Αν ψάξεις στο λεξικό για την έννοια του όρου χιούμορ, η αλήθεια είναι πως θα μπερδευτείς λίγο. Θα αντικρίσεις ένα χάος πληροφοριών, που για να λέμε και τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δεν το αντιπροσωπεύουν καν. Γιατί το χιούμορ είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα της ανθρωπότητας και δεν μπορείς να το περιγράψεις με λέξεις. Κάτι που θα προσπαθήσουν να αρνηθούν μόνο αυτοί που δεν το κατέχουν ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Γι’ αυτό να μείνεις μακριά τους αυτό το καλοκαίρι.

Γιατί τα καλοκαίρια, φίλε μου, δεν είναι ούτε για σοβαρούς ανθρώπους, αλλά ούτε και γι’ αυτούς που κρύβονται πίσω απ’ τη μιζέρια τους και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πώς να τα απολαύσουν. Μπορεί τον υπόλοιπο χρόνο ν’ ανησυχούσες κι εσύ για τις σκοτούρες της καθημερινότητας, αλλά με την άφιξη του καλοκαιριού, απαιτείται η σιωπηλή αναχώρηση τους απ’ τη ζωή σου. Χωρίς πολλά-πολλά δηλαδή!

Και φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει απ’τις ηλιόλουστες μέρες που αχνοφαίνονται στον ορίζοντα, το δικό σου, προσωπικό κι ιδιαίτερο χιούμορ. Για οτιδήποτε, δεν έχει σημασία. Πρέπει να επενδύσεις σ’ αυτό και να κάνεις τις μέρες σου, αλλά και των γύρω σου, ακόμη πιο ευχάριστες. Γιατί αν δεν επενδύσεις στο χιούμορ που έχει γίνει δεύτερη φύση σου, πού αλλού θα επενδύσεις; Και να’ σαι σίγουρος πως θα προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον πολλών!

Είναι σαν το αποτύπωμα, βλέπεις, το χιούμορ. Και δεν αντιγράφεται εύκολα. Ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις. Κι αφού τρέχει μαζί με το αίμα στις φλέβες σου, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Γιατί δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει μια ολόκληρη παρέα μαζεμένη σ’ ένα μπαράκι δίπλα στη θάλασσα, να πεθάνει απ’ το γέλιο. Γι’ αυτό να’σαι περήφανος για τον εαυτό σου.

Και να ξέρεις πως το καλοκαίρι κάθε θετική αντίδραση αυξάνεται λόγω της όμορφης και ξέγνοιαστης ατμόσφαιρας που επικρατεί. Κι αν κάθε παρέα επενδύσει στο χιούμορ, θα περάσει ακόμη καλύτερα! Δε θα δεις κανέναν γύρω σου να έχει κατσουφιασμένα μούτρα ή να ανησυχεί για ασήμαντες λεπτομέρειες της ζωής που μπορεί να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις αν τους το επιτρέψουμε, γιατί πολύ απλά θα δέχεται την πιο θετική και καλοδεχούμενη επιρροή απ’ τους γύρω του.

Γι’ αυτό άλλωστε λατρεύουμε το καλοκαίρι και περιμένουμε με ανυπομονησία να περάσουν οι μέρες και να φανεί επιτέλους στα ημερολόγιά μας ο μήνας που θα ανακοινώσει και την επίσημη άφιξή του! Κι όταν έρθει με το καλό, θα είμαστε πανέτοιμοι για να το ζήσουμε με όλο μας το είναι. Με το χιούμορ βέβαια να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να μη σβήνει τα τα τεράστια χαμόγελα απ’ τα πρόσωπά μας.

Γιατί το να έχεις τη δυνατότητα να δημιουργείς αυτά τα χαμόγελα είναι ένα απ’ τα πιο ικανοποιητικά συναισθήματα που θα νιώσεις ποτέ. Θα βλέπεις αυτή την έκφραση χαράς να απλώνεται σιγά-σιγά στα πρόσωπα των γύρων σου -φίλων, γνωστών κι άγνωστων, δεν έχει σημασία- και θα πετάς απ’ την ευχαρίστηση που θ’ αρχίσει να γεννιέται μέσα σου. Να το θυμάσαι αυτό γιατί είναι ένα απ’ τα πιο σημαντικά αλλά και σπάνια συναισθήματα που θα έχεις ποτέ την τύχη να νιώσεις. Θα σε κατακλύσει ολόκληρο και δε θα θέλεις να την αποχωριστείς για κανένα λόγο!

Γι’ αυτό, φίλε, μην ξεχάσεις να επενδύσεις στο χιούμορ σου κι αυτό το καλοκαίρι. Γιατί το χιούμορ είναι η απόδοση της πραγματικότητας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου! Και μπορεί οι περισσότεροι να επενδύουν στην εξωτερική ομορφιά και τις κατακτήσεις που μπορεί να τους προσφέρει, αλλά να’ σαι σίγουρος πως δεν είναι αυτή η σημασία της ζωής.

Γιατί τα καλύτερα πράγματα είναι αυτά που κρύβονται κάτω απ’ την επιφάνεια. Αυτά που δεν προσπαθούμε πολύ να προβάλουμε προς τα έξω, αλλά κρύβονται μέσα μας και μας κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστούς. Ακόμη κι αν κάποιες φορές, αργούμε να τα ανακαλύψουμε!

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη