Παντρεύεται. Σε πήρε τηλέφωνο ξημερώματα και στο ανακοίνωσε γεμάτο χαρά. Η κολλητή σου φεύγει απ’ το γκέτο των «singles» που είχατε ιδρύσει ένα μεθυσμένο βράδυ σ’ ένα παγκάκι, κάποιο καλοκαίρι που και οι δύο χωρισμένες βρίζατε τους μαλάκες στους οποίους πέφτετε. Τότε δώσατε υποσχέσεις κι όρκους, που τώρα αυτή καταπατά.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Χαίρεσαι για τη φίλη σου, συγκινείσαι, ρωτάς χίλιες λεπτομέρειες για τα δευτερόλεπτα εκείνα της πρότασης. Ο γάμος της μονοπωλεί τις συζητήσεις σας. Είναι το γεγονός της βδομάδας, του μήνα, του χρόνου. Είναι γενικότερα το μόνο γεγονός που τώρα έχει σημασία για εκείνη και κάπου εκεί νιώθεις ότι τη χάνεις.

Γίνονται οι ετοιμασίες του γάμου και μέσα σ’ αυτήν την τρέλα και τον πανικό που ζείτε, νιώθεις την καρδιά σου να χωρίζεται σε  δύο κομμάτια. Το ένα είναι αυτό που χαίρεται και λατρεύει την κάθε στιγμή που είσαι δίπλα της και διαλέγετε τούρτα φράουλα για το γαμήλιο πάρτι, είναι αυτό που ψάχνει ένα γαλανομάτη, καλογυμνασμένο στρίπερ για το μπάτσελορ πάρτι που θα της οργανώσεις. Και το άλλο κομμάτι νιώθει ότι όλα τελειώνουν εδώ. Ότι η κολλητή σου έγινε άλλος άνθρωπος. Ο άνθρωπος που τόσο καιρό μαζί κοροϊδεύατε.

Το κορίτσι του γάμου, το κορίτσι της οικογένειας, κάποια που δεν αναγνωρίζεις. Το κορίτσι που τώρα θα ξεχάσει τις φίλες της, θα κόψει τα ξενύχτια και τις βραδιές με κρασί και sex and the city. Το κορίτσι που θα συζητάει για το τι φαγητό θα μαγειρέψει αύριο στο σύζυγό της και το κορίτσι που δε θα σε ακολουθεί πλέον στην εργένικη ζωή σου.

Και μιας και είσαι χωρισμένη στα δύο, δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Και ενώ θες να της φωνάξεις πως την αγαπάς, πως είσαι εδώ, πως σου λείπει, πως δε θες να τη χάσεις, τελικά σιωπάς. Γιατί τα φοβάσαι τα λόγια και προτιμάς να χαθούν οι φόβοι σου ανάμεσα στο νυφικό και στα κουφέτα.

Οι σκέψεις είναι πολλές και στροβιλίζουν στο μπερδεμένο μυαλουδάκι σου, που πάει να σπάσει. Αγχώνεσαι και φοβάσαι πως όταν θα θες να της τηλεφωνήσεις μεσάνυχτα γιατί τσακώθηκες με το αγόρι σου, θ’ απαγορεύεται. Τώρα που παντρεύεται θα έχει ωράρια. Τώρα, το «αυτή» έγινε «αυτοί» και δε θα βγαίνεις μαζί της κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στα καμένα μπαράκια που συχνάζατε.

Θα βγαίνεις κάθε Κυριακή μεσημέρι με εκείνη, εκείνον κι ένα φίλο τους που πιθανότατα θα σου κάνουν προξενιό. Τα σφηνάκια που πλέον θα πίνετε μαζί θα μειωθούν από δέκα σε ένα. Τα αποτυχημένα ραντεβού με ποιον θα τα μοιράζεσαι; Με ποιον θα βρίζεις το βλάκα που σε πλήγωσε;

Ό,τι και να γίνει, όποια και να είναι η κατάληξη όλων αυτών, το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν παρεξηγήσεις κι εντάσεις. Γιατί ουσιαστικά η κολλητή σου αλλάζει ζωή, αλλάζει προτεραιότητες. Σε ξεβολεύει, σου αλλάζει κι εσένα το πρόγραμμά σου, τις συνήθειές σου μαζί της. Το δεύτερο σίγουρο είναι πως σ’ αγαπάει παθολογικά. Όπως κι εσύ εκείνη. Κι εσείς οι δύο δεν μπορείτε ν’ αποχωριστείτε η μία την άλλη.

Οπότε αφήστε στην άκρη την οποιαδήποτε διαφωνία, προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και πολλή αγάπη, ετοιμάστε το πιο απίθανο πάρτι με αξέχαστο χανγκόβερ την επόμενη μέρα, φλέρταρε με τους φίλους του γαμπρού, υπενθύμισέ της πόσο όμορφη είναι εκείνη την ημέρα και χαμογελάστε με τα πιο υπέροχα χαμόγελά σας.

 

Συντάκτης: Ναταλία Καρά
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου