Κάθε δεκαετία είχε και τον δικό της ξεχωριστό καλλιτέχνη και επιτυχία. Τα είδη της μουσικής από εποχή σε εποχή άλλαζαν και εξελίσσονταν. Μέσα σε όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες που έκαναν θραύση στη βιομηχανία της μουσικής, ένα συγκρότημα που ξεχώρισε και στη συνέχεια απέκτησε μεγάλη φήμη ήταν αυτό των Rolling stones. Φημισμένοι παγκοσμίως για τους ξεχωριστούς και καλογραμμένους στίχους τους καθώς και της hard rock μουσικής τους.

Αν και ξεκίνησαν με διασκευές τραγουδιών, σταδιακά βάλανε τη δική τους προσωπική σφραγίδα σε κομμάτια που άγγιξαν τις καρδιές πολλών. Ένα από τα πιο γνωστά υπήρξε το Angie, μια ερωτική μπαλάντα γεμάτη συναισθήματα και μελαγχολία όσον αφορά το αντίο και τους τίτλους τέλους. Μέσα από τα λόγια οι θαυμαστές γνώρισαν μια γυναίκα σημαντική αλλά ταυτόχρονα περαστική. Μια γυναίκα άγνωστης ταυτότητας, αινιγματική για το κοινό. Μια γυναίκα που πολλοί θέλησαν να μάθουν και να αποκαλύψουν την κρυμμένη ιστορία πίσω από το όνομά της.

Ποια ήταν αυτήν η Angie που ενέπνευσε να γραφτεί αυτή η επιτυχία; Οι θεωρίες και οι φήμες που κυκλοφόρησαν ήταν ποικίλες ενώ πολλές από αυτές διαψεύσθηκαν από τους ίδιους. Η πρώτη και θεωρητικά λογικότερη ήταν εκείνη που ταύτιζε την angie με την Angela Barnett Bowie, την λατρεμένη -και πρότυπο ομορφιάς- σύζυγο του David Bowie. Η ίδια συχνά περηφανευόταν πως αποτελούσε μούσα τόσο για τον Keith Richards όσο και τον Mick Jagger, γι’ αυτό άλλωστε ονομάστηκε έτσι το τραγούδι. Ωστόσο σύντομα αυτή η θεωρία αποσιωπήθηκε από τους ίδιους οι οποίοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της.

Βέβαια δεν ήταν η μόνη φήμη που κυκλοφόρησε με το όνομά της μέσα. Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως η ίδια η Angela απαίτησε να γραφτεί τραγούδι προς τιμήν της αφότου ανακάλυψε τον άντρα της στο κρεβάτι με τον Jagger. Ως αντάλλαγμα της σιωπής και της προστασίας των τίτλων τους θα είχε κάτι που θα αναδείκνυε το πρόσωπό της. Οι διαφωνίες όμως δεν άρχισαν να έρθουν εφόσον αν πραγματικά ήθελε ένα τραγούδι για εκείνη θα μπορούσε απλά να το είχε ζητήσει από τον ίδιο τον Bowie. Εξάλλου ο Keith ήταν εκείνος που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην καταγραφή των στίχων.

Αργότερα μία νέα φήμη ήρθε στην επιφάνεια, σέρνοντας μαζί της την οικογένεια του Richards. Κι αυτό διότι η μεγάλη του αδυναμία και καρπός του έρωτά του με την Anita Pallenberg ήταν η κόρη του Dandelion Angela Richards. Επί πολλά χρόνια ο Keith στήριξε αυτή τη θεωρία, λέγοντας πως όντως εκείνη η πηγή της έμπνευσής του, αν και ανά τακτά διαστήματα ανέφερε πως η επιλογή του ονόματος ήταν εντελώς τυχαία.

Άλλες πάλι θεωρίες συγκεντρώθηκαν γύρω από το εκθαμβωτικό πρόσωπο της ηθοποιού Angie Dickinson η οποία έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο τη δεκαετία του εξήντα. Μια γυναίκα εμβληματική στο χώρο και με ιδιαίτερες γνωριμίες που δύσκολα θα περνούσαν απαρατήρητες. Εξίσου ισχυρές ήταν και οι θεωρίες για τη Marianne Faithfull, την πρώην του Jagger  με την οποία και ήταν για αρκετά χρόνια πριν την κυκλοφορία του κομματιού. Ο συναισθηματισμός των λέξεων θα μπορούσαν να ταυτιστούν με τον χωρισμό του τραγουδιστή όπως και για άλλα τους τραγούδια που συζητούνταν ότι είχαν γνώμονα αυτή.

Αυτή όμως που ξεχώρισε από όλες ήταν εκείνη που σύνδεε την Angie, όχι με κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, αλλά με τον εθισμό του Keith στην ηρωίνη. Πολλοί σκέφτηκαν πως το όνομα του τραγουδιού ήταν απλώς ένα ψευδώνυμο της ουσίας και εξέφραζε την απαλλαγή του Keith από αυτήν και την σκοτεινή του περίοδο στην Ελβετία όπου και αποτοξινώθηκε.

Όποια και αν είναι η πραγματική ταυτότητα της Angie, δεν παύει να είναι μια μπαλάντα τόσο μελωδική όσο και εντυπωσιακή. Μπορεί η μυστήρια γυναίκα όντως να ήταν ένα πρόσωπο σημαντικό ή μια περίοδος απελευθέρωσης, αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Από εκεί και πέρα είναι στο μυαλό και την καρδιά του καθενός να συνδέσει την Angie με κάτι στη ζωή τους. Στην τελική, είναι απλά ένα όνομα και μια εικόνα που ο καθένας μπορεί να βιώσει.

Συντάκτης: Ρία Τσιακμάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου