Αναμφισβήτητα αν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να μπορούσαμε να μετρήσουμε στιγμιαία πατώντας ένα κουμπάκι πόσους καρδιακούς ρυθμούς μας φέρνει στο διάβα μας η φάση του φλερτ, τα κοντέρ του θα βαρούσαν κόκκινο και σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις θα σταματούσαν.

Χρόνια πίσω, το φλερτ όπως και σήμερα ήταν ξεκάθαρα μια ανθρώπινη ανάγκη όπου ο πομπός εξιτάρεται απ’ τον δέκτη αποφασίζοντας να κάνει την πρώτη κίνηση ξεπερνώντας τα πρέπει και τα μη με τον αυθορμητισμό του και την πρωτοβουλία του, κάνοντας παιχνίδι στον δέκτη ο οποίος δέκτης άλλες φορές δε δέχεται να παίξει κι απλά φεύγει με το κεφάλι ψηλά, πράγμα που δικαιούται κιόλας άλλωστε. Άλλες όμως ο δέκτης δείχνει ενδιαφέρον και τότε δημιουργείται ένα παιχνίδι με τους ολόδικούς του κανόνες που μόνο οι ίδιοι ξέρουν πού μπορεί να οδηγήσει.

Είναι αλήθεια, πως είτε φλερτάροντας με ανταπόκριση, είτε όχι, όλο αυτό το ψηστήρι σε κάνει να βράζεις μέσα σου και να πετάς φωτιές, πόσο μάλλον να νιώθεις πως θες τόσο πολύ να κερδίσεις μια καρδιά και μια έγκριση για το παρακάτω. Η έξαψη του κυνηγιού και ο θρίαμβος της κατάκτησης είναι ένα παιχνίδι εξύψωσης της αυτοπεποίθησης κι έντονης απογείωσης, φτιαγμένο να διαταράσσει την καθημερινή ρουτίνα- κι ευτυχώς γι’ αυτό.

Το σωστό φλερτ προϋποθέτει ευφυία και τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που η λάθος χρήση επικοινωνιακών μέσων επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις και βγάζει μια λανθασμένη εικόνα για σένα, δίνοντας τα χείριστα μηνύματα στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και θέλεις να εντυπωσιάσεις. Είναι μια ικανότητα η οποία μπορεί αναπτυχθεί, με σένα να το δουλεύεις ακόμα κι αν δεν το έχεις καθόλου. Αρκεί να φερθείς έξυπνα και ν’ ακολουθήσεις τον πρώτο κανόνα ο οποίος είναι ο σεβασμός. Μην ξεχνάς πως ο άνθρωπος που πας να φλερτάρεις δε σε ξέρει και μπορεί εύκολα να σε παρεξηγήσει.

Είναι ωραίο το φλερτ κι είναι ακόμα πιο ωραίο να το βλέπεις να υπάρχει και να γεννιέται τριγύρω σου, σε γνωστούς κι αγνώστους σου, μέχρι και σε μακροχρόνιες σχέσεις ακόμα και γάμους. Είναι κάτι που δε θα έπρεπε να σταματάει να γίνεται ένα με την τριβή του χρόνου καθώς είναι τρόπος επικοινωνίας, δεν είναι στάδιο που περνάς και φεύγει. Δουλεύεται κι απ’ τις δύο πλευρές κάθε μέρα, αλλάζει μορφές, εξελίσσεται, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη θέληση και μεγάλη φαντασία στη μέση για να μπορείς να κρατάς το ενδιαφέρον σε εγρήγορση.

Το φλερτ θέλει απλότητα και σαφήνεια. Δεν πιάνουν πια οι ατάκες ασπρόμαυρων ταινιών ούτε το να διαθέτεις κότερο σημαίνει πως θα πάτε και βόλτα. Η βόλτα θα γίνει αν είσαι αληθινός και το χιούμορ σου καλό είναι να πηγάζει από μέσα σου κι όχι από κάτι ήδη παιγμένο. Όταν όμως το κάνεις σωστά, το ίδιο θα είναι ικανό να σε αποθεώσει για εκείνη τη μέρα και ίσως και για πολλές παραπάνω. Αν πιστεύεις στους ρομαντισμούς του «για πάντα» και πάλι είναι δικαίωμά σου να παίξεις αυτό το χαρτί. Είναι θέμα ρίσκου. Το παίρνεις το ρίσκο ή αντέχεις να μείνεις με το ερωτηματικό;

Είναι στο χέρι σου η επιλογή και σίγουρα άνθρωπος από άνθρωπο πάντα δρα διαφορετικά γι’ αυτό και το φλερτ έχει τόσες αποχρώσεις και δε συμβαίνει σε όλους κι από όλους με τον ίδιο τρόπο. Φρόντισε λοιπόν όταν νιώσεις πως θέλεις να κάνεις την προσέγγισή σου, να μην κωλώσεις.  Φλέρταρε απλά και όμορφα, τίποτα παραπάνω.

Συντάκτης: Θέλγια Γρύλλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου