Ευχάριστα τα νέα για τους  λάτρεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου καθώς το θρυλικό ζευγάρι Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ ενώθηκε ξανά, αυτή τη φορά στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στην Καβάλα.  Δίπλα στο κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη που εκτίθεται στο μουσείο ήδη από την άνοιξη του 2023, υπάρχει πλέον και αυτό του μεγάλου της έρωτα, Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου, το κέρινο ομοίωμα του αγαπημένου ηθοποιού τον αναπαριστά την περίοδο 1967-1969 όταν εκείνος ήταν μεταξύ τριαντατριών και τριανταπέντε ετών. Σίγουρα τα κέρινα ομοιώματα των δυο ηθοποιών, ειδικά το ένα δίπλα στο άλλο, παραπέμπουν στο αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου. Δεν είμαστε σίγουροι αν συμφωνούμε πως η φιγούρα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ θυμίζει χαρακτήρα του The Crown όπως σχολιάστηκε στην εκπομπή Super Katerina, σίγουρα όμως θα θέλαμε να τον δούμε ίσως και μια δεκαετία νωρίτερα, όταν στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα ήταν ο ορισμός του ερωτεύσιμου και γοητευτικού άνδρα.

 

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Κηπιά Καβάλας (βιντεο) |  Καβάλα | Citypedia οδηγός πόλης

 

Παρά τις ανάμεικτες κριτικές που έχουν λάβει, σίγουρα τα κέρινα ομοιώματα καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση γλυκιάς νοσταλγίας για μια εποχή που καθόρισε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, ακόμη κι αν δε μοιάζουν απόλυτα με την πάλαι ποτέ εθνική μας σταρ και τον αγαπημένο ζεμ πρεμιέ και κορυφαίο ηθοποιό.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το μουσείο φιλοξενεί μεταξύ άλλων σπουδαία ομοιώματα εγχώριων και διεθνών προσωπικοτήτων από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη  Μελίνα Μερκούρη, μέχρι τη Μαντόνα και την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, οπότε, αν έχετε διάθεση για μια γύρα ανάμεσα σε σταρς, ρίξτε μια επίσκεψη!

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά