Λένε πως ποτέ κανείς δεν έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος ή πλήρης μετά από μια ξεπέτα. Πολλές φορές ίσως φεύγεις νιώθοντας ενοχές, είτε γιατί για άλλη μια φορά δεν κατάφερες να μείνεις πιστός κι υπέκυψες στο πάθος της στιγμής ή –αν είσαι ελεύθερος– γιατί δεν τήρησες τον λόγο που έδωσες στον ίδιο σου τον εαυτό να περιμένεις να βρεις κάτι ιδιαίτερο κι ουσιαστικό, να σοβαρευτείς και με την επόμενη γνωριμία να κάνεις τα πράγματα σωστά, να κάνεις υπομονή ή ακόμη και να μείνεις μόνος για λίγο, να βρεις τον εαυτό σου.

Η κρίσιμη στιγμή, όμως, ήρθε, όταν βρέθηκες με το κατάλληλο άτομο την κατάλληλη ώρα, είτε ήταν σε εκείνο το μπαρ Παρασκευή βράδυ είτε στο Tinder, δεν έχει σημασία, καθώς αποφάσισες να ενδώσεις για ακόμη μια φορά. Μπορεί να το κάνεις συνέχεια, περιστασιακά ή να ‘σαι εντελώς κατά των one night stands κι απλά να έτυχε. Όσο όμως κι αν είναι κλισέ και χιλιοειπωμένο, κάποιες τυχαίες συναντήσεις μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, αν τους το επιτρέψεις.

Η χημεία σας φάνηκε απ’ το πρώτο λεπτό που μείνατε οι δυο σας. Δεν ξέρεις αν έφταιγε ο τρόπος που σε κοίταζε, η χροιά της φωνής του πλάσματος εκείνου, το άγγιγμά του ή απλά τα όσα σου έλεγε. Ήξερες πως τον ήθελες αυτόν τον άνθρωπο. Και τον είχες -για ένα βράδυ. Υπό άλλες προϋποθέσεις την επόμενη μέρα θα τον είχες ήδη ξεχάσει. Θα πήγαινες στο γραφείο και μόλις και μετά βίας θα θυμόσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Όμως τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα περιμένεις.

Η επόμενη μέρα ήρθε κι εσύ συνέχισες να σκέφτεσαι τον χθεσινό ερωτικό σου παρτενέρ. Ανάμεσα σε επαγγελματικά τηλεφωνήματα, emails και συναντήσεις, ήρθε στο μυαλό σου κι έμεινε εκεί. Τόσο εκείνος όσα και όσα ζήσατε το προηγούμενο βράδυ. Κι εκεί που προσπαθούσες να ξεχαστείς, στρέφοντας  την προσοχή σου σε άλλα θέματα, σου έσκασε ένα μήνυμα και σε αποσυντόνισε πάλι. «Όλα ήταν τέλεια χθες. Σε σκέφτομαι, να το ξέρεις». Το μήνυμα αυτό ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν η λογική σου, αλλά σε αναστάτωσε. Το μόνο που μπόρεσες να πεις ήταν: «Κι εγώ. Ανυπομονώ να σε δω ξανά».

Λάθος σου το «ανυπομονώ», η στιγμή σε παρέσυρε, δεν έπρεπε να πεις τόσα πολλά. Η  μέρα κύλησε και το βράδυ είπες να χαλαρώσεις και να τον βγάλεις απ’ το μυαλό σου. Το σύμπαν, όμως, συνωμότησε για ακόμη μια φορά για να σε δοκιμάσει και το πρώτο πράγμα που είδες όταν άνοιξες τα  social είναι το προφίλ του προσώπου εκείνου στην πρώτη θέση των προτεινόμενων φίλων. Σου πήρε τρεις μέρες ν’ αποφασίσεις αν θα κάνεις αίτημα φιλίας ή θα αδιαφορήσεις. Τελικά, δεν άντεξες κι έκανες το μεγάλο βήμα. Δεν ήθελες να του δείξεις πως τον θες πολύ, ήθελες να δείξεις πως απλά τον θες. Για άλλο ένα βράδυ κι όπου βγάλει. Ή και για περισσότερα βράδια.

Η επόμενη συνάντηση δεν άργησε να ‘ρθει. Κι αυτό που κράτησες από αυτή είναι πως έφυγες, από εκείνο το δωμάτιο ξενοδοχείου, από ‘κείνο το σπίτι ή το αυτοκίνητο, περισσότερο μπερδεμένος και λιγότερο χαρούμενος απ’ ό,τι πήγες. Κι αυτό συνέβη γιατί ήσουν πλέον σίγουρος πως θέλεις κάτι παραπάνω από αυτόν τον άνθρωπο, ενώ στην αρχή δεν ήθελες κάτι πέρα από μία νύχτα φευγαλέου έρωτα.

Τώρα, το βασικό σου πρόβλημα είναι πως δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θες, ούτε πώς κι αν πρέπει να το διεκδικήσεις. Πριν υποκύψεις σε φαντασιώσεις και κολλήματα, που ίσως θυμίζουν το παρελθόν σου, καλό θα ήταν να αποστασιοποιηθείς, να ηρεμήσεις και να κάνεις έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σου. Είναι αυτός ο άνθρωπος απλά ένα πάθος της στιγμής ή μπορεί να γίνει και κάτι παραπάνω; Σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό ή τον χειρότερο; Θα μπορούσατε ποτέ εσείς οι δύο να ‘χετε ένα κοινό σημείο αναφοράς που να φτάνει πέρα απ’ τα όρια του κρεβατιού; Λίγο-πολύ τις απαντήσεις τις γνωρίζεις ήδη.

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να σε αποτρέψουν απ’ το να κυνηγήσεις το κάτι παραπάνω με έναν άγνωστο. Ίσως σκέφτεσαι πως μπορεί να ‘χει ήδη σχηματίσει άποψη για σένα, ίσως όχι και την καλύτερη, και να θεωρεί πως δεν του κάνεις. Ίσως ακόμη κι εσύ να δειλιάζεις να τον εμπιστευτείς για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Φοβάσαι ότι θα σε πληγώσει χωρίς λόγο. «Τόση χημεία και τόσο πάθος είναι δυνατόν να μην οδηγούν σε κάτι παραπάνω;» αναρωτιέσαι. Κι όμως είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να μην οδηγούν πουθενά.

Μη διστάσεις να το εξερευνήσεις. Ίσως καταλάβεις πως είναι ένας άνθρωπος που δε σου κάνει και δεν αξίζει να του αφιερώσεις ακόμα ένα ή ίσως και λίγα παραπάνω βράδια απ’ τη ζωή σου. Ίσως πάλι αυτό που θα διαπιστώσεις να σε εκπλήξει και να καταλάβεις πως αυτός ο άνθρωπος είναι πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενες από κάποιον που ψάχνει πώς θα περάσει τη νύχτα του σε ένα μπαρ ή μπροστά από μια οθόνη.

Και μην ξεχνάς πως η αμφιβολία για κάτι που δεν το προσπάθησες αρκετά, μπορεί να σε πληγώσει περισσότερο από μια αποτυχημένη προσπάθεια. Πάψε να το σκέφτεσαι και στείλε ένα μήνυμα. Ίσως να μην απαντήσει ποτέ και να σε βγάλει απ’ τη δύσκολη θέση. Ή μπορεί η κίνησή σου αυτή να σας αλλάξει τη ζωή.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη