Από μικρή ζήλευα τους ανθρώπους με λακκάκια στα μάγουλα και προσπαθούσα ν’ αποκρυπτογραφήσω τα χαμόγελά τους. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλήξω σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, παρά μόνο στο ότι είναι πραγματικά αξιολάτρευτοι. Το χαμόγελό τους καταλήγει να είναι απέραντο και να γεμίζουν τον υπόλοιπο κόσμο που τους χαζεύει με αισιοδοξία. Κάποιες φορές κοιτώντας τους να χαμογελάνε και να σχηματίζονται ξάφνου αυτά τα μικρά χαριτωμένα λακκάκια, χαμογελάμε κι εμείς μαζί.

Οι άνθρωποι με λακκάκια στα μάγουλα κρύβουν ένα δικό τους μυστήριο, μια δική τους, αδιαπέραστη μαγεία και καθηλώνουν το συνομιλητή τους. Διαθέτουν μία σέξι πλευρά και εκπέμπουν έναν απίστευτο μαγνητισμό. Πώς να τους αρνηθείς το οτιδήποτε όταν χαμογελάνε και πώς να τους χαλάσεις χατίρι; Είναι άνθρωποι γλυκύτατοι και το χαμόγελό τους είναι τόσο καθαρό που αμέσως γεννάει εμπιστοσύνη.

Ας έρθουμε όμως και στο πρακτικό κομμάτι, από πού προέρχονται αυτά τα καθηλωτικά λακκάκια στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς; Υπάρχουν δύο θεωρίες σχετικά με το τι τελικά τα δημιουργεί. Η πρώτη θεωρία αναφέρεται στην ύπαρξη μικρότερων μυών γύρω απ’ το στόμα. Η δεύτερη θεωρία και πιο δημοφιλής κάνει λόγο περί «ελαττώματος» στο μυ του προσώπου, που ονομάζεται «ζυγωματικός μείζων» και είναι ένας μεγάλος μυς στην πλευρά του προσώπου. Τα λακκάκια δημιουργούνται με το διαχωρισμό αυτού του μυ, που συνήθως είναι ενιαίος στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ζηλεύουμε κι αγαπάμε τους ανθρώπους με λακκάκια στα μάγουλα. Γιατί είναι ξεχωριστοί. Γιατί μόνο το 20% του πληθυσμού στον πλανήτη έχει τη σαγηνευτική ικανότητα να χαμογελάει και να δημιουργούνται λακκάκια, ενώ το υπόλοιπο 80% απλώς τα ονειρεύεται. Γιατί τα άτομα με λακκάκια έχει αποδειχθεί πως είναι αξιόπιστα, συνεπή, ταλαντούχα και ζουν το κάθε δευτερόλεπτο στη ζωή τους γεμάτο ένταση, ενέργεια και πάθος, ενώ καταφέρνουν να γίνονται πάντα αρεστοί στους υπόλοιπους μ’ ένα μόνο βλέμμα κι ένα χαμόγελο.

Γιατί θεωρούνται απίστευτα σέξι και μ’ ένα χαμόγελο δημιουργούν στο αντίθετο φύλο αμαρτωλές σκέψεις. Γιατί εκπέμπουν έναν απίστευτο ερωτισμό που δημιουργεί θύελλα στο πέρασμά τους. Γιατί τα λακκάκια που σχηματίζονται δίνουν μία νότα νεότητας κι ανεμελιάς που κανένας δεν μπορεί ν’ αντισταθεί. Γιατί δεν μπορείς να τους κρατήσεις μούτρα, αφού μ’ ένα χαμόγελο θα σε τουμπάρουν. Και γιατί τα λακκάκια στα μάγουλα είναι σημάδι καλής τύχης και ευμάρειας.

Ένα ζεστό χαμόγελο με συνοδευτικό τα λακκάκια είναι ό,τι καλύτερο για να βλέπεις όταν ξυπνάς το πρωί, πριν κοιμηθείς το βράδυ, όταν έχεις τις μαύρες σου κι έχεις ανάγκη από έναν τόνο αισιοδοξίας, όταν ψάχνεις ένα ζεστό και προσιτό άνθρωπο για να κουβεντιάσεις. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι πιο σέξι και δημοφιλείς σταρ του Χόλιγουντ έχουν λακκάκια στα μάγουλα.

Ξέρω ότι για κάποιους όλες αυτές οι πληροφορίες ίσως είναι αδιάφορες, αλλά ξέρω και πως όσα άτομα έχουν αυτά τα υπέροχα λακκάκια και διαβάζουν αυτές τις γραμμές θα χαμογελάσουν, έστω και για ένα λεπτό. Και μου αρκεί που με μερικές αράδες και μερικές λέξεις θα έχω καταφέρει να δημιουργήσω ένα χαμόγελο σ’ αυτά τα αξιολάτρευτα άτομα.

Και για όσους είστε παγερά αδιάφοροι γι’ αυτά τα χαμόγελα, θα έπρεπε ν’ αναθεωρήσετε. Όλοι μας πρέπει να έχουμε έναν άνθρωπο με λακκάκια στη ζωή μας, έναν απ’ αυτό το 20%, για να μας ομορφαίνει τη ζωή μ’ ένα και μόνο του χαμόγελο!

Συντάκτης: Ναταλία Καρά
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου