Έφτασε η στιγμή που σου ζήτησε να κάνετε κάτι μαζί κι η χαρά σου είναι μεγάλη. Υπάρχει όμως μια αμφιβολία στο πίσω μέρος του μυαλού σου, που δε σ’ αφήνει να το ζήσεις και να το απολαύσεις, έτσι όπως θα ήθελες. Δεν το ‘χεις σίγουρο αν πρόκειται για επίσημο ραντεβού ή αν απλώς σου ζήτησε να αράξετε μαζί κι αυτό είναι κάτι που σου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι κι αυτός ένας λόγος που θα μπορούσε να στραβώσει αυτή η συνάντηση. Μπορεί να μη δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του το πρόσωπο, γι’ αυτό και να μην έχεις σιγουριά πώς να το ερμηνεύσεις. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια, τα οποία θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο της αβεβαιότητας για χάρη σου.

 

1. Είναι κάτι που συνηθίζετε;

Σε περίπτωση που πρόκειται να γνωρίσεις κάποιον που δεν έχεις δει ποτέ ξανά, το βέβαιο είναι πως φυσικά και μιλάμε για ραντεβού. Το πρόβλημα υπάρχει όταν είναι κάποιος απ’ το κοντινό περιβάλλον του ατόμου ή ακόμα κι ένας συνάδελφός του. Εδώ είναι πιο δύσκολο να το ξεχωρίσεις. Οπότε, κάνε στον εαυτό σου την ακόλουθη ερώτηση. Είναι κάτι που συνηθίζετε να κάνετε μαζί ή είναι μια πιο ιδιαίτερη πρόταση; Αν δε συμβαίνει συχνά, τότε μάλλον μιλάμε για ραντεβού.

 

2. Πρόσεξε πώς αισθάνεται

Υπάρχουν κάποιοι που είναι χαλαροί όταν πρόκειται να προτείνουν κάτι, τους βγαίνει αβίαστα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που θα τους κυριεύσει το άγχος. Παρατήρησε πώς αισθάνεται όταν θα σου το προτείνει. Κυρίως εστίασε στον τρόπο που γίνεται η πρόταση. Ήταν κάτι αυθόρμητο ή προγραμματισμένο; Αν είναι το δεύτερο, να έχεις σίγουρο πως δεν είναι μόνο ραντεβού αλλά κι επίσημο μάλιστα.

 

3. Πότε σου το ζήτησε;

Σου το ζήτησε πριν από μέρες για να έχεις το χρόνο σου και για να οργανώσει ενδεχομένως ένα ξεχωριστό ραντεβού; Αυτό δείχνει πως δεν άφησε τίποτα στην τύχη του κι ότι θέλει να προσέξει τις λεπτομέρειες και να δώσει χρόνο και στους δυο, για να προετοιμαστείτε ανάλογα. Απ’ την άλλη, αν έγινε την τελευταία στιγμή, δηλώνει πως δεν το σκέφτηκε διεξοδικά, συνεπώς δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα σ’ αυτήν την περίπτωση. Θα πρέπει να παρατηρήσεις κάποια άλλη λεπτομέρεια.

 

 

4. Τι λένε οι φίλοι σας γι’ αυτό;

Υπάρχει κι η περίπτωση να έχετε κοινή παρέα. Μπορείς λοιπόν να ρωτήσεις τους φίλους σας πώς τους φαίνεται αυτή η κίνηση. Κάποιες φορές όσοι είναι έξω απ’ τα πράγματα μπορούν να τα δουν όλα πιο ξεκάθαρα. Αν ξέρουν ήδη για την έξοδό σας και τους έχει μιλήσει γι’ αυτό, θεώρησέ το ραντεβού κι ότι δε θέλει απλώς να αράξετε.

 

5. Τι ακριβώς πρότεινε;

Συνήθως, όταν κάποιος θέλει να βγει ραντεβού θα προτείνει ποτό ή φαγητό. Αυτή η πρόταση, φωνάζει από μακριά ραντεβού. Αν όμως, ήξερε ότι ήθελες να πας κάπου και είχε σκοπό να πάει κι εκείνος/η, ενδεχομένως να είναι κάτι φιλικό, καθώς μπορεί να σκέφτηκε το πιο απλό, γιατί να μην πάτε μαζί;

 

6. Θα είστε οι δυο σας ή θα είναι κι άλλοι;

Αυτός είναι και ο πιο φανερός τρόπος για να δεις αν θέλει ένα ραντεβού μαζί σου ή αν είναι τελείως φιλικό. Αν είστε μόνο οι δυο σας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι είναι. Όμως, αν σε προσκάλεσε κάπου κι εμφανιστούν και διάφοροι φίλοι χωρίς να έχεις ενημερωθεί, τότε σίγουρα σου δείχνει μ’ έμμεσο τρόπο πως θέλει μόνο την παρέα σου.

 

7. Τι είδους συζητήσεις κάνετε;

Το κυριότερο είναι να δώσεις έμφαση στο είδος της συζήτησής σας. Αν ενδιαφέρεται για εσένα, θέλει να μάθει περισσότερα και σε ακούει με προσοχή, δε θα πρέπει να ανησυχείς. Διότι, όταν κάποιος στρέφει απόλυτα την προσοχή του σε κάποιον άλλον, νοιάζεται για κάτι περισσότερο κι ασφαλώς και μιλάμε για «ρομαντικό» ραντεβού. Ωστόσο, αν δεν ασχολείται ιδιαίτερα ή φαίνεται αφηρημένος, είναι σχεδόν ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια πιο αθώα συνάντηση.

 

8. Παρατήρησε τη στάση σώματος

Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι η γλώσσα του σώματος μπορεί να προδώσει έναν άνθρωπο πολύ εύκολα; Έτσι είναι όντως, φτάνει μόνο να είσαι προσεκτικός και να παρατηρείς κινήσεις. Υπάρχουν διάφορα σημάδια τα οποία φανερώνουν τα συναισθήματα που νιώθει ο συνομιλητής σου. Για παράδειγμα, αν επιδιώκει να σε αγγίξει στο χέρι ή στη μέση, δε χωράνε δισταγμοί. Μπορείς να μείνεις ήρεμος διότι όντως είσαι σε ραντεβού και το πράγμα πάει καλά.

 

Αυτά τα σημάδια θα σε βοηθήσουν σίγουρα να ξεδιαλύνεις το τοπίο ανάμεσά σας, φτάνει να τα προσέξεις. Όμως, από τη στιγμή που δεν αισθάνεσαι τη σιγουριά που θα ήθελες, μπορείς πάντα να είσαι ειλικρινής και να ρωτήσεις ευθέως. Είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μπορέσεις να απολαύσεις και το ραντεβού σας. Παρ’ όλα αυτά δε χάνεις κάτι αν έχεις το νου σου, έτσι θα μάθεις όσα ο ίδιος δε θα σου πει.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μελίνα Κοσμίδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου