Μέσα σε ένα πλήθος πραγμάτωνε που απασχόλησε τον Μαρκήσιο Παπακώστα την τελευταία εβδομάδα, ήτανε και κάτι το οποίο αναφέρθηκε στην Arena στο Facebook προχθές. Το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα κάποιος ενώ είναι ερωτευμένος να μην έχει κοιτάξει κινητό, ιστορικό υπολογιστή κτλ.

Αναρωτήθηκε. Συλλογίστηκε. Τα βάλε κάτω που λέμε, και τα μέτρησε ένα ένα, και εν τελεί κατέληξε σε τρομερό συμπέρασμα:

Ναι ρε αρχικέ μπαγλαμά που υπέβαλες την ερώτηση, υπάρχει. Ο ίδιος ο Μαρκήσιος αρχικά. Κατά δεύτερον, οποίος είναι σώφρων άνθρωπος και σέβεται τον σύντροφο του.

Το να ζηλεύεις γενικότερα, για κάποιον λόγο θεωρείται γλυκό και όμορφο και δείχνει ενδιαφέρον. Διαφωνεί ο Μαρκήσιος και ως εξ’ορισμού λοιπόν έχει δίκιο.

Το να ζηλεύεις τον άλλον δείχνει ένα και μόνο πράγμα. Έλλειψη εμπιστοσύνης.

Και αν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, δεν υφίσταται σχέση. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς ότι ο άλλος θα σε απατήσει επειδή έτυχε να περάσει το βλέμμα του πάνω από μια ωραία γκόμενα η έναν ωραίο γκόμενο. Ναι, θες ο σύντροφος σου να κοιτάει μονάχα εσένα και κανέναν άλλον, άλλα δεν τον τύφλωσες ούτε του βαλές παρωπίδες. Αν περάσει διπλά του το υπερμοντέλο και θα το χαζέψει, και θα το θαυμάσει.

Που και να θέλει δηλαδή, το μοντέλο το ρώτησες αν θα γουστάρει το ρετάλι που σέρνεις μαζί σου;

Πώς να το κάνουμε, ο Μαρκήσιος μπορεί να γουστάρει να πάρει την Emma Watson, την Scarlet Johannson και την Monica Bellucci μαζί, άλλα δε νομίζει ότι αυτές θα θέλουν. Εντάξει ατυχές το παράδειγμα γιατί όλες γουστάρουν το Μαρκήσιο. Τις εξιτάρει η κουκούλα.

Το να φτάνεις σε επίπεδα να κοιτάς υπολογιστές και κινητά για να βρεις αν ο άλλος σε κεράτωσε με την ζωντοχήρα του απέναντι διαμερίσματος, σε κάνει άπλα καρακατίνα και τίποτα άλλο.

Γιατί αν ήθελε να σε απατήσει ρε ζωντόβολο θα φρόντιζε να μην βρεις τίποτα απολύτως. Θα έκανε κρυφό FB. Θα είχε άλλο κινητό που δεν ήξερες. Δε θα άφηνε το κινητό του φάτσα φορά και το FB ανοιχτό. Το μόνο που καταφέρνεις με το να κοιτάς και να του κάνεις σκηνές κάθε τρεις και μια, είναι να τον σπρώχνεις όντως να σε κερατώσει.

Σου λέει ο άλλος, μου κάνει που μου κάνει σκηνές κάθε Τετάρτη βράδυ, τουλάχιστον να την κερατώσω να έχω και λόγο που τα ακούω; Η ζήλια, δεν είναι υγιές συναίσθημα παιδιά, και δεν δείχνει ενδιαφέρον. Κτητικότητα δείχνει. Πώς να το κάνουμε, δεν είστε δυο άτομα που μετατάχθηκαν σε ένα.

Είστε δυο άτομα που αποφασίσατε να προχωράτε μαζί για ένα Χ χρονικό διάστημα Δεν είναι δικός σου και δεν είσαι δίκη του. Ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του.

«Μα μέγα διδάσκαλε του Έρωτα της Μουσικής και των τεχνώνε, εσύ δεν μας έχεις πει ότι ο ερωτάς είναι άτιμο πράμα;», θα ρωτήσετε. Ναι, το έχει πει ο Μαρκήσιος αυτό. 

Άλλα ακόμα και στα χειρότερα του ο Μαρκήσιος δεν έκατσε να ψάξει κινητά. Το κινητό του άλλου, το FB του, είναι το ίδιο πράγμα με το ημερολόγιο του. Είναι προσωπικά πράγματα, και δεν έχεις καμιά απολύτως δουλειά να τα ψάχνεις.

Μην ονειρεύεσαι ότι είσαι σε ονειρεμένη σχέση όταν αισθάνεσαι συνεχώς ζήλια, γιατί σπρώχνεις τον άλλον να φύγει, να μην γουστάρει να σε βλέπει, και στο τέλος να σου πει «α στο διάολο μωρή μπεκάτσα!» και να σε αφήσει να οδύρεσαι, και να κλαίγεσαι στις φίλες σου ότι τελικά είχες δίκιο και ότι πότε δεν σε αγάπησε. Παπάρια μάντολες.

Μια χαρά σε αγάπησε και σε ερωτεύτηκε και τα πάντα. Άπλα του τα ‘κάνες του ανθρώπου τσουρέκια, και αποφάσισε ότι καλύτερα μόνος του παρά να τα περνάει αυτά.

Ο Μαρκήσιος μιλάει από εμπειρία στο θέμα ζήλιας. Με την πρώτη που έμαθε ότι είχαν ψάξει κινητό χώρισε. Χωρίς πολλά πολλά. Όταν τον κατηγόρησαν ότι κερατώνει, είπε ξεκάθαρα ότι αν σε κεράτωνε δεν θα το μάθαινες και επίσης χώρισε.

Δεν την ανέχεται ο Μαρκήσιος την ζήλια και δε ζηλεύει πότε ο ίδιος.

Μην ακούσει δε παπαριές του τύπου «δεν υπάρχει ερωτάς χωρίς ζήλια και τέτοια σκηνικά», γιατί θα σας φέρει παραδείγματα και θα σας κάνει να ντρέπεστε. Επίσης θα σας θυμίσει, ότι συνήθως οι άνθρωποι που ζηλεύουν σαν παρανοϊκοι, είναι αυτοί που έχουν λερωμένη την φωλιά τους και δε σας παίρνει.  

 

Συντάκτης: Μαρκήσιος Παπαχώστας