pillow1162342

Τα τελευταία χρόνια πολλοί στρέφονται προς εναλλακτικές θεραπείες που καταπραΰνουν νου και σώμα και υπόσχονται εσωτερική κι εξωτερική αρμονία. Οι θεραπείες αυτές δε μένουν στα λόγια αλλά όντως φέρνουν την πολυπόθητη ισορροπία που αναζητά ο θεραπευόμενος, γι’ αυτό και βρίσκονται δικαίως στο επίκεντρο τόσο όταν παρίσταται άμεση ανάγκη όσο και στα πλαίσια της πρόληψης. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εναλλακτικές θεραπείες και κάθε μια έχει τα δικά της οφέλη, ωστόσο στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τη μέθοδο του «βιοσυντονισμού».

Η συγκεκριμένη θεραπεία βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σώμα μας, όπως και κάθε οργανισμός, εκπέμπει ενέργεια που εκφράζεται μέσω ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων. Εμπνευσμένοι από την κβαντική φυσική, οι υποστηρικτές του βιοσυντονισμού υποστηρίζουν ότι όταν ένας παθογόνος μικροοργανισμός εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα διαταράσσει τις υπάρχουσες συχνότητες και προκαλεί δυσφορία, η οποία εκφράζεται μέσω ποικίλων συμπτωμάτων, με προεξάρχον τον πόνο. Στο διαδίκτυο, πλήθος ανθρώπων μαρτυρούν ότι θεραπεύτηκαν από μικρόβια στο στομάχι ή στο σώμα μέσω των ειδικών συσκευών που χρησιμοποιούν οι βιοσυντονιστές. Οι τελευταίοι πολλές φορές κατάφεραν να συντονίσουν το σώμα και να το επαναφέρουν στις αρχικές συχνότητες χωρίς να προηγηθεί χορήγηση φαρμάκων, συχνά σε μόλις τρεις θεραπείες, με συχνότητα μια συνεδρία την εβδομάδα και με εφαρμογή της μεθόδου ανάλογα την περίπτωση.

Πολλοί αναφέρουν ότι η εν λόγω πρακτική ανακουφίζει από την επίδραση ξενιστών που προκαλούν βλάβη στο σώμα, ενώ παράλληλα βοηθά να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα ή να διαπιστώσει τα αίτια μιας χρόνιας πάθησης ή ενός αυτοάνοσου. Απώτερος σκοπός να βρει ο οργανισμός τις ισορροπίες του με τρόπο ολιστικό και απόλυτα φυσικό, γι’ αυτό λειτουργεί συνδυαστικά με τις παραδοσιακές μεθόδους ιατρικής, όπως και κάθε εναλλακτική θεραπεία. Εντοπίζει τον ξενιστή στον οποίο οφείλεται η διαταραχή και ο θεραπευτής αναλαμβάνει να επαναφέρει τις συχνότητες κάθε οργάνου στην αρχική τους κατάσταση, ώστε να επιτευχθεί αρμονία στο σώμα του θεραπευόμενου. Αξιοσημείωτο είναι πως ο βιοσυντοισμός χρησιμοποιείται και για πρόληψη ασθενειών.

 

 

Στο εμπόριο μπορεί κανείς να βρει εξειδικευμένες συσκευές βιοσυντονισμού, ωστόσο δε θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο, ειδικά εάν η εμπειρία σου στη συγκεκριμένη μέθοδο είναι μηδαμινή. Μπορεί οι συσκευές αυτές να λειτουργούν άψογα, ωστόσο καλό θα ήταν η πρώτη σου εμπειρία με τον βιοσυντονισμό να γίνει σε κάποιο από τα εξειδικευμένα κέντρα που υπάρχουν, ώστε να είσαι σίγουρος πως όλα πήραν τη σωστή οδό. Εάν τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία, μη βιαστείς να αμφισβητήσεις τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, καθώς κάθε οργανισμός εκπέμπει τις δικές του ταλαντώσεις και επομένως χρειάζεται τον δικό του χρόνο για να αυτοθεραπευτεί, κάτι που μπορεί να γίνει μετά από μερικές ώρες ή στην επόμενη συνεδρία.

Προσωπικά, πιστεύω ότι και ο βιοσυντονισμός αξίζει να ληφθεί υπόψιν όχι μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα αλλά κυρίως όταν εντοπίζουμε τυχόν μπλοκαρισμένες ενέργειες και θέματα που δε φαίνονται μέσα από εξετάσεις και την παραδοσιακή ιατρική. Το να είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές μεθόδους είναι σίγουρα προς όφελός μας, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες. Η καλή μας διάθεση και το άνοιγμα προς ακόμη μια εμπειρία θα λειτουργήσουν ευεργετικά στον οργανισμό μας, αφού «υγεία και καλή διάθεση δημιουργούν η μία την άλλη». Joseph Addison.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Εύη Λεγάτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.