Σου έχει τύχει να έχεις χωρίσει και ν’ αισθάνεσαι ότι είστε ακόμη συνδεδεμένοι; Ότι ακόμα κι αν πέρασε καιρός, δεν ένιωσες αυτή την αλλαγή που περίμενες κι ότι είναι σαν να μη συνέβη ποτέ; Κι αυτό, διότι νιώθεις πως η σύνδεση που είχατε είναι ακόμη εκεί, η αγάπη που είχατε είναι ακόμη εκεί. Τι κι αν έχετε να ιδωθείτε μήνες ή χρόνια, εσύ είσαι σίγουρος γι’ αυτό που αισθάνεσαι και κανείς δεν είναι ικανός για να σε πείσει για το αντίθετο.

Πώς να προχωρήσεις όμως από τη στιγμή που νιώθεις την απέραντη αγάπη να σε δεσμεύει και παράλληλα να σε κρατάει αιχμάλωτο σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη; Θ’ αναρωτήθηκες κάποια στιγμή, αν μπορεί πράγματι να συμβεί κάτι αντίστοιχο, αν είναι εφικτό δηλαδή ν’ αγαπιέστε τόσο δυνατά από απόσταση. Ή μήπως απλώς κοντεύεις να τρελαθείς; Κι ενώ το ένστικτό σου σού φωνάζει να το ακούσεις, προσπαθώντας να σε πείσει, αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της η φωνή της λογικής σου. Κι αυτή η φωνή είναι που σε γειώνει απότομα. Ξαφνικά μπαίνουν οι αμφιβολίες στη μέση κι αρχίζεις να πιστεύεις ότι αυτή η αίσθηση είναι δημιούργημα της δικιάς σου επιθυμίας. Ωστόσο, είναι στ’ αλήθεια έτσι;

 

 

Βγαίνοντας από μια σχέση δεν είναι δεδομένο ότι όσα νιώθατε έχουν εξαφανιστεί. Δεν είναι τα συναισθήματα ένας διακόπτης, που θα κλείσεις και θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Μακάρι να ήταν έτσι, όμως αυτά είναι πιο ύπουλα απ’ όσο μπορείς να φανταστείς. Αν τα καλοδεχτείς είναι επισκέπτες που δε φεύγουν καθόλου εύκολα από τη βολή και τη ζεστασιά του σπιτιού σου. Θέλει πολλή προσπάθεια και πάλι δεν είναι βέβαιη η επιτυχία. Ειδικά όταν βιώνεις αυτό το απόκοσμο συναίσθημα της επικοινωνιακής σας σύνδεση.

Ένας χωρισμός  πολύ συχνά δεν είναι ικανός να καταστρέψει τη σύνδεση και την ένωση δυο ανθρώπων. Κι ας έχεις να δεις τον άνθρωπο αυτό τόσο καιρό που η εικόνα του έχει αρχίσει να θολώνει στο μυαλό σου. Κι ας έχεις ξεχάσει τη χροιά της φωνής του, τον τρόπο που σε κοιτούσε και σ’ άγγιζε, η αγάπη του για εσένα είναι παρούσα και την αισθάνεσαι τόσο έντονα, που καμιά φορά πιστεύεις ότι τίποτα δεν άλλαξε μεταξύ σας. Είναι τόσο βαθύ το δέσιμο κι η αγάπη όταν είναι ουσιαστικά που τίποτα δεν μπορεί να εισχωρήσει ανάμεσά τους.

Κι εσείς δε φοβηθήκατε να έρθετε κοντά. Μοιραστήκατε τις πιο κρυφές σας σκέψεις, τα όνειρά σας μπερδεύτηκαν και πήραν μια μορφή. Δεν κάνατε πίσω, δε δειλιάσατε. Αυτός είναι ο λόγος της βαθιάς σας επικοινωνίας. Κανένα εμπόδιο και κανένας χωρισμός δε θα σας στερήσει αυτή τη σχέση. Πώς γίνεται ν’ απομακρυνθείς από κάτι τέτοιο; Μπορεί να θέλεις να προχωρήσεις τη ζωή σου και να είσαι έτοιμος μετά από καιρό, αλλά κάτι σε κρατάει. Κάτι ελλοχεύει, το γνωρίζεις. Σε δεσμεύει χωρίς να σου δίνει τη δυνατότητα της επιλογής. Διότι, η αλήθεια είναι πως δεν έχεις καμία επιλογή.

Παραμένεις ανήμπορος κάτω από τη σκιά αυτής της παράδοξης κι ανεξήγητης σύνδεσης. Ή μήπως είναι απλώς ένα παιχνίδι του μυαλού ή ένα δημιούργημα της δικής σου επιθυμίας; Πέρασε τόσες φορές απ’ το μυαλό σου που δεν ξέρεις ούτε εσύ πλέον τι ισχύει και τι όχι. Η λογική σου προσπαθεί να σε προστατέψει και να σ’ επαναφέρει. Αλλά κανένα συναίσθημα δε βασίστηκε ποτέ σ’ αυτή.

Κι αν είναι παιχνίδι του μυαλού, ας είναι αυτό που παίζει αντί για τον πόνο. Τουλάχιστον αφήνει μια γεύση γλυκιά, μια αύρα αγάπης που τυλίγει τους ανθρώπους αντί να τους πνίγει σε απωθημένα και μικρές γρατσουνιές που κάνουν ο ένας στον άλλον σαν χωρίζουν. Να χωρίζουν οι άνθρωποι, να προχωρούν, ναι, μα να μένει η αγάπη. Να μένει για να θυμούνται πως κάποτε ένας άνθρωπος υπήρξε ο κόσμος τους ολόκληρος. Κι άξιζε αυτό και δεν αλλάζει. Απλώς βρίσκουμε καινούριους κόσμους ν’ αγαπάμε. Τι συναρπαστικό ταξίδι ο έρωτας, τελικά.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μελίνα Κοσμίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου