Σ’ έναν κόσμο που τονίζεται συνέχεια η προσοχή που πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας κι η αγάπη με την οποία πρέπει να τον φροντίζουμε, οι Κορεάτες έρχονται να μάς δώσουν πρακτικές λύσεις που μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί ώστε ν’ απολαμβάνουμε την επιδερμίδα που επιθυμούμε να έχουμε. Το τελευταίο διάστημα τα κορεάτικα μυστικά ομορφιάς- όπως και τ’ αντίστοιχα προϊόντα περιποίησης τους- έχουν γίνει ευρέως γνωστά καθιστώντας τα δυσεύρετα αφού τις περισσότερες φορές έχουν εξαντληθεί πριν καλά- καλά μπορέσεις να τα παραγγείλεις. Στο κείμενο αυτό θα βρεις 5 συμβουλές ομορφιάς που έρχονται απ’ την Κορέα και δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Νερό από ρύζι

 

Πηγή εικόνας: The Issue

 

Ταλαιπωρείσαι απ’ την ακμή και τα ανεπιθύμητα σημάδια; Οι Κορεάτες σού έχουν βρει τη λύση και σ’ αυτό. Ξεπλένεις το ρύζι 10 φορές και χρησιμοποιείς εκείνο το νερό ώστε να ψεκάζεις συχνά το πρόσωπο σου- 2 με 3 φορές την ημέρα. Σύμφωνα μ’ όσους το χρησιμοποίησαν, το δέρμα τους άρχισε να μεταμορφώνεται στο διάστημα των 2 εβδομάδων και να λάμπει περισσότερο. Μπορείς είτε να το ψεκάσεις είτε να χρησιμοποιήσεις το ρύζι -που έχει σχηματίσει κάτι σαν κρέμα λόγω της πολύωρης παραμονής του στο νερό- ως μάσκα προσώπου. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νερό από το ρύζι και για ενδυνάμωση της τρίχας των μαλλιών σου και θα δεις να μακραίνουν μέχρι και 7 εκατοστά.

Καφές, μέλι, νερό για να διώξεις τους μαύρους κύκλους

 

Πηγή εικόνας: YouTube

Πάντοτε όλοι τονίζουμε πόσο μας βοηθά ο καφές να βρούμε την απαραίτητη δύναμη που χρειαζόμαστε το πρωί για να σηκωθούμε και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Έτσι, λοιπόν, λειτουργεί και το δέρμα μας που χρειάζεται κάτι να το ξυπνήσει ειδικά όταν το έχουμε ταλαιπωρήσει με αϋπνία και πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Το δέρμα κάτω απ’ τα μάτια μας είναι πιο ευαίσθητο οπότε χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Έτσι, αυτό που έχεις να κάνεις είναι ν’ αναμείξεις σ’ ένα μπολ μία κουταλιά καφέ, λίγο μέλι, λίγο νερό και το βάζεις σαν μάσκα κάτω από τα μάτια και σύντομα αποχαιρετάς τους μαύρους κύκλους σου.

Τεχνική Jamsu

 

 

Αυτή η τεχνική αποτελεί μια εναλλακτική λύση για το setting spray που χρησιμοποιούν οι κορεάτισσες. Απλώς πρέπει να εφαρμόσετε το primer, το foundation και το concealer όπως συνήθως, και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα πούδρας σε μορφή σκόνης (οι κορεάτισσες προτιμούν το baby powder).

 

Πλύσιμο με γάλα

 

Πηγή εικόνας: Unsplash

 

Τώρα θα μού πεις σε τι διαφέρει αυτό με το παραπάνω; Το παραπάνω γίνεται με σαπούνι για το πρόσωπο ανάλογο των αναγκών της επιδερμίδας σου ενώ αυτό γίνεται αποκλειστικά με γάλα και βρώμη. Ζεσταίνεις το γάλα και το ανακατεύεις με τη βρώμη μέχρι να μοιάζει με τα σκραπ που συνήθως χρησιμοποιείς. Αυτό το απλώνεις στην επιδερμίδα σου 2 με 3 φορές την εβδομάδα για βαθύ καθαρισμό κι απολέπιση.

Είτε χρησιμοποιήσεις μυστικά απ’ την Κορέα είτε μυστικά από οποιαδήποτε άλλη πηγή φρόντισε αυτά να είναι κατάλληλα για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας και κυρίως φρόντισε να τα κάνεις επειδή αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι, κι όχι επειδή θέλεις απαραίτητα ν’ αλλάξεις για ν’ αρέσεις. Να σ’αγαπάς με τις ατέλειες σου- Οι περισσότεροι έχουμε ατέλειες, αλλά να θυμάσαι ότι δε χάλασε κι ο κόσμος!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος