Δώρα στον εαυτό σου κάνεις; Βρίσκεις χρόνο να μείνεις μόνος, να κάνεις ένα μικρό διάλλειμα απ’ την τρελή καθημερινότητα; Κι αν σκέφτεσαι πως δε σου λείπει τίποτα από υλικά αγαθά, μιας κι ό,τι χρειάζεσαι το έχεις ήδη, σου έχω το ιδανικό δώρο για σένα, που κοστίζει μηδέν ευρώ και το μόνο που θέλει είναι να ξεκλέψεις λίγο χρόνο. Τρέξιμο, λοιπόν, εντελώς ανέξοδο και μπορεί να σου προσφέρει πράγματα που ούτε είχες φανταστεί.

Bγάλε τις φόρμες απ’ την ντουλάπα κι εκείνα τα αθλητικά που ‘χουν σκουριάσει, πάρε και τα ακουστικά μαζί σου για να βάλεις μουσική, και ξεκινά. Έχεις ανάγκη από λίγη ελευθερία ή έστω από την αίσθηση ανανέωσης που προσφέρει τόσο απλόχερα αυτή η δραστηριότητα. Τρέχεις και μοιράζεσαι εκείνες τις στιγμές μόνο με τον εαυτό σου, είσαι εσύ κι ο δρόμος ή το μονοπάτι. Μπορείς να ανακαλύψεις την πόλη, να χαζέψεις τη θέα αν βρίσκεσαι σε θάλασσα ή βουνό. Πανέμορφα τοπία κάνουν την εμφάνισή τους και σε γεμίζουν ανακούφιση. Είναι η ιδανική ευκαιρία να αδειάσεις το κεφάλι σου, να αποφορτιστείς, να ξεφύγεις απ’ τα ζόρια της καθημερινότητας. Σκέψου το, τόλμησέ το και καν’ το συνήθεια. Άσε τις δικαιολογίες και τα «δεν προλαβαίνω», αφού όπως βρίσκεις χρόνο για τους άλλους είναι καιρός να βρεις και για σένα. Και δεν εννοώ να πάρεις ρεπό για να λιώσεις σπίτι με τις ώρες κοιτώντας το ταβάνι, γιατί σίγουρα δεν έχει αλλάξει και τόσο απ’ την τελευταία φορά που κοιταχτήκατε.

 

 

«Πού να τρέχω τώρα», σκέφτεσαι, κάνει και κρύο, καλύτερα ένα καφεδάκι που θα σε χαλαρώσει κιόλας. Κι όμως το τρέξιμο βοηθά το σώμα να γεμίσει μπαταρίες κι εσένα να ξεδώσεις, να απομακρύνεις την ένταση και το στρες, να κατεβάσεις για λίγο διακόπτες. Όταν τρέχεις προσπαθείς να φτάσεις στο δικό σου τέρμα, οποίο κι αν είναι αυτό, ανακαλύπτεις τα όριά σου και προσπαθείς να τα ξεπεράσεις. Η αδρεναλίνη κάνει την εμφάνισή της καθ’ όλη διάρκεια της προσπάθειας και προσφέρει λύτρωση. Αυτή η τόσο απλή δραστηριότητα που δε χρειάζεται μάσκες και προσωπεία, μόνο θετικά μπορεί να έχει για την ψυχολογία και την υγεία σου.

Δοκίμασε να βάλεις το τρέξιμο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ακόμα κι αν δεν προλαβαίνεις κάθε μέρα, να ξεφύγεις για λίγο απ’ τα συνηθισμένα που ‘χουν καταντήσει κάπως βαρετά. Μπορεί βέβαια τώρα να σκέφτεσαι πως θα σε κοιτάνε περίεργα αν πάρεις μόνος τους δρόμους. Κι όμως εκείνη την ώρα που θα στρέψουν το βλέμμα τους πάνω σου μπορεί στο πίσω μέρος του μυαλού τους να σε θαυμάζουν που κάνεις πράξη αυτή την τόσο όμορφη και ευεργετική δραστηριότητα, την ώρα που οι ίδιοι πίνουν καφέ.

Φόρα τα ακούστηκα σου, βάλε το κινητό σε flight mode και δώσε μια ευκαιρία -γιατί όχι και περισσότερες;- στο τρέξιμο. Θα δεις αλλαγή στο σώμα σου, στις αντοχές σου, και όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται ακόμα και στον τρόπο σκέψης σου. Σαν bonus για την προσπάθεια θα εξαφανιστούν κι εκείνα τα δύο κιλάκια που καιρό παλεύεις και δε λένε να φύγουν με τίποτα. Ίσως είναι καιρός να σταματήσεις να τρέχεις για να προλάβεις τον χρόνο και να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις και να ξεκινήσεις να τρέχεις για ν’ ανακαλύψεις καινούρια τοπία και μαζί κι εσένα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.