Λένε πως τα πάντα στη ζωή έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Στιγμές που σου κόβουν την ανάσα και σε κάνουν να ξεχάσεις ποιος είσαι απ’ την ένταση σε κάθε δευτερόλεπτο που τους ανήκει. Αναμνήσεις που δε χορταίνεις ν’ αναπολείς κι εύχεσαι απεγνωσμένα να μπορούσες να ξαναζήσεις. Κι άνθρωποι που κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή και τα πόδια σου να τρέμουν απ’ τη λαχτάρα. Απ’την ανυπομονησία που κρύβει η επιθυμία τους να σε οδηγήσουν σ’ αυτό που κατάφερε να προκαλέσει αυτό το χάος συναισθημάτων μέσα σου.

Έτσι λοιπόν κι ο άνθρωπός σου, θα εμφανιστεί απ’ το πουθενά και θα κάνει τη ζωή σου άνω-κάτω. Μπορεί και να έχουν ήδη συναντηθεί οι δρόμοι σας. Σ’ ένα δρόμο πολυσύχναστο, κατά τη διάρκεια μιας στιγμής που βυθίστηκε στο χρόνο και δεν κατάφερε καν το μυαλό σου να συγκρατήσει. Μπορεί και να συναντήθηκαν φευγαλέα τα βλέμματά σας και να αναγνώρισε η ψυχή του τη δικιά σου -ή και το αντίθετο- προτού χαθείτε κι οι δυο μέσα στο πλήθος και τη βουή του. Πολλά τα μπορεί, ένα είναι το σίγουρο. Πως βρήκατε τελικά ο ένας τον άλλο κι ένιωσες τη γη να ευθυγραμμίζεται επιτέλους κάτω απ’ τα πόδια σου.

Κι όταν τον συναντήσεις για πρώτη φορά, δε θα πάψει το μυαλό σου να κάνει κύκλους και να τον σκέφτεται. Θα γίνει η πιο εθιστική σκέψη που είχες ποτέ και θα κατακλύσει με την παρουσία του ολόκληρο το είναι σου. Και θα ταιριάξει η ψυχή σου με τη δική του χωρίς πολλά-πολλά. Θ’ αναρωτηθείς πολλές φορές πού ήταν τόσο καιρό και γιατί σ’ άφησε να περιμένεις περισσότερο απ’ όσο θα’ πρεπε. Θέλει υπομονή όμως ο έρωτας. Όπως κι όλα τα καλά στη ζωή, όπως κι όλα αυτά που θα σου προσφέρουν απλόχερα την ευτυχία που τόσο πολύ ποθείς. Που τόσο πολύ αγωνιούσες και περίμενες να ζήσεις.

Κι εκεί που σου φαίνονταν όλα αδιάφορα, εκεί που κανείς δεν είχε καταφέρει να διαγείρει το μυαλό και την ψυχή σου, έρχεσαι αντιμέτωπος με το πεπρωμένο σου, στα μάτια του ανθρώπου που κατάφερε να ισοπεδώσει κάθε άμυνά σου. Είναι λες και παίρνει σάρκα κι οστά η ευτυχία κι όλα τα υπέροχα συναισθήματα που τη συνοδεύουν, για να εγκατασταθεί μόνιμα στο πρόσωπό του.

Τον περίμενες, λοιπόν, χωρίς καλά-καλά να το συνειδητοποιήσεις. Και μόλις τον αντικρίσεις, θα νιώσεις πως τον ήξερες από καιρό. Πως ήταν γραφτό να γνωριστείτε και να ζήσετε έναν έρωτα πιο μαγικό κι από παραμύθι. Αληθινό, απρόοπτο και γεμάτο ανατροπές. Έναν έρωτα που δε συναντάς και πολλές φορές στη ζωή σου, γι’ αυτό πρέπει ν’ αρπάξεις την ευκαιρία μόλις εμφανιστεί μπροστά σου και να μην την αφήσεις να φύγει ποτέ. Την ευκαιρία να τον ζήσεις μέχρι τέλους και ν’ απολαύσεις κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο που θα σου προσφέρει.

Να θυμάσαι, λοιπόν, πως εκεί που μπορείς και μιλάς με τα μάτια, εκεί ανήκεις. Σε μια αγκαλιά που σε κάνει να νιώθεις λες κι επιστρέφεις σπίτι σου κάθε φορά που σε τυλίγει με τη ζεστασιά και την οικειότητά της. Σ’ ένα ζευγάρι μάτια που θα σε κρατούν αιχμάλωτο και δε θα σ’ αφήσουν ποτέ να ξεφύγεις.  Σ’ αυτό τον άνθρωπο ανήκεις. Ολοκληρωτικά και χωρίς ενδοιασμούς ή αμφιβολίες. Μόλις τον βρεις, τα κομμάτια που λείπουν απ’ το παζλ της ζωής σου, θα βρουν επιτέλους τη θέση τους. Και πίστεψέ με, δε θα μπορούσαν να ταιριάξουν καλύτερα.

 

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη