photo2297

Σήμερα θα μιλήσουμε για μύθους. Όχι του Αίσωπου, όχι της Αιγύπτου, όχι για τη ζωή του Μαρκησίου, κι ούτε για τη μέτρια μπίρα. Θα μιλήσουμε για μύθους που αφορούν το σεξ, τους οποίους πιστεύει ένα μεγάλο ποσοστό του ανθρωπίνου είδους, γιατί έχουν γαλουχηθεί και περάσει ως δεδομένα από έγκυρες πηγές όπως το Χόλιγουντ, το Ίντερνετ και τις Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι.

Ο Μαρκήσιος ξέρει ότι πολλοί από εσάς θα τους πιστεύετε, και μάλιστα θα τους υπερασπίζετε με θερμή στον κοινωνικό σας περίγυρο, και αποφάσισε να σας χαλάσει την διασκέδαση και να τους καταρρίψει. Φανταστείτε τον σαν τους Mythbusters μόνο που αυτός δεν μοιάζει σαν θαλάσσιος ελέφαντας.

Πρώτος και καλύτερος μύθος: Οι παντρεμένοι κάνουν λιγότερο σεξ. Και πώς να μην κάνουν; Άμα είσαι single και γουστάρεις να κάνεις σεξ, πας σε ένα πάρτυ και βουαλά! Με ανθρώπους που δεν το έχετε κάνει διακόσιες φορές και δεν τους βαριέσαι! Σωστά;

Χα! Όχι. Έρευνα έδειξε ότι το 70% των νέων παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ δυο με τρεις φόρες την εβδομάδα, ενώ εσύ που είσαι single τη βρίσκεις με φωτογραφίες της γιαγιάς σου εδώ και ένα χρόνο. Ακόμα και η γιαγιά σου κάνει πιο πολύ σεξ από εσένα. Το 75% ατόμων που έχουν σύντροφο στην ηλικία των 65-80 (!!) κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα. Κάνουν ακόμα και αν δεν έχουν. Τόσο πολύ, που τα ΣΜΝ είναι αρκετά κοινό πρόβλημα στους ηλικιωμένους! Κάτι ήξερε η Θεοπούλα.

Δεύτερος και χιλιοειπωμένος, ο Μύθος των αφροδισιακών. Το ξέρετε το παραμύθι. Φάε το Χ φαγητό και θα σου ανεβεί στο κεφάλι –(όχι το αίμα). Τάισε την το Ψ φαγητό και θα σε βρίσκει ακαταμάχητο και τα σχετικά. Ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί πάνω στο θέμα, και πολλοί σεξογκουρού προτείνουν φαγητά για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Παπάρια. Όπως απέδειξε η αμερικανική υπηρεσία ελέγχου φαγητών και φαρμάκων, ούτε ένα φαγητό δεν έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία. Δεν λειτουργούν καν ως placebos, καθώς μια ερευνά στην Ιταλία έδειξε ότι όσα φύκια, στρείδια, αβοκάντο και γλυκοπατάτες να φας, το ίδιο θα θες να πηδήξεις. Λιγότερο κιόλας, γιατί αν φας στρείδι τυλιγμένο σε φύκι με σάλτσα αβοκάντο και πουρέ γλυκοπατάτας μάλλον για όργια με τη λεκάνη σε βλέπει ο Μαρκήσιος.

Τρίτος μύθος ––και μπαίνουμε στα ωραία– είναι ότι η αναπαραγωγή μεταξύ ξαδέρφων -πρώτου έως τρίτου βαθμού δημιουργεί προβλήματα. Μας το έμαθε και το Game of Thrones, λίγο πριν μας μάθει ότιαν δεν είσαι κάθαρμα πεθαίνεις γρηγορότερα.

Θυμάστε την κούκλα ξαδέρφη σας που μεγαλώσατε μαζί και την ψιλογουστάρατε; Πηδήχτε την ελεύθερα! Έρευνα στην Ισλανδία απέδειξε ότι οι γάμοι μεταξύ ξαδέρφων, όχι μόνο κρατάνε περισσότερο και δημιουργούν πιο υγιείς οικογένειες, αλλά τεκνοποιούν και περισσότερο. Εντάξει, αυξάνεται η πιθανότητα γενετικής ανωμαλίας κατά 3%. Το έμβρυο διατρέχει τον ίδιο κινδυνο όσο με το αν μείνει μια γυναίκα άνω των σαράντα έγκυος. Εκτός αυτού, ανθρωπολογική έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 70% των γάμων που έγιναν πότε στην Ιστορία της ανθρωπότητας ήταν μεταξύ δεύτερων ξαδέρφων η κοντινότερης συγγένειας.

Τέταρτος και προσωπικός αγαπημένος, ο Μύθος για τους αθλητές. Δεν πρέπει (και καλά) να κάνουνε σεξ πριν τον μεγάλο αγώνα. Το είδαμε στο Ρόκυ, το είδαμε μέχρι και στα Φιλαράκια.

Δεν ισχύει φυσικά ούτε και αυτός. Το σεξ δεν είναι τόσο κουραστικό, και ασχέτως τι λένε οι διαιτολόγοι, που θα τους αναλάβει ο Μαρκήσιος σε άλλο άρθρο, καίει τις ίδιες θερμίδες όσο το να ανέβεις δεκαπέντε σκαλοπάτια. Εκτός αυτού, το σεξ παράγει τεστοστερόνη, που σημαίνει ότι σε κάνει πιο επιθετικό και πιο ανταγωνιστικό. Επίσης σε χαλαρώνει και σε κάνει να πονάς λιγότερο,  που το καθιστά σπουδαίο ντοπάρισμα και για τα δύο φύλα αθλητών που ταλαιπωρούν το σώμα τους απίστευτα. Ίσως για αυτό στα ολυμπιακά χωριά γίνονται τρελά οργιά μεταξύ των αθλητών! Δεν πηδάνε οι άνθρωποι επειδή θέλουν! Για το μετάλλιο ρε το κάνουν!

Τελευταίος, για αυτό το άρθρο τουλάχιστον. Η πρώτη φορά πονάει. Ναι, εντάξει, αν είσαι άντρας, η πρώτη φορά συνδυάζεται με hi-fives και πούρο από τον μπαμπά, επειδή έγινες άντρας. Άλλα αν είσαι γυναίκα; Τότε, κατά πάσα πιθανότητα ο υμένας έχει σπάσει χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι καμιά διετία πριν αποφασίσεις να κάτσεις στον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς στην πενταήμερη. Τραγικό πρόβλημα για τις κοινωνίες που το θεωρούν απόδειξη παρθενιάς μεν, αλλά δεν μας νοιάζει αυτό. Ο πόνος συνήθως είναι αυθυποβολή. Νομίζεις ότι θα πονέσεις, από το άγχος δεν επέρχεται ύγρανση του κόλπου, και πονάς. Αν είσαι χαλαρή, και ο άλλος έχει υπομονή και δεν ορμήσει σαν Όρκ έξω από τη Μόρια, δε θα πονέσεις καθόλου. Στους άντρες συμβαίνει κάτι αντίστοιχο όταν σκέφτεται να μην τελειώσει και τελειώνει. Είναι όλα ένα μεγάλο τρολάρισμα του μυαλού.

Δεν μπορεί να το αναπτύξει παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα ο Μαρκήσιος, γιατί η στήλη του δεν του το επιτρέπει. Έχει και ένα πρόσωπο –ή μια κουκούλα– στην κοινωνία, και στο κάτω κάτω-δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση!

Μην μπούμε και στα χωράφια της Μαντάμ Σουσού και θυμώσει.

Συντάκτης: Μαρκήσιος Παπαχώστας