Αrticle of the day: Από την Άννα Μετόχη για τη γιορτή του πατέρα! Δες το εδώ!

%cf%87%cf%83%cf%88%ce%b4%cf%89%cf%86

Λένε πως μια όμορφη σχέση φέρνει ισορροπία και ηρεμία στη ζωή ενός ανθρώπου και έχουν δίκιο. Μια δυσκολία στη δουλειά ή μια στραβή ημέρα μπορεί να γίνει πιο υποφερτή όταν τη μοιράζεσαι με το σωστό άνθρωπο. Τον άνθρωπο εκείνο που σε καταλαβαίνει και σε νοιάζεται. Τον άνθρωπό σου που σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε περίπτωση. Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος ήρθε στη ζωή σου και την άλλαξε, οφείλει να είναι το κίνητρό σου να γίνεσαι λίγο καλύτερος κάθε μέρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι ερωτευμένοι ακτινοβολούν. Ένας έρωτας αποτελεί από μόνος του ένα ακόμη κίνητρο για να χαμογελάς λίγο περισσότερο ενώ πολλές φορές σε ωθεί στο να προσέχεις τον εαυτό σου, να ακολουθείς καλύτερη διατροφή, να γυμνάζεσαι, να κοιμάσαι καλύτερα, να είσαι μια ανυψωμένη σου εκδοχή.

Τα προβλήματα ουσιαστικά ξεκινούν όταν η ερωτική σχέση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους καταλήγει να αποτελεί περισσότερο βάρος και εμπόδιο παρά ένα συναρπαστικό ταξίδι για δυο. Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να βαριέται πριν από μια συνάντηση με το ταίρι ή ακόμη και να προτιμάς μια έξοδο με τους φίλους όπου ξέρεις πως θα γνωρίσεις νέο κόσμο παρά μια ρομαντική βραδιά, τότε οφείλεις να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για το τέλος το οποίο δεν είναι μακριά.

 

 

Ένα ακόμη σημάδι το οποίο σου δείχνει πως ίσως έχει έρθει η ώρα σου να πάρεις τα κουβαδάκια σου και να εξερευνήσεις νέες παραλίες, είναι η ρουτίνα της σχέσης σας. Η ρουτίνα, αν και στο μυαλό των περισσότερων είναι συνυφασμένη με αρνητικά συναισθήματα, ανία και πλήξη, σε μια σχέση μπορεί να είναι ευεργετική. Η ρουτίνα και οι καθημερινές συνήθειες δένουν τους ανθρώπους και πολλές φορές τους αποτρέπουν από το να χωρίσουν. Μέσω της καθημερινότητας εξάλλου ένας άνθρωπος που μέχρι χθες σου ήταν άγνωστος, μπορεί να γίνει ο άνθρωπός σου.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν η «ρουτίνα» σας αρχίζει να σου γίνεται βάρος ή ακόμη και να σε εκνευρίζει. Τα movie nights της Παρασκευής μοιάζουν καταπίεση όπως επίσης και οι άγραφοι νόμοι που υπαγορεύουν πως πρέπει να περνάτε μαζί το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών σας. Αν λοιπόν το να αράξεις μόνος μοιάζει πιο δελεαστικό από το να συζητήσεις με το ταίρι σου ενώ προτιμάς να δεις τα επόμενα επεισόδια της σειράς σας χωρίς εκείνο, καταλαβαίνεις πως σχεδόν τίποτα δεν είναι όπως πριν.

Ένα άλλο σημάδι που δε θα πρέπει να αγνοήσεις είναι η διάθεσή σου απέναντι στο ταίρι σου. Αν αρχίζεις να γίνεσαι επιθετικός ή να του φέρεσαι σαν να είναι ο αντιπαθητικός σου γείτονας, ίσως έχει έρθει η ώρα για μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις. Αν τα πάντα πάνω στο άτομο αυτό σε εκνευρίζουν, από τις απόψεις του και το γούστο του που ξαφνικά σου φαίνεται ανυπόφορος ακόμα κι ως προς τον αέρα που αναπνέει, τότε καταλαβαίνεις πως έχει έρθει η ώρα πια να πας παρακάτω. Στην τελική, ένας λόγος που σε τράβηξε στο συγκεκριμένο άτομο από την αρχή και σε έκανε να μείνεις, ήταν και ο θαυμασμός. Όταν αυτός όμως παύει να υφίσταται, ποιος ο λόγος να υπάρχει ακόμη η σχέση;

Πέρα όμως από δύστροπο κι αδιάφορο, μια σχέση που πλέον δε σου ταιριάζει, μπορεί ακόμη να σε κάνει άπιστο ή ακόμη και ψεύτη. Όταν μπαίνεις ακόμη και στη διαδικασία να σκεφτείς ερωτικά κάποιο άλλο άτομο, καταλαβαίνεις πως μέσα σου η σχέση έχει τελειώσει. Σίγουρα μπήκες στη σχέση αυτή με όνειρα, ελπίδες κι αισιοδοξία και όχι με βλέψεις για άλλα άτομα.

Στον έρωτα ο καθένας πρέπει να έχει αυξημένο το αίσθημα της αυτοκριτικής. Όταν λοιπόν η σχέση σου αντί να σε κάνει καλύτερο σε κάνει λίγο πιο αδιάφορο κι επικριτικό κάθε μέρα, καταλαβαίνεις πως έχει έρθει πια η ώρα να πας παρακάτω. Στην τελική, μπορεί η ιδανική σχέση να μην υπάρχει, υπάρχει ωστόσο η σχέση που θα είναι ιδανική για σένα και το οφείλεις πρώτα στον εαυτό σου να τη βρεις.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου