Οι ρομαντικές ταινίες είναι κάτι σαν guilty pleasure, πολλοί παριστάνουν ότι τις σιχαίνονται αλλά τις βλέπουν στα κρυφά. Κατά βάθος όμως όλοι όσοι τις βλέπουμε -φανερά και μη- ίσως να έχουμε ζηλέψει κάπως αυτούς τους «συγκλονιστικούς έρωτες» και τις ιστορίες. Κι όμως, υπάρχουν ταινίες που βασίστηκαν σε αληθινά love stories που μας κάνουν να πιστεύουμε λίγο παραπάνω στη μαγεία της αγάπης. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές:

 

 1. Walk the line (2005)

Walk the Line - Movies on Google Play

Πηγή εικόνας: IMDb

Η ταινία αφηγείται τη βιογραφική ιστορία του διάσημου κιθαρίστα και τραγουδιστή Johnny Cash, και της δεύτερης συζύγου του, June Carter. Ο Johnny, τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Joaquin Phoenix, ονειρεύεται αυτή τη γυναίκα για περισσότερα από 10 χρόνια. Ωστόσο η οικογενειακή τους ζωή αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη: Εθισμός στα ναρκωτικά, οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία κατάφεραν να ξεπεράσουν με τη δύναμη της μεγάλης αγάπης τους. Μάλιστα, η ηθοποιός Reese Witherspoon, που έπαιξε στην ταινία την June Carter, απέσπασε βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία της.

 

 1. The notebook(2004)

Τελευταία ευκαιρία για να δείτε το The Notebook στο Netflix - Unboxholics.com

Πηγή εικόνας: IMDb

Έχει χαρακτηριστεί η πιο ρομαντική ταινία της γενιάς μας. Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Nicholas Sparks. Αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι οι χαρακτήρες στην πραγματικότητα είναι εμπνευσμένοι από τους παππούδες του συγγραφέα. Επομένως αυτή η συγκινητική ιστορία, υπήρξε κατά κάποιο τρόπο στην πραγματικότητα.

 

 1. The invisible woman(2013)

The Invisible Woman': Felicity Jones Is Revelatory in Ralph Fiennes' Superb Dickens Tale

Πηγή εικόνας: Variety

Η ταινία «Αόρατη Γυναίκα» αφηγείται την αληθινή ιστορία αγάπης του Άγγλου μυθιστοριογράφου, Charles Dickens, τον οποίο υποδύθηκε ο ηθοποιός Ralph Fiennes, και μιας νέας γυναίκας, της Ellen Ternan, η οποία και ενσαρκώθηκε στην ταινία από την ηθοποιό Felicity Jones. Οι δυο εραστές συναντήθηκαν πρώτη φορά το 1857, όταν εκείνος ήταν 45 ετών, ενώ εκείνη μόλις 18. Η θυελλώδης ρομαντική τους περιπέτεια διήρκεσε για 13 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το θάνατο του διάσημου συγγραφέα.

 

 1. The Vow(2012)

The Vow (2012) - IMDb

Πηγή εικόνας: IMDb

H ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία δυο νεόνυμφων, του Kim και της Krickitt Carpenter, τους οποίους υποδύονται οι γνωστοί ηθοποιοί: Channing Tatum και Rachel McAdams. Το νεαρό ζευγάρι είχε ένα ατύχημα κάποια στιγμή, το οποίο οδήγησε την Krickitt σε αμνησία. Η νεαρή κοπέλα χάνει τις αναμνήσεις της, ακριβώς την ίδια εποχή που συναντήθηκε για πρώτη φορά και ερωτεύτηκε τον σύζυγό της, Kim. Στην πορεία της ταινίας τον βλέπουμε να μένει δίπλα της και να προσπαθεί μέχρι να ανακάμψει η μνήμη της και να τον ερωτευτεί ξανά.

 

 1. The edge of love (2008)

The Edge of Love (2008) - IMDb

Πηγή εικόνας: IMDb

Η ταινία αυτή βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διάσημου ποιητή, Dylan Thomas, ο οποίος, όντας παντρεμένος, συναντιέται με τον πρώτο του μεγάλο έρωτα, τη Βέρα Φίλιπς, και την ερωτεύεται ξανά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Keira Knightley και ο Matthew Rhys, οι οποίοι αναπαριστούν, με εξαιρετικό τρόπο τη δύσκολη σχέση μεταξύ εραστών.

 

 1. The theory of everything(2014)

The Theory of Everything' Review: Eddie Redmayne Is Stephen Hawking

Πηγή εικόνας: Variety

Το The Theory Of Everything αφηγείται ουσιαστικά τη ζωή του Stephen Hawking και την αγάπη που μοιράστηκε με την πρώτη του σύζυγο Jane Wilde. Βασίζεται στα απομνημονεύματα της Jane για τον γάμο τους, και ασχολείται μεταξύ άλλων με τη διάγνωση της ασθένειας του Hawking (ALS) όταν ήταν 21 χρονών, αλλά και το πώς κατάφερε να γίνει ένας παγκοσμίου φήμης φυσικός.

 

 1. A beautiful mind(2001)

10 Things You Didn't Know About 'A Beautiful Mind' (2016/12/21)- Tickets to Movies in Theaters, Broadway Shows, London Theatre & More | Hollywood.com

Πηγή εικόνας: Hollywood.com

Το A Beautiful Mind είναι μια βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή του μαθηματικού John Nash. Ενώ δίδασκε στο MIT, ο Nash  ερωτεύεται τη μαθήτριά του Alicia Larde και αργότερα παντρεύονται. Στην πορεία της ταινίας ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της αναγνώρισης λόγω μιας σημαντικής μαθηματικής ανακάλυψης, ο Nash παρασύρεται επίσης στα όρια της τρέλας καθώς τον κυριεύουν η παράνοια, οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις.

 

 1. Love in the end (2013)

Love in the End (2013) - IMDb

Πηγή εικόνας: IMDb

Αφήσαμε και μια ελληνική ταινία για το τέλος. Ήταν 2013 όταν η Lacta ζήτησε από το κοινό να τους στείλουν ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα με την υπόσχεση να τους δώσει το happy end που δεν είχαν και να γίνουν ταινία. Έτσι, 3 ιστορίες από αυτές αποτέλεσαν τη βάση για το σενάριο της ταινίας, η οποία αφηγείται 3 love stories σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η ταινία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τεράστια επιτυχία και καθιέρωσε τη σοκολάτα Lacta ως τη «σοκολάτα των ερωτευμένων».

Συντάκτης: Ζωή Δρόσου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη