Πόσες φορές έχουμε κλάψει για τον μακαρίτη των πρώην κι έχουμε κάνει τους φίλους μας να βαριούνται να μας ακούν και να μην θέλουν να βγαίνουν μαζί μας, για να μην ακούν τα ίδια και τα ίδια; 

Άσε το παρελθόν, σταμάτα να κλαψουρίζεις και κοίτα λίγο το μέλλον! 

O ιδανικός πρώην, θα έπρεπε να είναι αυτός που σε έκανε να χαμογελάς και όχι να κλαις με το παραμικρό, οπότε να χαίρεσαι που τελείωσε αυτό το μαρτύριο, κι εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, προχώρα την ζωή σου και βρες το επόμενο.

Όμως πριν πετάξεις το παρελθόν σου στα σκουπίδια και το αφήσεις πίσω σου, βάλε στην άκρη τον εγωισμό σου και σκέψου λίγο τις όμορφες στιγμές που πέρασες μαζί του, γιατί δεν μπορεί όλο και κάτι όμορφο και καλό θα έζησες κατά την διάρκεια της σχέσης σας.

Όσο για τα λάθη που πιθανόν να έκανες, δεν έχεις παρά να περάσεις σε μία άμεση ενδοσκόπηση κι αυτοκριτική.

Κλείδωσε τις άσχημες αναμνήσεις, κάνε μια νέα αρχή, γιατί το να είσαι μέσα στην κλάψα, τον πόνο και την μουρμούρα δεν ωφελεί πουθενά και ούτε θα γυρίσει πίσω ξανά σε εσένα.

Σταμάτα επιτέλους να σπιλώνεις το παρόν με άσχημες ή όμορφες αναμνήσεις και εκτίμησε όλα όσα είχες τη δυνατότητα να ζήσεις, γιατί μην ξεχνάς πως εκείνα σε διαμόρφωσαν.

To να βλέπεις τον πρώην σου με την νύν, να περπατάνε μπροστά σου χεράκι χεράκι σε κάνει να νιώθεις σαν να πρωταγωνιστείς στο Sex and The City, όπου εσύ είσαι η Carrie και μπροστά σολυ βλέπεις τον Mr.Big με την νυν του Natasha. Και όλες γουστάρουμε λίγο μελόδραμα.

Τα συναισθήματα είναι λογικό να είνα ανάμεικτα, από την μια θέλεις να σπάσεις τα μούτρα του πρώην και να ξεμαλλιάσεις εκείνην, από την άλλη όμως αρχίζεις να σκέφτεσαι πως δε σου φταίει σε τίποτα η κοπέλα και αναπολείς τις στιγμές εκείνες που ήσουν εσύ στην θέση της.

Αν κι εκείνος αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου, αποδέξου ότι προχώρησε και κάνε το ίδιο. Το παρελθόν πρέπει να μπαίνει σε συγκεκριμένα κουτάκια του μυαλού μας, όχι να το φέρνουμε διαρκώς μπροστά μας, ως εμπόδιο σε κάθε βήμα μας. 

Μην κλαις άλλο, μη σκαλίζεις facebook, twitter, instagram. Μην ελπίζεις σε επιστροφές, μη σεναριολογείς, μην κλείνεσαι. 

Ο χρόνος τρέχει και μαζί του τρέχει και η ζωή. Μην τη χάνεις.

 

Συντάκτης: Τίνα Μιχαηλίδου