pillow1029

Ακόμη και αν τον έρωτα της ζωής σου δεν τον έχεις συναντήσει ακόμη, ξέρεις πλέον πώς θα ήθελες να είναι. Ή μαλλον, ακόμη καλύτερα, ξέρεις πώς δε θα ήθελες να είναι. Οι εμπειρίες που είχες μέχρι τώρα σε σχέσεις και καταστάσεις που δε σου ταίριαζαν, εκεί που δεν ήσουν ο εαυτός σου, σε έχουν δυναμώσει. Ξέρεις πολύ καλά πλέον πως για να είσαι ευτυχισμένος, χρειάζεσαι ανθρώπους αληθινούς που να μπορούν να σε καταλάβουν. Έχεις αποφασίσει λοιπόν να απέχεις από όσους σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, από τους εγωιστές, τους μικρόψυχους, τους πικρόχολους αλλά και από όσους έχουν μάθει μόνο να παίρνουν, χωρίς να δίνουν τίποτα. Και αν κάποτε οι υπερόπτες, οι εγωιστές και αυτοί που ζήλευαν παθολογικά σε τραβούσαν, τώρα πια απλώς σε απωθούν. Ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν θέλεις πια, με την ελπίδα πως εκτός από την εκτίμηση, θα μπορέσεις κάποια στιγμή να βρεις και την αγάπη.

Καθώς μεγαλώνεις και ωριμάζεις, μαθαίνεις και εσύ από τα λάθη σου, αναγνωρίζεις τον πραγματικό σου εαυτό, αλλά και τις ανάγκες σου. Έχεις καταλάβει πως η αυτολύπηση δεν ωφελεί, όπως επίσης και το κάθεσαι να τρελαίνεσαι για καταστάσεις του παρελθόντος που δεν έχουν καμία αξία. Εδώ και καιρό ένας χωρισμός δε σημαίνει και το τέλος του κόσμου, ειδικά αν πλέον έχεις μάθει να φεύγεις ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Έχεις μάθει πλέον να κοιτάς τον εαυτό σου κατάματα στον καθρέφτη και να μην του κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες. Ξέρεις πολύ καλά πως το είδωλο που βλέπεις δεν είναι το θύμα σε κάθε υπόθεση που είχε μη επιθυμητό τέλος. Ξέρεις πως έχεις κάνει και εσύ λάθη και ακόμη έχεις φανεί λίγος σε πολλές περιστάσεις. Έχεις δειλιάσει. Δεν ήσουν δοτικός με ανθρώπους που άξιζαν ενώ μπορεί να επένδυσες και να έχασες πολλά εκεί που δεν έπρεπε. Έχεις ανεχτεί πολλά και κυρίως έχεις φοβηθεί. Ο φόβος αυτός όμως δεν ήταν φόβος που σε προστάτεψε από κακοτοπιές αλλά ο άλλος φόβος που σε έκανε να συμβιβαστείς και να επιλέξεις το βόλεμα μόνο και μόνο για να μη μείνεις μόνος.

Στην αναζήτηση αυτού που ονειρεύεσαι και αυτού που σου αξίζει, ο δρόμος δε θα είναι πάντα εύκολος. Θα υπάρξουν στιγμές που ακόμη και οι άνθρωποι που φαινομενικά μοιάζουν «σωστοί» θα σε απογοητεύσουν, ενώ άλλοι που σε πρώτη ανάγνωση δεν κάνουν για σένα, μπορεί και να σε εκπλήξουν. Ίσως ακόμη, άτομα που ήρθαν στη ζωή σου τυχαία και αρχικά σου φάνηκαν ασήμαντα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να σου μάθουν ποιος είσαι και τι αξίζεις. Μια τυχαία γνωριμία με έναν άνθρωπο που τόλμησε να σου την πει για τα λάθη σου και να σε βάλει στη θέση σου. Ένας άλλος που δεν ήταν  του γούστου σου εμφανισιακά αλλά σε έκανε να τον ερωτευτείς παράφορα γιατί κατάφερε να μπει στο μυαλό σου και να το εξουσιάσει. Ακόμη και εκείνο το σύντομο φλερτ που γνώρισες κάποτε σε ένα μπαρ και έζησες μαζί του κάποιες στιγμές πάθους, σε βοήθησε να καταλάβεις ποιος είσαι και τι θες αλλά πάνω απ’ όλα σε βοήθησε να καταλάβεις τι δε θες από τη ζωή και τη σχέση σου.

Όντας πια σοφότερος, ακόμη και αν έρθουν δύσκολες στιγμές, εσύ δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Θα έρθουν γενέθλια, πάρτι, Πρωτοχρονιές και γιορτές Αγίου Βαλεντίνου που εσύ θα νιώθεις μόνος και θα αναρωτιέσαι αν ίσως θα ήταν καλύτερα να συμβιβαστείς για κάτι λιγότερο από αυτό που ονειρεύτηκες. Τότε είναι που θα πρέπει να φέρεις στο μυαλό σου όλα όσα έχεις μάθει ως τώρα τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τους άλλους. Και πάνω απ’όλα θα πρέπει να έχεις υπομονή και να μάθεις να περιμένεις. Δεν είσαι παρίας του έρωτα, απλώς ένας άνθρωπος που δεν έχει βρει ακόμη αυτό που ψάχνει. Να περιμένεις ώσπου να γίνεις ο άνθρωπος, ο επαγγελματίας, ο σύντροφος και ο φίλος που θα ήθελες να είσαι και να έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που θεωρείς πως αξίζεις.

Και να θυμάσαι: όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εαυτό σου, τον φροντίζεις και πιστεύεις σε αυτόν, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να αναγνωρίσεις το σωστό άνθρωπο όταν έρθει στο δρόμο σου. Εκείνον που θα μπει στη ζωή σου και θα σε αποθεώσει, θα σε κάνει να νιώσεις άνετα μαζί του από την αρχή και θα σε κάνει να πιστέψεις πως, ακόμη και αν μοιάζει κλισέ, όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!