paul719

Ακούς «Τετάρτη» και σου βγαίνει μια μικρή ξινίλα στα μούτρα; Να δεις που αυτό γίνεται επειδή είναι ακριβώς δύο μέρες μετά τη Δευτέρα και δύο μέρες πριν τον έρωτά σου, την Παρασκευή. Νιώθεις ακόμη την κούραση της Δευτέρας, ε; Ας αφήσουμε, όμως, λίγο στην άκρη τη χειρότερη (για πολλούς) ημέρα της εβδομάδας κι ας ασχοληθούμε λίγο με την ενδιάμεση Τετάρτη.

Οι Τετάρτες, που λες, είναι λιγάκι αδικημένες  ως μέρες. Για πολλούς είναι αδιάφορες και κάπως μουντές σαν να κουβαλάνε όλες τις προσδοκίες μιας καινούριας εβδομάδας και την απογοήτευσή της μαζί, επειδή βρίσκονται ακριβώς στη μέση. Για πολλούς άλλους, όμως, κάθε άλλο παρά ανιαρές είναι. Ίσα-ίσα που δίνουν δύναμη και κουράγιο για το λίγο που έμεινε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Βλέπεις, τις Τετάρτες ξυπνάς κι ανοίγοντας τα μάτια, μαζί με την γκρίνια, έρχεται και μια αίσθηση ανακούφισης. Έχει πια ξεχαστεί ο εκνευρισμός του «Πάλι Δευτέρα; Έχει καταντήσει τραγικό». Ξεκινάς, λοιπόν, την ημέρα σου με λιγάκι  διαφορετική διάθεση, σίγουρα πιο αισιόδοξη απ’ ό,τι στην αρχή της εβδομάδας. Δεν είσαι τόσο μουρτζούφλης. Οι Τετάρτες θέλοντας και μη είναι αρκετά γεμάτες μεν, ώστε να σε κρατούν σε εγρήγορση, όχι τίγκα στις υποχρεώσεις δε. Καμία δίαιτα δεν ξεκινάει Τετάρτη, ας πούμε. Ούτε τσεκάρει κανείς τα οικονομικά του, συνήθως, γιατί αυτά τα πολλά και μίζερα, όλες αυτές τις αγγαρείες, τις κρατάει κυρίως για τις Δευτέρες, που ούτως ή άλλως είναι αχώνευτες και καταθλιπτικές

Είναι αλλιώτικα γεμάτες, με μια εξωτερική δουλίτσα ή ένα ραντεβού που δεν πρόλαβε να γίνει άλλη μέρα και κόλλησε στη μέση της εβδομάδας. Είναι και το γυμναστήριο που δεν έχεις κουράγιο να πας Δευτέρα και λες ας το βάλω Τετάρτη, να ‘χω πάρει λίγο τα πάνω μου. Γιατί τις Τετάρτες, φίλε μου αυτό, γίνεται. Έχεις αρχίσει να ανεβαίνεις επίπεδο, όχι μόνο σε διάθεση αλλά και σε αντοχές, διαμορφώνοντας ένα πιο συνειδητοποιημένο πρόγραμμα. Έχεις ξεπεράσει το στάδιο της μίρλας για την αρχή της βδομάδας κι έχοντας χωνέψει πως δεν μπορείς να αποφύγεις την καθημερινότητα, κάπως την απολαμβάνεις.

Οι Τετάρτες, ακόμη και μουντές καιρικά, μοιάζουν ηλιόλουστες, γιατί και τα καταστήματα τα απογεύματα είναι κλειστά κι έτσι μπορείς να κανονίσεις ένα καφεδάκι μετά τη δουλειά ή μια βόλτα. Είναι κι η πλέον ιδανική μέρα για να δεις πώς θα περάσεις το σουκού που έρχεται, εφόσον μπορείς να κάνεις σχέδια με ενθουσιασμό αλλά και με μια ρεαλιστική βάση, μιας κι έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα σου και ξέρεις τι σε περιμένει τις επόμενες.

Άσε που ήδη αισθάνεσαι καλύτερα με το που φύγει η Τρίτη, ξέροντας πως τι έμεινε; Δυο μερούλες έμειναν και μετά έρχεται η καλύτερή σου. Μια δημιουργική και χαμογελαστή Τετάρτη, δίνει πάσα για την Πέμπτη κι ύστερα φτάνει η λατρεμένη Παρασκευή που κυλάει σαν νεράκι. Αν και τις ημέρες μας τις φτιάχνουμε εμείς, όπως ακριβώς μας αρέσουν, επιμένουμε να τις αφήνουμε να μας επηρεάζουν ψυχολογικά.

Δημιουργική, όμως, Τετάρτη τι μπορεί να σημαίνει; Δεν είναι ανάγκη να ‘ναι μόνο μέρα αναμονής αλλά και διασκέδασης. Όχι παρτάρισμα, κάτι χαλαρό, από μια απογευματινή θεατρική παράσταση ή μια έκθεση ή ίσως εκείνο το μασάζ που δεν μπορείς να κανονίσεις άλλη μέρα. Και πουθενά να μην πας, καθόλου δεν υποτιμάς το άραγμα στο σπίτι με φαγητό και σειρές. Είναι κι η παρέα που το ψήνει για επιτραπέζια, αφού αύριο είναι Πέμπτη και τελειώνει σιγά-σιγά η πίεση της εβδομάδας.

Η Τεταρτούλα, λοιπόν, πέρα από ενδιάμεση (και λίγο υποτιμημένη), μπορεί να γίνει κι ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα. Αρκεί να το ψάξεις λίγο. Γίνονται κάποια ωραία 90ς πάρτι τις Τετάρτες σε διάφορες πόλεις, μαζί με έξυπνα aperitivo events ή παρουσιάσεις βιβλίων σε μικρά, γραφικά, βιβλιοπωλεία. Επειδή για πολλούς μαγαζάτορες είναι μια νεκρή μέρα, κανονίζουν διάφορα events για να δώσουν ένα κίνητρο.

Η αρχή μας τρομάζει και το τέλος μας απογοητεύει, στη μέση παίζουν τα ωραία. Στο χέρι σου είναι να αλλάξεις τις Τετάρτες. Εκείνες μόνο τόνωση θέλουν να σου προσφέρουν. Μήπως, τελικά, δεν είναι και τόσο άσχημες;

Συντάκτης: Ευτυχία Συντυχάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!