Έρχονται εκείνες οι στιγμές που αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά με τις ερωτικές σου σχέσεις. Η πιο κοινότυπη δικαιολογία είναι ότι έχεις το μαλακομαγνήτη πάνω σου. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική ωστόσο. Την έχεις κρύψει μέσα σου και δειλιάζεις να τη δεις.

Αν την αντιμετωπίσεις χωρίς φόβο τότε θα καταλάβεις πως κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πρόθυμος να σε βάλει στο μικρόκοσμό του και να σε κάνει μέρος της ζωής του. Κι αυτό να το εννοεί. Να σε θελήσει γι’ αυτό ακριβώς που είσαι. Ξεκάθαρα κι ολοκληρωτικά.

Από αυτό το σημείο ξεκινούν τα πάντα. Έχει το θάρρος να μοιραστεί μαζί σου κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή του. Να μείνει δίπλα σου στις καλές σου στιγμές και να μην το βάλει στα πόδια με την πρώτη δυσκολία. Χωρίς μυστικά μεταξύ σας. Για να επικοινωνείτε στο μέγιστο βαθμό και να έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Βγάζοντας τον πραγματικό σου εαυτό παρέα μ’ έναν άλλον που θα κάνει το ίδιο με σένα.

Αυτός ο άνθρωπος διακρίνει πάνω σου πολλά περισσότερα απ’ την επιφανειακή σου ομορφιά και χρειάζεται να μάθει τα πάντα για σένα. Οι συνομιλίες σας είναι ανοιχτές και χωρίς κανένα περιθώριο να μένουν αναπάντητα ερωτήματα. Θαυμάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι και σε καταλαβαίνει μ’ έναν τρόπο ουσιαστικό.

Εκτιμάει την αυθεντικότητά σου. Αποδέχεται την κάθε ατέλειά σου, χωρίς να απορρίπτει τις ανασφάλειές σου και πολεμάει να διώξει τις άσχημες σκέψεις. Χτίζει ένα διάφανο μέλλον μαζί σου. Δεν έχει σκοπό να σε μπερδέψει με τα λόγια του ή να σε παραπλανήσει με το να πει κάτι και να κάνει το αντίθετο. Δε φοβάται τις ετικέτες. Τολμάει να σου εκφράσει τα συναισθήματά του.

Δε θέλει απλώς να ζήσει κάτι το περιστασιακό μαζί σου. Ούτε να σε πιέσει αν δει ότι χρειάζεστε να κάνετε ένα βήμα τη φορά. Σε αντιμετωπίζει με τον τρόπο που ζητάς. Σε εκτιμάει αληθινά. Είναι αφοσιωμένος σε σένα χωρίς να χάσει τον εαυτό του. Και σίγουρα δεν έμαθε ποτέ να μην αγωνίζεται για τα «θέλω» του. Μένει μακριά από ανώριμες συμπεριφορές και συμβατικούς τρόπους για να σε κερδίσει.

Γκρεμίζει όλους τους τοίχους που έχεις χτίσει μέσα σου για να σε κυριέψει η αισιοδοξία. Να μπορέσεις να δεις τη ζωή σου να χαμογελάει με κάποιον. Δεν είναι μια παρένθεση για να ξεχάσεις την πρώην σου σχέση. Δεν έχει σκοπό να μείνει προσωρινά απλά και μόνο για να καλύψει τα κενά της μοναξιάς σου. Είσαι η πρώτη του σκέψη όταν ξυπνάει κι η τελευταία όταν κοιμάται.

Είναι αυτός που μπορείς να εμπιστευθείς και με τον καιρό θα το αισθανθείς. Η αγάπη του είναι τρυφερή κι ευγενική θεραπεύοντας τις ουλές απ’ το πληγωμένο σου παρελθόν. Σου δείχνει ότι ο ερωτάς δεν είναι πάντα οδυνηρός και δε βλάπτει. Έχει την υπομονή να σε περιμένει γιατί γνωρίζει ότι οι υγιείς σχέσεις χτίζονται σιγά-σιγά. Δε λειτουργεί επιπόλαια. Γνωρίζει να δίνει χώρο και χρόνο όταν πρέπει.

Είναι εκεί από επιλογή κι όχι από ανάγκη. Δε χρειάζεται να μεταμορφωθείς, να υποκριθείς για να σε αγαπήσει. Υστέρα απ’ όλα αυτά θα δεις πόσο εύκολο είναι τελικά να ανοιχτείς κι εσύ χωρίς να έχεις ενδοιασμούς. Θα πετάξεις όλες τις μάσκες που αναγκάστηκες να φορέσεις για να σε προστατεύσεις.

Και μη μου πεις τώρα ότι αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Δεν ισχύει αυτό και το γνωρίζεις πολύ καλά. Όλα είναι θέμα επιλογών. Υπάρχει στην πραγματικότητα κι όχι στα παραμύθια αυτός ο άνθρωπος. Αρκεί να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που αφέθηκες να εκφραστείς ελεύθερα και χωρίς να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Όταν συμβεί, θα δεις κι το πρόσωπο εκείνου που το κατάφερε αυτό.

Κι αν δεν τον είχες βρει ποτέ, τότε ψάξε εκεί που πρέπει.

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη