Έχει διασταυρωθεί το βλέμμα μου με χιλιάδες άλλα βλέμματα, κενά, που αντανακλούν το περιεχόμενο ψυχών που έχουν βαλτώσει στη συνήθεια. Βλέμματα που έχασαν τη λάμψη τους κι έχουν πλέον θολώσει, γιατί έχει χαθεί η ζωντάνια απ’ τα βάθη τους. Το δικό σου όμως, δεν τους μοιάζει. Ούτε κινδυνεύει να σβήσει απ’ τη ρουτίνα που σκοτώνει την καθημερινότητα. Γιατί στα μάτια σου βρήκα όλα αυτά που νόμιζα πως είχα χάσει και δε θα έβρισκα ποτέ ξανά στο δρόμο μου.

Εκεί λοιπόν που άρχισε να πλήττει η καρδιά μου γιατί δεν είχε συναντήσει ακόμη τη δικιά σου, εμφανίστηκες μπροστά μου απ’ το πουθενά. Και βρήκα στα δυο σου μάτια τον έρωτα που έψαχνα εκεί που δεν έπρεπε. Με μια απόγνωση που ξεπερνούσε κάθε προσδοκία. Γεγονός που δεν είχα συνειδητοποιήσει. Περιπλανήθηκα σε κάθε γωνιά της γης, ξέρεις, με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα διασταυρώνονταν οι δρόμοι μου μ’ αυτό το φτερωτό διαβολάκι που αντιπροσωπεύει τον έρωτα τον ίδιο. Θυσίασα τον ίδιο μου τον εαυτό, έχοντας τη γελοία πεποίθηση πως αυτό θα τον έφερνε στο δρόμο μου ακόμη πιο γρήγορα απ’ όσο αυτός σχεδίαζε. Έλα όμως που, κάθε φορά με απογοήτευε περισσότερο απ’ την προηγούμενη.

Γιατί δεν είναι όλοι σαν κι εσένα, μάτια μου. Δε φοράνε όλοι την ψυχή στο πρόσωπό τους κι ούτε παλεύουν για να πραγματοποιήσουν επιθυμίες που οι περισσότεροι δεν έχουν καν ονειρευτεί. Μόλις το βλέμμα μου συνάντησε το δικό σου, ένιωσα λες κι η γη σταμάτησε να γυρίζει. Ο χρόνος πάγωσε στην πιο επεισοδιακή στιγμή της ζωής μου κι ήθελα να παραμείνω αιχμάλωτος στη μαγεία της. Ανταλλάξαμε ματιές γεμάτες νόημα και χαμόγελα που διαγράφονται ακόμη και τώρα στα χείλη μας. Συναισθήματα ανομολόγητα είδαν επιτέλους το φως της μέρας και τα όνειρα που είχαν αρχίσει να χάνουν κάθε ελπίδα πραγματοποίησής τους, άνθισαν ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Μέσα σ’ αυτά τα χιλιάδες βλέμματα, πάντα θα ξεχωρίζει το δικό σου. Θα ξυπνάει μέσα μου το πάθος για ζωή και η ανάγκη της παρουσίας σου σε κάθε μονοπάτι της. Θα γίνεις αναπόσπαστο κομμάτι μου και κάθε φορά που θα σε βλέπω μπροστά μου, θα είναι καλύτερη απ’ την προηγούμενη γιατί θα σ’ ερωτεύομαι ακόμη περισσότερο. Θα τρέμουν τα πόδια μου απ’ την αγωνία και θα σκοτεινιάζει ο κόσμος μου όταν θα πρέπει να σε αποχωρίζομαι, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Γιατί έτσι είναι ο έρωτας και δε θα ήθελα να τον ζήσω με κανέναν άλλο, εκτός από σένα.

Βρήκα στα καστανά και γεμάτα μυστήριο μάτια σου, τον κόσμο ολόκληρο, βλέπεις. Και το χρώμα τους επισκιάζεται συνήθως απ’ τα όσα θέλουν να μου πουν, γεγονός που τα κάνει ακόμη πιο πολύτιμα. Φωνάζουν όσα δε φοβάσαι να βγάλεις στην επιφάνεια, ακόμη και με λόγια. Κι είναι τόσο εθιστικά, γιατί αντανακλάται στην επιφάνεια τους η ακόρεστη επιθυμία της ένωσής μας. Μπορώ να διακρίνω στα βάθη τους, μια ακατάπαυστη ελπίδα που υπόσχεται πολλά. Που δεν υποκύπτει στις επιθυμίες και τις υπαγορεύσεις κανενός. Που δε συμβιβάζεται με επιφανειακές σχέσεις κι ούτε επαναπαύεται σε μια ευτυχία προσποιητή.

Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα ν’ αντισταθώ στο βλέμμα σου, για τίποτα και για κανέναν. Έχει τη δυνατότητα να με κατακλύζει ολόκληρο και να γεμίζει το είναι μου με την ύπαρξή σου. Να κάνει την καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή και το σώμα μου έτοιμο να γίνει ένα με το δικό σου. Θα γίνει η παρουσία σου αισθητή από παντού και δε θα ξεχωρίζει η αρχή και το τέλος μας. Θα μετατρέψουμε το χρόνο σε μια μακρινή ανάμνηση στο πίσω μέρος του μυαλού. Θα δημιουργήσουμε δικές μας, μοναδικές και αξέχαστες αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή, που δε θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά. Στιγμές που θα βρουν καταφύγιο στις ψυχές μας και θα γίνουν θησαυρός που θα φυλάμε με ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Κι αυτό το ακατέργαστο πάθος που χαρακτηρίζει τα πάντα μέσα σου κι έχει γίνει σήμα κατατεθέν σου, θα στιγματίσει το είναι μου. Δε θα το χορτάσω ποτέ κι ούτε θα σταματήσω να το αναζητάω στα παιχνιδιάρικα μάτια σου, το πανέμορφο χαμόγελό σου και τα παθιασμένα φιλιά σου. Γιατί σ’ αυτά τα μικρά και σημαντικά που κάνουν τον κόσμο ακόμη πιο όμορφο κι υποφερτό, βρήκα τα πάντα εκεί που νόμιζα πως τα είχα χάσει οριστικά. Κι όλα πλέον μοιάζουν ονειρικά, παραμυθένια. Λες κι έχουν γίνει πραγματικότητα τα πιο κρυφά όνειρά μου στα μάτια σου.

Δυο μάτια στα οποία καθρεφτίζεται ο έρωτας ολόκληρος, με όλη τη σημασία του.

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή