Συναυλία. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Κόσμος, μουσική, ένα συγκρότημα που λατρεύεις, χορός και απολύτως θετικά vibes. Οι συναυλίες πάντα έχουν κάτι, που θυμίζει νεανική ανεμελιά κι αυτός είναι ο λόγος που τις κάνει ιδανικό μέρος για να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ, ή αν το έχεις, για να βγείτε ραντεβού. 

Η συναυλία είναι ένας χώρος συσσωρευμένης ενέργειας. Θετικής συσσωρευμένης ενέργειας. Η θετική ενέργεια είναι πάντα μεταδοτική. Συνεπώς, θέλοντας και μη, σε μια συναυλία είμαστε ο καλύτερος, ο πιο χαρούμενος και διασκεδαστικός εαυτός μας. Είναι απλά αδύνατον να είσαι αλλιώς. Και ποιος μπόρεσε ποτέ να αντισταθεί σ’ έναν άνθρωπο γεμάτο θετική ενέργεια;

Η πλειονότητα των ανθρώπων που βρίσκονται σε μια συναυλία, είναι εκεί για να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να ξεδώσουν και γιατί λατρεύουν τη μουσική. Το ότι εσεις οι δύο βρεθήκατε σ’ αυτό το χώρο, πάει να πει ότι έχετε ένα πολύ βασικό, κοινό σημείο. Το γούστο στη μουσική.

Κι επειδή η μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της, τις περισσότερες φορές αντιπροσοπέυει και μια γενικότερη κοσμοθεωρία απέναντι στη ζωή, λοιπόν, μάλλον έχετε κι άλλα κοινά σημεία.

Σκέψου το λίγο. Δύο άνθρωποι που παθιάζονται με το ίδιο είδος μουσικής, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν μπορεί παρά να μοιράζονται κάποια, έστω ελάχιστα -μπορεί όμως κι αρκετά- όμοια, εγκεφαλικά κύτταρα.

Η μουσική αντικατοπτρίζει βασικά στοιχεία για την προσωπικότητα ενός ατόμου. Δε γίνεται, για παράδειγμα, το 2016, δύο άνθρωποι που αγαπάνε την παλιά, καλή, ροκ μουσική να μην έχουν λίγο κοινό εγκέφαλο.

Απ’ την άλλη, πόσο θα γουστάρεις να δεις ένα υποψήφιο έτερον ήμισυ να παθιάζεται και να ξεφωνίζει το αγαπημένο σου τραγούδι; Μια ανέλπιστη χαρά δε θα την πάρεις; Θα την πάρεις. Μια ακατανίκητη ανάγκη να το αγκαλιάσεις δε θα σου έρθει; Θα σου έρθει.

Κι αφού όλοι γύρω σου είναι σ’ ένα τρελό mood ανεμελιάς και διασκέδασης, οι πιθανότητες να το κάνεις, δε θα είναι σαφώς περισσότερες απ’ τις αντίστοιχες, αν θα βρισκόσουν σ’ ένα σοφιστικέ εστιατόριο; Θα είναι. Και θα την κάνεις την αγκαλιά. Και θα πάρεις και έξτρα πόντους για τον αυθορμητισμό σου. Ε, ορίστε, γιατί η συναυλία είναι ο κατάλληλος χώρος για να γνωρίσεις τον έρωτα.

Μπορεί και να μη βρεθήκατε στη συναυλία, επειδή μοιράζεστε το ίδιο γούστο στη μουσική. Μπορεί ο ένας απλώς να ήρθε χατιρικά. Ακόμη κι αυτό, δείχνει ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον για να γνωρίσει ένα κομμάτι του άλλου ο μεν, κι ανάγκη να δείξει ένα κομμάτι του εαυτού του ο δε. Γιατί η μουσική ανέκαθεν αποτελούσε τρόπο έκφρασης, τόσο για τους καλλιτέχνες, όσο και για τους ακροατές. 

Σε λίγο πιο ρεαλιστικό, μπορεί και πεσιμιστικό μουντ, σκέψου ότι τα χνώτα σας δεν ταιριάζουν. Σκέψου ότι τελικά για κάποιο λόγο έχεις βγει ραντεβού μ’ έναν άνθρωπο που δε σε ενδιαφέρει καθόλου, που δεν έχεις κανένα κοινό ενδιαφέρον, που μπορεί σ’ όλη τη διαδρομή, μέχρι να φτάσετε και μέχρι να μπείτε μέσα, γκρίνιαζε ή φλυαρούσε για πράγματα που θεωρείς ανόητα. Και σε ρωτώ.

Τι θα έκανες αν ήσουν σ’ ένα εστιατόριο μ’ έναν τέτοιο άνθρωπο; Θα έψαχνες εξόδους διαφυγής. Κι αν δεν τις έβρισκες; Ενώ στη συναυλία, φίλτατε, μπορείς να περάσεις ένα ωραιότατο δίωρο παρακολουθώντας τι συμβαίνει στη σκηνή, αγνοώντας πλήρως τον άνθρωπο που σε συνοδεύει.

Γι’ αυτό, η συναυλία είναι το καταλληλότερο μέρος για ραντεβού. Γιατί αν ταιριάζεις περνάς τέλεια μαζί, κι αν δεν, έχεις την επιλογή να περάσεις τέλεια χώρια. 

 

Επιμέλεια κειμένου Κωνσταντίνας Νικοπούλου: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Νικοπούλου