To σεξ σε μία σχέση είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο κεφάλαιο κι αυτό επειδή μέσω αυτού μαθαίνεις πολλά πράγματα για την προσωπικότητα του συντρόφου σου. Ουσιαστικά είναι κι αυτός ένας κώδικας επικοινωνίας. Παραδείγματος χάριν, όταν κάποιος είναι συγκρατημένος σε γενικά πλαίσια, μπορεί να προβάλλει το ίδιο χαρακτηριστικό και σε αυτό το κομμάτι. Είναι εκείνος που ό,τι και να κάνει θα το σκεφτεί λίγο παραπάνω και τα βήματα του θα είναι αργά και σταθερά. Ίσως να είναι κι εκείνος που θέλει να κινείται στα σίγουρα νερά. Δεν είναι υποστηρικτής του αυθορμητισμού και -λογικά- δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις.

Εκτός αυτού, υπάρχουν και οι ρομαντικοί οι οποίοι θα «προδωθούν» μόνο και μόνο από τον τρόπο που θα χειριστούν την κατάσταση, από τις κινήσεις, από τα βλέμματα. Ενδεχομένως, να μη φανεί το ρομαντικό στοιχείο από την πρώτη συζήτηση ή εν τέλει να μη φανεί σε καμία απ’ αυτές που θα κάνετε. Παρ’ όλα αυτά όμως, η γλώσσα του σώματος θα δείξει πως λειτουργούν λίγο περισσότερο και μάλλον, καλύτερα με το συναίσθημα. Κι αυτό μπορεί να είναι ακόμη κι ο ενθουσιασμός.

Από την άλλη μεριά, παρόμοια στοιχεία δίνουν και οι βιαστικοί. Και το πιο πιθανόν είναι να προδίδονται περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Διότι ο άνθρωπος που είναι βιαστικός θα φανεί από την πρώτη στιγμή που θα τον συναντήσεις ή από την πρώτη στιγμή που θα σε προσεγγίσει, δεν έχει καμία σημασία. Δε θα κοιτάξει να είναι καλές οι συγκυρίες, ούτε να κάνει καλύτερο παιχνίδι. Γενικώς, δεν τον ενδιαφέρει η στρατηγική. Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, όμως συνεχίζει να αποτελεί ένα γεγονός.

Κι όλο αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα θα το βγάλει κατά πάσα πιθανότητα σε όλους τους τομείς. Ίσως επειδή τον εξιτάρει ο σκοπός και όχι η διαδικασία. Κι επειδή σίγουρα έχει μάθει να ζει στο τώρα κι αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι να το κάνει όσο ομορφότερο γίνεται. Το «μακροπρόθεσμα» σαν λέξη δεν του λέει κάτι. Σχεδόν δεν υπάρχει. Κι όλα τα παραπάνω μπορεί να σημαίνουν απλώς τρόπο σκέψης, όχι έλλειψη χρόνου.

Επιπροσθέτως, οι πιο τολμηροί θα δώσουν τη συγκεκριμένη εντύπωση από νωρίς. Θα είναι εκείνοι που από την αρχή, ακόμη και πριν το στάδιο του φλερτ, δε θα κολλήσουν πουθενά. Σε καμία πιθανότητα απόρριψης ή παρεξήγησης της συμπεριφοράς τους. Μάλλον είναι εκείνοι που έχουν όντως αυτοπεποίθηση, δεν τη χρησιμοποιούν σαν άμυνα για να κρύψουν ανασφάλειες. Κι αυτό όχι επειδή δεν έχουν, αλλά επειδή έχουν επιλέξει να μην τις σκέφτονται.

Δε θέλουν να τους επηρεάζει τίποτα εκτός από τα δικά τους θέλω, καμία άλλη γνώμη, καμία άλλη εκδοχή. Κι επίσης, το αποδεικνύουν στην οποιαδήποτε φάση. Δεν ντρέπονται και δεν ανησυχούν για τίποτα. Κι αυτό μπορεί να λέγεται θράσος αλλά ταυτόχρονα και θάρρος. Το θέμα είναι πως αισθάνονται σίγουροι κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Γιατί εκ των πραγμάτων, η γνώμη για τον εαυτό μας αποτελεί τον καθρέφτη μας στα μάτια όλων των υπολοίπων.

Όπως και να ‘χει, η γλώσσα του σώματος λέει πολλά, είτε το θέλεις είτε όχι. Θα φανεί από το αν βαριέσαι μέχρι το αν σ’ αρέσει το οτιδήποτε κάνεις. Συνεπώς, το πότε νιώθεις άνετα και πότε όχι φωνάζει, κι ας μην το καταλαβαίνεις, ακόμη και στη φάση του σεξ. Αν όχι ειδικά σ’ αυτή.

Συντάκτης: Χρύσα Τικοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή