που έχουν φυτέψει στο μυαλό σας κάτι κακοπροαίρετα ανθρωπάκια. Και πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό κι άξιο θαυμασμού, από ένα άτομο που φοράει την αυτοπεποίθησή του σαν πανοπλία κι εκπέμπει μια αύρα σιγουριάς και δυναμισμού. Άκρως ελκυστικό κι αναμφίβολα αναντικατάστατο.

 

Επιμέλεια Κειμένου Έλενας Γεωργίου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου