Όταν οι τοίχοι της λογικής καταρρέουν, όταν ο πόθος γίνεται πράξη και η πράξη γίνεται απόλαυση, δεν υπάρχει χώρος για φραγμούς και ντροπές. Οι αισθήσεις παίρνουν τον ρόλο του αρχηγού ενώ η παρατεταμένη τριβή των σωμάτων φουντώνουν τη φλόγα του πάθους που σιγοκαίει. Τα άτομα παραδίδονται στην ευχαρίστηση που τους προσδίδει και αδημονούν για την στιγμή που οι μυείς θα τσιτώσουν και θα χαλαρώσουν στα απόλυτα δεύτερα της κορύφωσης.

Για να έρθει όμως αυτή η πολυπόθητη στιγμή χρειάζεται να πατήσεις όλα τα σωστά κουμπιά του παρτενέρ σου. Χρειάζεται μια σειρά από ατελείωτα φιλιά, ένα κύμα από τα πιο αγγίγματα και φυσικά κατανόηση και καλή ακρόαση. Χρειάζεται να καταλαβαίνεις τον άλλον, τi του αρέσει, πώς του αρέσει, τι κινήσεις κάνει στο τελείωμα, πότε τα βογγητά γίνονται δυνατότερα και πότε η ανάσα επιβραδύνεται. Όσο παρατηρείς τις λεπτομέρειες, είναι πιο εύκολο να βρεις το ευαίσθητο σημείο και να αποδόσεις στο παιχνίδι όπως ποτέ άλλωστε.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ενώ η έξαψη είναι στα ύψη και οι λάγνες ματιές πάνε κι έρχονται, δε νιώθεις ικανοποίηση από τις τελικές επιδόσεις; Εκείνη την ώρα δημιουργείται ένα σύννεφο από σκέψεις και ένας μόνιμος διχασμός για το αν πρέπει να το συζητήσεις ή όχι. Κι αυτό, όχι επειδή δε θες να φανείς εγωιστής κι απαιτητικός, γιατί η απόλαυση είναι κάτι που πρέπει να μοιράζεται, αλλά επειδή δε θες να θίξεις τις ικανότητες του συντρόφου σου και να τον προσβάλλεις.

Η απάντηση στο ερώτημα βέβαια είναι προφανής, πρέπει να το αναφέρεις ως θέμα όχι μόνο για να γεμίσεις τις ερωτικές σου ανάγκες αλλά και για να βοηθήσεις το άτομο απέναντί σου να βελτιωθεί εκεί που χρήζει βελτίωσης. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα και να τα μπουμπουνίσεις στα ξαφνικά, αλλά μπορείς να τα κάνεις με μερικούς έμμεσους και διακριτικούς τρόπους.

 

1. Δείτε μια ταινία

Έχει αποδειχθεί πως η παρακολούθηση αντίστοιχου περιεχόμενου με τον σύντροφο σου, ανεβάζει την ερωτική διάθεση. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο μπορείς να υποδείξεις τι εξιτάρει και σένα τον ίδιο μέσα από τις σκηνές που προβάλλονται δίχως να αναφέρεις ξεκάθαρα ότι κάτι σου λείπει. Είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο, ενώ παράλληλα μπορείτε να ανακαλύψετε στάσεις που θα σας εξυπηρετούσαν δίχως να προσβληθούν οι ικανότητες κανενός.

 

2. Δοκίμασε κάτι καινούριο

Μια καλή ιδέα είναι η προσθήκη παιχνιδιών, όπως τα ζάρια που έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και κινήσεις ή κάποιου είδους βοηθήματος που απλώς θα έδινε μια πικάντικη πινελιά στο υπάρχον παιχνίδι χωρίς να βγάλει έξω κανένα παίχτη. Είναι ένας τρόπος να διευρύνετε τους ορίζοντες και να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα που θα επιφέρουν και διαφορετικούς τρόπους ικανοποίησης.

 

3. Δείξ΄ το με τον τρόπο σου 

Τη στιγμή της πράξης, συνήθως τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτό και παίρνει τη σκυτάλη η γλώσσα του σώματος. Την ώρα που τα σώματα ενδίδουν στο γλυκό κάλεσμα του έρωτα, σχολίασε κι επαίνεσε κάτι που σου σ’ αρέσει ώστε να το συνεχίσει ή με την άκρη του χεριού σου καθοδήγησε το ταίρι σου στο σημείο που επιθυμείς. Έτσι θα λάβεις αυτό που θέλεις και θα θυμάται τι ήταν αυτό που σε τρέλανε για να το επαναλάβει.

 

4. Μια συζήτηση δίχως ταμπού 

Κάποια ώρα που θα είστε χαλαροί κι όχι αναψοκοκκινισμένοι κάτω από τα σκεπάσματα ξεκίνα μια συζήτηση με ανοιχτό μυαλό. Μια συζήτηση ελεύθερου περιεχόμενου περί φετίχ και προτιμήσεων. Δώσε την ευκαιρία στον άλλον να σε μάθει μαζί με όλες τις πτυχές σου όπως κι εσύ αντιστοίχως εκείνον και δείτε τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί.

 

5. Κάνε εσύ τη διαφορά

Αν πάλι τίποτα δεν πιάνει και η πιθανότητα της συζήτησης είναι εκτός σχεδίων, δοκίμασε να πάρεις τον έλεγχο της κατάστασης. Κάνε εσύ ο ίδιος την αλλαγή και πάρε τον έλεγχο στο κρεβάτι, φέρσου όπως εσένα σε κάνει να περνάς καλά και κινήσου με τους ρυθμούς που προτιμάς. Όχι μόνο θα υπάρξει πληρότητα στις δικές σου ανάγκες, αλλά θα αιφνιδιάσεις τον σύντροφο σου ευχάριστα εκτοξεύοντας την απόλαυση.

Συντάκτης: Ρία Τσιακμάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου