Η Μαρία Πακιακιό μάς λέει τα dos and don’ts της οικειότητας. Δες εδώ!

ouygigl

Δυο άνθρωποι που συνδέονται μεταξύ τους ερωτικά, όσο και αν ταιριάζουν στο κρεβάτι και μοιράζονται κοινούς κώδικες επικοινωνίας, δεν παύουν να είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Το γεγονός αυτό επιδρά σημαντικά και στο πώς βιώνουν την ερωτική τους ζωή. Δεν είναι λίγες οι φορές στη ζωή ενός ζευγαριού που ο ένας θέλει περισσότερο να βρεθούν ερωτικά και και δεν αρκείται στη μια φορά. Στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα να σκεφτεί πως ο ένας από τους δυο θέλει περισσότερο τον άλλο. Ωστόσο, το γεγονός πως ο ένας θέλει επόμενους γύρους μετά την κάθε ερωτική επαφή ενώ ο άλλος νιώθει κουρασμένος, δε σχετίζεται με την ερωτική επιθυμία και το πάθος.

Μετά την κορύφωση της ερωτικής πράξης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε νιώθουν πανέτοιμοι για τον επόμενο γύρο αλλά θέλουν απλά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις στιγμές εκείνες της ηρεμίας που ακολουθούν, χωρίς να επιθυμούν άμεση επανάληψη. Αυτό δε συμβαίνει φυσικά μόνο επειδή δεν έχουν αντοχές ή δε λιώνουν αρκετά στο γυμναστήριο για να έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Σίγουρα το σώμα μετά από την ερωτική επαφή κουράζεται αλλά η σωματική κόπωση δεν ευθύνεται αποκλειστικά για το γεγονός πως κάποιος δε νιώθει το ίδιο μάχιμος σε κάθε επόμενη φορά. Πολλές φορές είναι ξεκάθαρα η ψυχολογία που αλλάζει. Δεν είναι τόσο θέμα αντοχών και σωματικής εξάντλησης αλλά περισσότερο θέμα διάθεσης. Μετά το σεξ η επιθυμία έχει εκπληρωθεί και έχει επέλθει κορύφωση, επομένως αλλάζει και η ίδια η διάθεση αλλά και όσα μπορούν να σας προσφέρουν ευχαρίστηση και ζεστασιά.

Μπορεί το ταίρι να θέλει κι άλλη γύρα, όμως εσείς να έχετε ανάγκη από χάδια, να τα πείτε χαλαρά ή ακόμη και να κάνετε κάτι εντελώς άσχετο. Αυτό δε σημαίνει πως ο ένας από τους δυο συντρόφους δεν επιθυμεί εξίσου τον άλλο ή ότι είναι ψυχρός. Μπορεί απλώς να έχει ανάγκη από μια άλλου είδους σύνδεση με το σύντροφο, πιο πνευματική που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αγκαλιάς, της έξυπνης συζήτησης ή ακόμη και μέσω της προετοιμασίας ενός ρομαντικού δείπνου για δυο.

Τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν όταν ο ένας από τους δυο δεν έχει όρεξη για καυτή συνέχεια, είναι πιθανό να προκαλούνται από την ανάγκη επιβεβαίωσης που ο ένας από τους δυο συντρόφους μπορεί να επιζητεί μέσω των συνεχόμενων επαφών. Είναι πολύ εύκολο ένας ερωτευμένος να πάρει ως απόρριψη το γεγονός πως ο σύντροφός του δεν ενθουσιάζεται το ίδιο κάθε φορά και να αρχίζει να νιώθει λιγότερο ποθητός έστω και για κάποιες στιγμές.

Αν μια σχέση όμως έχει οικοδομηθεί πάνω σε δυνατά θεμέλια, λίγοι είναι οι λόγοι που μπορούν να την κλονίσουν. Έτσι και στην περίπτωση αυτή, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω της επικοινωνίας και της ουσιαστικής συνεννόησης του ζευγαριού. Με τον τρόπο αυτό, θα γίνει ξεκάθαρο πως η κούραση μετά το σεξ και η απροθυμία επανάληψης δε δηλώνει σε καμία περίπτωση προσωπική απόρριψη.

Όπως άλλωστε γνωρίζουν καλά τα ζευγάρια που έχουν δυνατή χημεία, το σημαντικό είναι να βιώνεις κάθε επόμενη συνεύρεση ως μια μαγική και αξέχαστη εμπειρία και όχι ως ακόμη ένα πράγμα στην to-do list της εβδομάδας. Αυτό είναι άλλωστε το κλειδί για μια υγιή και πλούσια ερωτική ζωή στην οποία, μια φορά μπορεί να αξίζει πολύ περισσότερο από πολλές και μέτριες επαναλήψεις που μπορεί να γίνονται μηχανικά για τον έναν από τους δυο.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου