Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfigher Ελένη Σωτηροπούλου στο πρώτο της άρθρο! Διάβασέ το εδώ.

pillow15311

Σε μια εποχή που υπάρχει έλλειψη φλερτ και που κύρια πηγή του είναι τα social media έχει ενταθεί η επιθυμία για εύρεση συντρόφου καθώς μοιάζει όλο και πιο δύσκολη. Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν σύντροφο και εν τέλει δε βρίσκουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, ενώ άλλοι είναι απογοητευμένοι από προηγούμενες σχέσεις και δεν προσπαθούν πλέον να βρουν ερωτική συντροφιά κι ας την αποζητούν ενδόμυχα.

Εδώ λοιπόν είναι που βρίσκουν εύφορο έδαφος οι οδηγοί εύρεσης ερωτικών συντρόφων. Συνήθως σε τέτοιους οδηγούς θα συναντήσουμε πρότυπα που θα παραμείνουν φανταστικά, πρώτον γιατί κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δε θα πληροί τη λίστα των ειδικών και δεύτερον και -σημαντικότερο- γιατί η λίστα δεν μπορεί να μπει στο μυαλό σου. Δεν είναι καν δική σου. Μπορεί να είναι μπλε, σε απόχρωση τιρκουάζ, με κάποιους τόνους ροζ που μοβίζει. Κι αν εσύ θέλεις το ταίρι σου κόκκινο; Θέτω ένα απλό παράδειγμα για να συνειδητοποιήσουμε πόσο παράξενο είναι ότι προσπαθούμε να βρούμε το ιδανικό για εμάς ταίρι στηριζόμενοι στη γνώμη και σε συμβουλές τρίτων.

 

 

Επίσης δε θεωρούμε όλοι τα ίδια στοιχεία στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου αρνητικά. Αυτά που σε κάποιους μπορεί να μοιάζουν ελαττώματα και να είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για να συνάψουν σχέση, στα δικά σου μάτια μπορεί να περνούν απαρατήρητα ή να μην είναι τόσο σημαντικά, ώστε να απορρίψεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Πόσες φορές δεν έτυχε να συζητάς με φίλους για κάποιον πιθανό ταίρι και να μη συμφωνείτε πουθενά; Ο ένας για παράδειγμα μπορεί να θέλει τον σύντροφό του ιδιότροπο και ο άλλος ευαίσθητο. Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι αυτό που για κάποιον μπορεί να είναι αρνητικό για κάποιον άλλο μπορεί να είναι ακόμη και χαρακτηριστικό που κάνει το ταίρι ποθητό.

Βρισκόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με μια προσπάθεια να φτιάξουμε οδηγούς για το ιδανικό ταίρι, ενώ το ταίριασμα με κάποιον είναι καθαρά προσωπικό. Ο σύντροφός μας είναι επιλογή μας και σε αυτή δε χωράνε οδηγίες παρασκευής, συσκευασίας και χρήσης. Ποιος μπορεί δηλαδή να ξέρει καλύτερα από σένα ποιον άνθρωπο θα ήθελες να έχεις δίπλα σου όταν ξυπνάς το πρωί; Οι λίστες που δείχνουν συμβατότητα ή που προσπαθούν να σε κρατήσουν μακριά από ανθρώπους που φαινομενικά έχουν δυο-τρία στραβά παραπάνω, όχι μόνο δεν καταφέρνουν τελικά να σε καθοδηγήσουν αλλά σε οδηγούν καμιά φορά σε λάθος μονοπάτια, κάνοντας τον αυθορμητισμό σου και το συναίσθημα στην άκρη, με αποτέλεσμα να απορρίψεις ευκαιρίες που ίσως και να σου έβγαιναν σε καλό.

Κανένας δεν ξέρει τι ψάχνεις καλύτερα από σένα. Είμαστε διαφορετικοί και τα γούστα μας σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδια. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια σταθμά στον έρωτα και την αγάπη. Στο κάτω-κάτω αν ήταν τόσο εύκολο να γραφτεί εγχειρίδιο για το πώς να βρεις το ιδανικό ταίρι, αυτό θα είχε γίνει χρόνια πριν. Το ιδανικό δεν το ξέρει κανείς άλλος πέρα από σένα και δεν μπορεί και να σε βοηθήσει να το βρεις. Αρκεί να εντοπίσεις αυτό που στα δικά σου μάτια μοιάζει αληθινό, που καταφέρνει να σε κάνει χαρούμενο και προσδίδει στη ζωή σου την πληρότητα που ψάχνεις.

Μπορεί πολλοί να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι έχεις μες το μυαλό σου για να σου δείξουν με ποιους ταιριάζεις και με ποιους όχι. Φίλοι ή και γνωστοί, άνθρωποι που σε αγαπούν, ίσως σου δώσουν τη γνώμη τους, αλλά θα παραμείνει υποκειμενική. Είναι δύσκολο να βρεις τον έρωτα αλλά η αναζήτηση είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις μόνος σου. Καλή επιτυχία και μην ακούς κανέναν! Να ‘σαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις!

Συντάκτης: Χαρά Χαραλάμπους
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.