Είτε πιστεύεις στον κεραυνοβόλο έρωτα είτε θεωρείς πως το όλο concept πρόκειται απλά για ένα όμορφο παραμύθι για εφήβους, το μόνο σίγουρο είναι πως η πρώτη συνάντηση με ένα υποψήφιο ταίρι είναι πάντα καθοριστικής σημασίας. Η πρώτη εκείνη φορά που βλέπεστε, ειδικά αν είναι τυχαία κι αναπάντεχη, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία και την εξέλιξη της γνωριμίας με αυτό το νέο πρόσωπο που έρχεται στη ζωή σου να προσθέσει μερικούς πιο κινηματογραφικούς τόνους και να σε συναρπάσει λιγότερο ή και περισσότερο. Το αν θα παραμείνει στη ζωή σου και το αν θα διαδραματίσει μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο σε αυτήν, εξαρτάται σε κάποιο βαθμό και από το πόσο δυναμική είσοδο θα κάνει. Πόσο χαρακτηριστική θα είναι η πρώτη σκηνή. Φυσικά, καθώς η πρώτη εντύπωση είναι αρκετά σημαντική, η αύρα, ο αέρας του ατόμου αυτού και η διάθεσή του, μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα που θα σου δημιουργήσει όσο περίπου και μια εικόνα που στα μάτια σου είναι ελκυστική.

 

 

Όσο και αν ο χαρακτήρας και ο βαθμός συμβατότητας ανάμεσα στο ζευγάρι επηρεάζει την πορεία αυτής της γνωριμίας και το κατά πόσο αυτή θα εξελιχθεί σε μια όμορφη σχέση, σίγουρα η πρώτη συνάντηση θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου ακόμη και μετά τους τίτλους τέλος. Ο τρόπος που σε έκανε να νιώσεις το άτομο αυτό, η πρώτη σας χειραψία, οι πρώτες φράσεις τις οποίες επέλεξε για να μπει στη ζωή σου -είτε χρησιμοποίησε ένα τυπικό «χαίρω πολύ» είτε βρήκε κάτι πιο ευφάνταστο- οι πρώτες σας στιγμές στον ίδιο τόπο και χρόνο, θα παίζουν για καιρό στο μυαλό σου ενώ πολλές φορές ίσως παίρνουν και κινηματογραφική διάσταση. Ακόμη και αν έχει περάσει καιρός από τον πρώτο εκείνο χαιρετισμό, πάντα θα θυμάσαι τα πρώτα σας βλέμματα σε εκείνο το σταθμό του μετρό ένα πρωί που έτρεχες για να φτάσεις στη δουλειά εγκαίρως, θα νιώθεις ένα σφίξιμο κάθε φορά που περνάς έξω από εκείνο το μπαράκι που πήγατε ο καθένας με άλλη παρέα και καταλήξατε τελικά στο ίδιο τραπέζι, ενώ στη μνήμη σου ίσως μείνει για καιρό εκείνη η αίθουσα αναχωρήσεων που σας έφερε κοντά και κάθε φορά που ταξιδεύεις, θα εύχεσαι να βρεθείς ξανά εκεί.

Πέρα όμως από την πρώτη σας συνάντηση, είναι καλό να θυμάσαι και την τελευταία, όπως ακριβώς και σε μια ταινία έχει νόημα να θυμάσαι το τέλος. Αυτό που κάνει τη συνάντηση αυτή με τους ανθρώπους που αγαπήσαμε κάποτε τόσο ιδιαίτερη, είναι το γεγονός πως σπάνια γνωρίζεις πότε μια συνάντηση είναι η τελευταία. Είτε ήταν όταν αποφασίσατε να τραβήξετε χωριστούς δρόμους, είτε ήταν καιρό μετά το τελευταίο βράδυ που περάσατε μαζί, μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει, πως για καιρό θα έχεις την εικόνα της παλιάς αγάπης στο μυαλό σου, όπως ήταν την τελευταία φορά που οι δρόμοι σας διασταυρώθηκαν. Μπορεί να ανταλλάξατε μερικά βιαστικά βλέμματα, μερικές αμήχανες κουβέντες ή ακόμη και να περάσατε μια τελευταία νύχτα μαζί. Οι εικόνες εκείνες όμως θα έχουν για καιρό στο μυαλό σου την αίσθηση που αφήνει το zoom out μιας κάμερας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η τελευταία σας αυτή αλληλεπίδραση είναι αυτό που θυμάσαι κάθε φορά που φέρνεις το άτομο αυτό στο μυαλό σου. Η τελευταία σας συνάντηση είναι πολύτιμη καθώς είτε επιβεβαιώνει είτε διαψεύδει τις προσδοκίες που δημιούργησε η πρώτη σας συνάντηση, που αποτέλεσε και την αφετηρία της ιστορίας σας. Στο τέλος μιας σχέσης εξάλλου μπορείς να δεις την όλη κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις. Η στιγμή που όλα τελειώνουν μένοντας στη μνήμη σου θα σου δείξει πολλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό. Θα μπορέσεις να καταλάβεις τι νιώθεις, αν έχεις ξεπεράσει το άτομο αυτό, αν το άτομο με το οποίο έχεις πάει παρακάτω σε ικανοποιεί πλήρως και αν είσαι έτοιμος να αφήσεις το παρελθόν μια για πάντα πίσω σου.

Αν από την άλλη νιώθεις πως ακόμη κάτι σε κρατάει δεμένο, αν η παρουσία του ατόμου σου δημιουργεί ακόμη ασφάλεια ή ακόμη και ανασφάλεια και κάθε φορά που φέρνεις στο μυαλό σου την τελευταία αυτή συνάντηση, εύχεσαι να τα φέρει έτσι η τύχη ώστε να μην ήταν όντως η τελική, ίσως θα πρέπει να σταματήσεις να τα αφήνεις όλα στην τύχη και να αναλάβεις δράση. Στείλε εκείνο το μήνυμα που φοβάσαι ή αν νιώθεις τολμηρός, πήγαινε να βρεις το άτομο αυτό. Είτε καταλήξετε μαζί είτε κάνετε απλά μια όμορφη συζήτηση, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσεις μελλοντικά κι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη