Όλοι μας λίγο ή πολύ όταν γουστάρουμε κάποιον, κάνουμε τ’ αδύνατα δυνατά για να τον πλησιάσουμε. Ο τελικός στόχος μπορεί να είναι αρχικά το φλερτ που αργότερα θα καταλήξει σε μία όμορφη σχέση. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να έρθουμε κοντά, γι’ αυτό εγώ είμαι εδώ για να σού προτείνω 6 τρόπους ώστε να πλησιάσεις και να γνωρίσεις καλύτερα το υποψήφιο ταίρι.

Ξεκινήστε κάτι μαζί

Εάν θέλεις να κάνεις την πρώτη κίνηση, πρότεινε να κάνετε μαζί κάποιο χόμπι. Μπορεί να είναι ένα άθλημα, μία ξένη γλώσσα ή κάτι καλλιτεχνικό όπως το να παίξετε μαζί κιθάρα. Το σίγουρο είναι ότι εάν ξεκινήσετε μαζί μία δραστηριότητα θ’ αποκτήσετε αυτόματα κάτι κοινό. Άρα και περισσότερο χρόνο θα έχετε για να έρθετε πιο κοντά και θα μπορείτε να συζητάτε σχετικά και να καταλαβαίνετε καλύτερα όσα σάς προβληματίζουν.

Μη βγεις το τυπικό ραντεβού για καφέ

Θες να πλησιάσεις το υποψήφιο ταίρι και να γνωρίσεις καλύτερα όσα γουστάρει, χωρίς να χρειαστεί να βομβαρδίσεις με κλισέ ερωτήσεις όπως του τύπου: «Τι μουσική ακούς» ή «Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;» Μην προτείνεις να βγείτε για καφέ. Είναι αρκετά κλισέ, αντιθέτως σκέψου να κάνετε κάτι πιο ενδιαφέρον και παιχνιδιάρικο όπως να πάτε για μπιλιάρδο, μπόουλινγκ ή επιτραπέζια. Τα παιχνίδια είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος ν’ αποφύγεις την αμηχανία και τις πιθανές άβολες σιωπές ενός τυπικού ραντεβού. Παράλληλα μέσω αυτού μπορείς να δεις κομμάτια του χαρακτήρα, χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσεις απολύτως τίποτα.

Προσφέρσου να βοηθήσεις με κάτι

Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορείς να βοηθήσεις κουβαλώντας τις σακούλες με τα ψώνια ή δίνοντας σημειώσεις για την εργασία του εξαμήνου στο τάδε μάθημα που κατά τύχη έχεις κι εσύ. Γενικά τείνουμε να εκτιμάμε τη βοήθεια όταν προσφέρεται χωρίς αντάλλαγμα κι ερχόμαστε πιο κοντά μ’ άτομα που μάς τη δίνουν.

Πρότεινε κάτι που ξέρεις ότι γουστάρει

Βγάλε εισιτήρια για τη συναυλία ενός καλλιτέχνη που ξέρεις ότι γουστάρει και πρότεινε να πάτε μαζί. Η αν είναι σινεφίλ μπορείτε να πάτε σινεμά και να δείτε την ταινία που πιστεύεις ότι θα κάνει το κλικ για να πάτε παρακάτω. Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση για να διαπιστώσεις τι είδους ταινία θέλει να δει ώστε να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά και να καταφέρεις έτσι να ενθουσιάσεις. Αξιοποίησε τις δυνατότητες που έχεις στην περιοχή σου όπως τα φεστιβάλ, οι εκθέσεις και τα live. Μάθε πρώτα λίγα βασικά πράγματα που ξέρεις ότι αρέσουν και μετά κινήσου αναλόγως. Πρόσεχε μόνο μην καταλήξεις να προτείνεις πράγματα που γουστάρει, αλλά εσύ τα σιχαίνεσαι – δε θα πάει πολύ καλά αυτό.

Γνώρισε το υποψήφιο ταίρι στην παρέα 

Εάν βλέπεις ότι όλο αυτό έχει προοπτικές και θες να είστε πιο κοντά, γνώρισε το υποψήφιο ταίρι σου, στους φίλους σου. Εάν δεις ότι κάνει fit στην παρέα, πρώτον είναι καλό σημάδι γιατί έχει την έγκριση των υπολοίπων και δεύτερον είναι μια καλή αφορμή για να βγαίνετε περισσότερο -ομαδικά και μη- επομένως να έρθετε πιο κοντά εν τέλει.

Κράτα επαφή και με μηνύματα

ΟΚ, όλα τα παραπάνω είναι τρόποι να έρχεστε κοντά όταν βρίσκεστε όμως είναι αυτονόητο ότι δε θα είστε όλη την ώρα μαζί. Εσύ όμως μπορείς να διατηρήσεις την επαφή μέσω μηνυμάτων. Στείλε για παράδειγμα, ένα reel που βρήκες στο Instagram και πιστεύεις ότι θα το βρει αστείο, ένα τραγούδι που γουστάρει ν’ ακούει ή ένα βίντεο με γάτες που ξέρεις ότι λατρεύει. Γενικά προσπάθησε να κάνεις catch up με πράγματα που νιώθεις ότι θα ήταν ενδιαφέρον και θ’ αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση.

 

 

 

Συντάκτης: Ζωή Δρόσου
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος